Окачен таван в кухнята - монтаж



Задните тавани от гипсокартон са все по-популярни. Те са евтини, практични, лесни за инсталиране, позволяват да се реализират всякакви дизайнерски идеи в действителност. Предимствата на гипсокартонните тавани са много. Човек не може да бъде доволен от факта, че е възможно да се създадат шарнирни тавани за кухнята сами, спестявайки услугите на специалисти.
окачени тавани за кухня

Предимства на тавани от гипскартон

Окачените тавани от този материал започнаха да се правят съвсем наскоро, но всяка година стават все по-популярни.
Има няколко причини за това:
  1. Пружинните структури не изискват предварително изравняване на плочите, още повече: те крият всички дефекти. И перфектните груби тавани в стари сгради са изключително редки.
  2. В резултат на монтажа на конструкцията се образува значително пространство, в което остават всички комуникации: вентилационни канали, електрически проводници, тръби.
  3. Гипсокартонът е гъвкав материал. Различни многопластови конструкции от криволинейна форма са направени от него. Това позволява да се реализират различни дизайнерски идеи. Освен това, след замазване на фуги между листове материал, повърхността на тавана може да бъде боядисана, залепена с тапет. Що се отнася до осветлението, често се инсталират модерни прожектори и се организира скрито осветление. Примерите за дизайн могат да се видят на снимката.
нисък таван в кухнята
Това е благодарение на всички тези предимства на таваните от гипсокартон и са в такова търсене. И в допълнение към всички тези предимства, окачването тавани в кухнята е лесно да направите и себе си. Има един нюанс: за gipsokartonnyh дизайн в бани, кухни и други помещения с високо ниво на влага, е по-добре да изберете влагоустойчив материал.

Материали и инструменти за работа

Ако сте решили сами да поставите тавана от гипсокартон, трябва да подготвите следните материали и инструменти:
  • метални профили за рамката;
  • листове от гипсокартон;
  • Закачалки (с помощта на профили, закрепени към плочата);
  • Закрепващи елементи (дюбели за закрепване на закачалки, самозаряди за гипскартон, винтове за фиксиране на профили) -
таван в кухнята със собствени ръце
  • "Раци" - метални мостове, свързващи профили;
  • удар;
  • отвертка;
  • лазерно ниво;
  • рулетка;
  • нож за рязане на гипскартон или трион с малки зъби.
  • маркиране на приложения

    След като всички инструменти и материали са подготвени, те започват да маркират, което е необходимо, за да се направи правилно окачен таван в кухнята.
    Първо, прилагайте базова линия по периметъра на стаята, която се отклонява от таванните плочи на 10-15 сантиметра. Обикновено това разстояние е достатъчно, за да се скрият комуникациите и загражденията на вградените осветителни тела. Ако планирате да направите дизайн на няколко нива, вдлъбнатината за всяко следващо ниво се изчислява поотделно, в зависимост от избрания дизайн.
    Окачен таван в кухненското устройство
    След като нанесете основната линия, преминете към маркировката на равнината на тавана, на която са поставени линиите за подреждане на рамката. Разстоянието между линиите зависи от размера на листовете за гипсокартон, но майсторите се съветват да не го правят по-голям от 50 сантиметра. След това рамката е направена от метални профили и е облицована с GCR.

    Монтиране на рамката

    Започнете да изградите окачен таван в кухнята с рамка. Това е структура от метални профили, здраво закрепени към тавана. Монтажът на рамката започва със захващане на стартовите профили. Те са прикрепени към стените по главната линия, подравнени с лазерно ниво. За да фиксирате профилите, първо пробийте дупки в стените, в които са закотвени закрепващите котви.
    След това събират основната част на рамката. Съгласно приложените маркировки, окачването се фиксира към тавана, като се използват същите дюбели, използвани за фиксиране на началните профили. Окачването е огънато, давайки им формата на буквата P, а самобръчковите "бъгове" придават на тях рафтов профил.
    окачени тавани за кухненски уред
    За многоетажни тавани или конструкции, разположени твърде далеч от плочите, понякога дължината на стандартното окачване не е достатъчна. В този случай се използват пръчковидни окачвания с фиксирана скоба. Краищата на профила на рейката са фиксирани към стартовия профил. На пресечните точки на профилите на рейките са закрепени "раци" за фиксиране на възела. При това монтажът на рамката е завършен, остава само да се покрие с гипсокартонени плоскости и да се довърши повърхността.
    В случай, че ниският таван в кухнята, конструкцията на гипсокартон не се препоръчва. Окачените тавани се правят само когато височината на тавана е повече от 2,5 метра.
    Монтаж на таван от гипскартон, подробности за видео:

    Гипсокартон корпус

    За тази работа е желателно да имаш съотборник, защото едновременно с това държиш лист от материал и го прикрепяш не е прекалено удобно. Преди да фиксирате листовете към рамката, е необходимо да изрежете отвори за тела и тръби на изискваните места.
    Работата е както следва:
    • лист от гипсокартон, подрязан на желания размер, вдигнат до тавана и притиснат към рамката, изравнен;
    • с помощта на винтове с широка капачка, материалът е прикрепен към профила, вдлъбнат главите на скрепителните елементи;
    • листове от гипсокартон при създаване таван в кухнята от гипсокартон докинг почти отблизо, оставяйки малка празнина, която впоследствие ще бъде изпълнена със състав за шпакловка.
    окачени тавани за кухнята със собствени ръце
    Винтовете се завинтват по-удобно с отвертка с магнитно прикачване. Структурата на тавана е внимателно shpaklyuyut, като се обръща специално внимание на запечатване на фуги и крепежни елементи. След това завършете довършването.
    Окачените тавани в кухнята могат да бъдат боядисани, покрити с декоративна мазилка, тапети с тапети. От гипсокартон е възможно да се създадат невероятни многоетажни дизайни, които удивиха с дизайна си. Въпреки сравнително ниската си цена, гледката е просто великолепна. Именно поради това те са толкова популярни.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
    Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
    Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
    Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Простри таваниПростри тавани
    Окачени тавани и функции на устройството сиОкачени тавани и функции на устройството си
    Предимства предимства на опънати таваниПредимства предимства на опънати тавани
    Монтаж на опънати тавани преимуществаМонтаж на опънати тавани преимущества
    Окачени тавани функции и предимстваОкачени тавани функции и предимства
    » » Окачен таван в кухнята - монтаж
    © 2021 BggeHat.com