Критерии за подбор на тавани за окачени тавани



Окачените тавани правят възможно лесното и просто изравняване на повърхността. Широката селекция от материали дава възможност за реализиране на всякакъв вид дизайн, което дава на целия интериор пълен облик. Принципът на окачените тавани е много прост. Материалът е прикрепен към сигурно фиксирана рамка. Затова, за да получите висококачествен резултат на изхода, е необходимо правилно да монтирате водачите и профилите на лагерите.

Варианти на окачени тавани

Към рамковите подпори са монтирани модули или растери, които създават външния вид на тавана.
Растерите могат да имат различни форми и да бъдат:
  • шкаф и пиньон;
  • блок;
  • комбинирани.
височина на окачените тавани
Всеки елемент от конструкцията на окачения таван изпълнява строго определена функция.
Зад облицовъчния материал се образува свободно пространство, което може да се използва за поставяне:
  • инженерни комуникации;
  • електрическо окабеляване;
  • топлинна или шумоизолация.
В допълнение, самата конструкция на окачени тавани допринася за усвояването на шума.
Монтирането на такива комуникации като системи за противопожарна защита, вентилационен корпус, осветление и друго оборудване, е целесъобразно да се осигури възможност за достъп до тях. Ако не вземете предвид този момент, ремонтът или подмяната на осветителния елемент може да изисква разглобяване на част или дори на целия таван. Освен това, колко окачен таван зависи от инсталирането на горепосочените системи.

Окачен таван от гипсокартон

Гипсовият картон е най-широко използван за покриване на рамката на системата за окачване. Листовете осигуряват гладкост и равномерност на повърхността на тавана. Освен това материалът е пригоден за покритие с довършителни материали. За помещения като бани е необходимо да се използва специален тип гипскартон, устойчив на влага.
Производството на фалшив таван изисква монтаж на рамка, която след това е облицована с листове от материал. След това повърхността е готова за шпакловане и последващо довършване (боядисване, тапетиране). По този начин, окачените структури позволяват да се избегне ненужна подготвителна работа.
колко пада окачен таван
Листовете от гипсокартон могат лесно да бъдат нарязани на желания размер с нож. Материалът е прикрепен към рамката, създавайки само една равнина. Скелет за окачен таван е подготвена решетка, изработена от U-образен профил, монтиран върху окачвания. Благодарение на такива елементи се контролира височината на окачените тавани и размерът на отклонението на системата.
Това означава, че за да инсталирате окачени тавани не изисква никаква работа, свързана с подравняване на основата повърхност.
След като инсталирате рамката, тя е обвързана с гипсокартон. За тези цели използвайте винтове за метал и специална корона, която контролира дълбочината на закрепващите елементи. На задната страна на тавана и елементите на рамката можете да построите инженерни и други комуникации, докато те няма да развалят външния вид на тавана или интериора. Не забравяйте, че височината на минималния окачен таван е приблизително 5 см. Ето защо дори и в този случай лесно можете да скриете всички кабели.
В допълнение към металните профили се използват дървени греди или пластмасови ленти за създаване на основата на тавана. Технологията на инсталиране на скелет позволява по-ниска цена на фалшив таван. Не е необходимо да се съгласува местоположението на всеки профил в хоризонталната равнина.

Решетка таван

Надлъжните стелажи, или както обикновено се нарича този материал сред хората - облицовка, остава търсеният материал за довършване на таваните. Причината за това е екологичната съвместимост на дървения материал, както и разширяването на предлаганата на пазара номенклатура. Модерните технологии позволяват да се произвежда облицовка почти на всеки цвят, което ви позволява точно да изберете цвета на тавана за настоящия интериор.
минимален висок висок таван
PVC-релсите, имитиращи текстурата на дървото, са практически неразличими от естествения материал. В този случай продължителността на тези тавани е много по-голяма, а самият материал е по-лесен за поддържане.
При производството на такива летви, не само имитация на конструкцията, но дори и формата на гредата или дъската се произвежда. Благодарение на това е възможно разнообразието на външния вид. Reiki фиксирани с пирони или винтове. Също така се използват специални стягащи прътове, които правят възможно скритото фиксиране на материала.

Таван на касетата

Подреждането на окачени тавани от този тип започва от центъра на стаята. Това ви позволява да създадете идеален модел в централната част на тавана и, ако е необходимо, елементите се режат само по стените (по-подробно:Таван касета за баня - разнообразие") Често, за да се спести и намали трудовата интензивност на работа, стенните елементи се заместват с профилни ленти, които позволяват бързо и висококачествено създаване на таванна връзка със стената.
Окачени функции на тавана на устройството
По същия начин, други покрития са прикрепени от различни материали, като например:
  • MDF;
  • ОСП;
  • частици;
  • минерални влакна;
  • полиуретанова пяна;
  • алуминиев профил;
  • гипс.
Монтаж на окачен таван от гипсокартон, подробности за видеото:

заключение

Както виждаме, качественото производство на окачени тавани започва с правилното поставяне на основния профил стриктно по хоризонта. Материалът на кланичния труп трябва да бъде избран според завършващия материал, използван за облицовката. Освен това теглото на конструкцията оказва пряко влияние върху броя профили, вида и местоположението на крепежните елементи.
За монтажа на окачващи устройства, вентилация, осветителни системи, както и технически ниши е необходимо да се пробият отвори с необходимия размер и форма в материала. Ако окачите тежки предмети (например масивни полилеи), трябва да сте сигурни, че те не са прикрепени към окачения таван, а директно към рамката или гредите на тавана.
максималната височина на окачените тавани
Стандартните аксесоари имат инструкция, която показва максималните натоварвания и вида на препоръчаното закрепване.
Предвид факта, че устройството за окачени тавани заема малко място, се препоръчва да се монтират такива конструкции в помещения с високи тавани. Височината на фалшивия таван с нисък таван трябва да бъде по-малка. Можете да видите вариантите на такива конструкции върху снимката. Прочетете също: "Трябва да знаете - колко е падащият таван".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Как да направите монтаж на окачен таванКак да направите монтаж на окачен таван
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Монтаж на окачени таваниМонтаж на окачени тавани
Фалшив таван в банята - хубав и сигуренФалшив таван в банята - хубав и сигурен
Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
» » Критерии за подбор на тавани за окачени тавани
© 2021 BggeHat.com