Окачена тавана за кухнята

Сред голямото разнообразие от окачени таванни системи, най-популярни са таваните "armstrong", "grilyato", "rack" и "гипсокартон". Всеки от тях има определени свойства, присъщи само на тях, и качества, които влияят върху обхвата на тяхното приложение. Ако Armstrong е най-подходящ за офис пространство и grilyato за търговски центрове и магазини, тогава шкафът и таванът на гипсокартона са идеални за апартаменти, особено за кухненско обзавеждане. Но днес ще говорим за окачването на покрива на багажника.

Окачен таван

Какво представлява окачен таван? Това са алуминиеви ламели с широчина до 85 мм, дълги 3-4-5 м и дебелина само половин милиметър. Те се притискат плътно един към друг и след сглобяването им в завършената форма изглеждат като една гланцова или матова повърхност. И те придобиха популярност поради техните свойства и широка функционалност.

Предимства на окачените тавани

Покривните тавани са устойчиви на висока влажност. Сама по себе си алуминий издържат на влага и не ръждясва, така устойчивост на корозия позволява използването на такива тавани в помещения с висока влажност, и в кухнята, където всеки ден има нещо, се приготвя, пържени и изпарява, просто се побере този тип помещения. Алуминиеви ламели (летви) са непретенциозни в напускане, те могат да бъдат измити с почистващ препарат и не се страхувайте, че те ще се влоши и да загуби предишната си красота.

Окачен таван

В допълнение, таванът може да издържа добре температурните промени, а в кухнята без температурна разлика, достатъчно е да отворите капака на горещ тиган, тъй като вълна от пара се втурва нагоре към тавана с мощен поток.

Лекотата на пръчките играе и в нашите ръце. Поради лекотата на потока, човек не може да се страхува, че има сто килограма насипно състояние от началото на годината. метърът на тавана на тежестта тежи около 1,5 кг. Лекотата на сглобяване и теглото на алуминиевите ламели ви позволява да инсталирате такъв таван в кухнята, дори и един човек. Един майстор се справя лесно с тази задача и това дава възможност да се спести от заплащането за работата на целия екип. Друго предимство е, че инсталирането на такава окачена система не включва специално третиране на тавана, а под окачващите панели целият стар таван, чиито неравности ще изчезнат.

Окачен таван

Подобно на всяка подобна система за окачване, таванът на шкафовете ви позволява да скриете всички комуникации зад него, електрическите кабели, вентилационните тръби, климатичните системи, водопроводите. И това означава, че в дизайна можете да победите някаква идея и никаква комуникация няма да пречи на въплъщението на вашите фантазии.

Окачен таван

Проектиране на тавани на летви



Разбира се, в дизайна те са по-малко изобретателни от, например, гипсокартон. Въпреки това поради богатата цветова схема е възможно да се създадат интересни варианти на чертежа. Цветната скала на лентите е почти неограничена, благодарение на комбинацията от панели с различни цветове, можете да създавате модели, като ги записвате във всеки дизайн. Тук трябва да се отбележи, че покритието на ламелите може да бъде гланцирано или матово, което добавя разнообразие към съществуващия модел.

Окачен таван

Освен това, таваните на летвата могат да бъдат отворени и затворени, което от своя страна засяга техния дизайн. Отворените тавани ви позволяват да комбинирате панели с вложки, които могат да имат същия цвят като основните ламели и да се различават от тях.

Окачен таван

Доста често можете да намерите кухненски таван, който се състои от два вида ленти, например широки бели летви и тесни хромирани вложки. По този начин се отърваваме от "скучното" на бял таван и добавяме цветове чрез брилянтните хромирани вложки. Със същия успех можете да съчетаете бели и черни цветове, синьо и жълто, тук изберете цветовете, които ви харесват най-добре и които се вписват в създадения кухненски интериор.

Окачен таван

Таважните тавани от затворен тип са стелажите, набирани на профил без междинен профил. Но в този случай комбинирането на ламели от различни цветове позволява създаването на интересно дизайнерско решение.

Окачен таван

И в заключение бих искал да кажа, че таваните на летвите не се ограничават само до праволинейни форми. С помощта на алуминиеви панели е възможно да се създават многослойни и криволинейни структури, да се оборудват с всички видове лампи и дори с декоративно осветление.

Окачен таван


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтажХарактеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
Окачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталацияОкачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталация
Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
Armstrong таван технически характеристики на структуратаArmstrong таван технически характеристики на структурата
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Армстронг тип окачени тавани - структурни елементиАрмстронг тип окачени тавани - структурни елементи
Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Офис тавани типОфис тавани тип
» » Окачена тавана за кухнята
© 2021 BggeHat.com