Дизайн на окачени тавани

Дизайн на окачени тавани

Има няколко опции за фалшив таван. Но във всеки случай се приема, че това е декоративна конструкция, състояща се от дървена или метална рамка, както и всеки покривен материал. Това може да бъде гипс, PVC, текстилно бельо, минерални материали, които отговарят на изискванията за международна екологична безопасност и не съдържат токсични вещества. Цялата конструкция е прикрепена към тавана със закачалки.

Окачените тавани са от два вида - едносезонни и модулни. Първият включва класически тавани за напрежение и гипсокартон. Модулният тип включва касета, плочки, панели и някои други системи. В този случай формата на плочите може да бъде традиционна (квадратна или правоъгълна) и нестандартна (например в многостепенни тавани). В тези многостепенни тавани, въпреки че намаляват височината на помещението, но могат да скрият не много естетични комуникации и да служат за зониране на стаята.

Многоетажният таван може да бъде от няколко вида - например корниз, когато кутията е разположена около периметъра на стаята, остров (отделни секции от тавана са разпределени), както и криволинейни, със сложна геометрия.



Рамката на фалшив таван обикновено се състои от отделни профили, метални или дървени, които се сглобяват в решетка, закрепена върху стоманени окачвания. Долната част на тази система е прикрепена с дюбел или котва. Долният край на окачването се вкарва в специално проектирания отвор на рамката.

Самата рамка може да бъде скрита и отворена. В първия случай, таванните панели или плочи са много близко един до друг. При отворена рамка между отделните плочи остава място.

Скритата рамка се счита за по-скъпа опция. Факт е, че нейните модули формират непрекъсната равнина, всички декоративни елементи трябва да бъдат съединени без видими пропуски и следователно тяхната инсталация е много отнемаща време. Отворената рамка, разбира се, е много по-лесна за инсталиране. Тук е нужно няколко минути, за да инсталирате всяка плоча. В допълнение, такъв таван се счита за най-удобен за използване, защото неговите квадратчета лесно се отстраняват, ако е необходимо. Това е много удобно, ако в пространството зад тях са скрити комуникации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
Критерии за подбор на тавани за окачени таваниКритерии за подбор на тавани за окачени тавани
Офис тавани типОфис тавани тип
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
» » Дизайн на окачени тавани
© 2021 BggeHat.com