Окачени тавани

Окачените тавани могат да осигурят неподлежаща на смяна помощ, в случай че е необходимо да се изравни таванът на кривата с дупки и много пукнатини. Освен това, това е добър вариант, когато е необходимо да се осигури добра звукоизолация и топлоизолация. Може да се разделят на окачени тавани в четирите вида: твърдо вещество (гипс), облицовка (мазилка и минералните влакна), клетъчни (решетка), зъбна рейка и пиньон.

При избора на покритие за таван, струва си да се обръща внимание на неговите физически характеристики и свойства. Също така трябва да обърнете внимание на коефициента на светлинно отразяване. Ако е висока, тогава в къщата ще има повече светлина. В противен случай ще има нужда от инсталиране на допълнителни светлинни точки.

Резистентността към влага също е много важна подробност. Например, в банята и кухнята само подходящи тавани с много високо ниво на влагоустойчивост. В противен случай повърхността може да се деформира. Таванът може да започне да се лющене и да се огъне, на една и съща метална конструкция с течение на времето ще бъде възможно да се наблюдава ръжда. Важно е да се използват незапалими материали, които да закрепят тавана на тавана към таваните от дърво.



Таваните са изключително устойчиви на разсейване на топлината, защото през лятото те осигуряват хладна температура в помещението, а през зимата е добре да се съхранява топлината в къщата. Добрата звукоизолация също е важна, тъй като шумът в градовете не е рядко явление.

Окачените таванни системи трябва идеално да съответстват на плочите. Това не е важен въпрос. В противен случай монтажът на конструкцията и нейният ремонт, ако е необходимо, няма да бъдат много лесни за изпълнение. В допълнение, дори може да се случи, че разминаването ще доведе до деформиране на тавана или дори до срутване. Поради това, плочите и окачването трябва да са от един и същ производител и да съвпадат.

Най-често срещаното търсене на тавани от гипсокартон. Техното предимство е, че те са много добре способни да абсорбират водата, нейното излишък по време на висока влажност. Ако стаята е прекалено суха, таваните компенсират това, като се отделя водата. Такива панели от тавани от гипсокартон са фиксирани върху скелета на металния план. Цветовете на плочите са най-различни, за вкуса на всеки клиент има идеален дизайн нюанс. Класическият цвят е бял. Но дори имитация на дърво или мрамор е възможно. Изборът е много голям.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Офис тавани типОфис тавани тип
Монтиране на грилатови таваниМонтиране на грилатови тавани
Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Окачени тавани
© 2021 BggeHat.com