Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж



Ако е необходимо да се ремонтира повърхността на тавана във възможно най-кратък срок, алуминиеви окачени таванни тавани ще бъдат добро решение на проблема. Неговата инсталация е проста, за да можете сами да изпълните работата, следвайки инструкциите на производителя. На първо място е монтирана окачена рамка, върху която са прикрепени алуминиеви панели за тавана - тъй като тази конструкция изглежда на снимката.
алуминиев таван

Характеристики на алуминиеви тавани от шкаф

Напълно завършеният таван, изработен от алуминиеви релси, изглежда като една единствена повърхност, въпреки че са изработени от индивидуални летви, които произвеждат различни цветове и размери, така че е възможно да се създаде оригинален стилен дизайн.
В противен случай, окачен таван е алуминиева касета, която е класически вариант за офис пространство. Неговата декоративна монотонна повърхност се събира от касети, имащи формата на квадратчета или правоъгълници.
Най-популярни са алуминиевите тавани с две конфигурации:
  • с гладка повърхност - след сглобяването на едни и същи елементи между панелите има празнини с минимален размер. Монтаж на окачен таван от панели Неуплътнени, но те не изглеждат толкова ефективни;
  • с редуващи се профили - те са изработени от стелажи, между които са монтирани междинни вложки, тези допълнителни елементи могат да се различават от основните панели в цвят и размер, след което таванът изглежда стилен и необичаен.
алуминиев окачен таван
Ламелите, от които е създадена повърхността на алуминиевата конструкция, са фиксирани върху надлъжни гуми, наречени също гребени или траверси. На всяка гума отдолу има крепежни елементи, чиято форма съвпада с конфигурацията на панелите. Благодарение на наличието на такова устройство, монтажът на алуминиевия таван е много по-опростен: не е необходимо да се използват закрепващи елементи и лентите просто щракват върху траверса.
Гребените могат да бъдат фиксирани върху плочите по един от следните два начина:
  • в големи помещения траверът е монтиран на тавана посредством закачалки;
  • В малки помещения, като тоалетна или баня, гумата се поставя върху ъглите за фиксиране на стената, без да се фиксира на тавана. Въпреки това, в този случай е по-трудно да се закрепват панелите, тъй като траверсите не са неподвижно закрепени и те могат да бъдат по невнимание преместени. Експерти съветват, ако ширината на помещението е повече от 150 сантиметра, когато се монтират алуминиеви тавани - монтажът на прътите се извършва с монтиране на закачалки. В противен случай има голяма вероятност гумата да виси и геометрията на структурата на тавана ще пострада.

Предимства на тавани от алуминиеви парапети

Окачените тавани на алуминиевите панели в техническите им параметри и функционалност са по-добри от другите таванни системи:
  • Шкафове за тях са устойчиви на външни влияния, особено при високи температури и прекомерна влажност. По тази причина алуминиевият таван е инсталиран в кухни, бани и други приложения, където други опции за довършване на подовата настилка са неподходящи;
  • лесното инсталиране ви позволява да събирате алуминиеви тавани със собствените си ръце в най-кратки срокове, след като сте купили всички необходими материали -
алуминиеви тавани инсталация
  • такива таванни конструкции могат да се монтират върху извитите повърхности на стени и тавани поради факта, че летвата от алуминий е лесно огъната и ви позволява да създавате алуминиева покривна стойка с татуирана или куполна форма. За да се монтира извитата таванна система, монтажните релси са монтирани на различни нива. Така ще бъдат осигурени надеждни крепежни елементи, а извитите алуминиеви ламели ще скрият наличието на разлики във височината;
  • естетичен външен вид - няма никакво значение в дизайна на стаята. Окачените тавани от алуминий са сглобени от панели за използване на устойчиви прахови бои, така че те имат привлекателен външен вид. Широката палитра от цветни решения ви позволява да изберете точно оттенъка, който съответства максимално на интериора на помещението.
  • Завършване на алуминиеви тавани

    Преди да започнете с монтирането на тавана от алуминиеви панели, те придобиват всичко необходимо.
    Като правило в набор от елементи има:
    • Закрепване на гуми (гребени, траверси) в зависимост от площта на помещението;
    • Стартов профил, той е прикрепен около периметъра на стаята към стените според предварително определена линия;
    • Основните профили са стелажи - от тях се състои повърхността на таванската конструкция. Най-често при монтажа на алуминиеви окачени тавани използвайте ламели с ширина 100 мм;
    • междинни вложки - те са необходими за свързване на главните релси, те не се използват във всички модели релси -
    таван от алуминиева касета
  • закачалки - са метални пръчки или плочи, които се използват при монтажа на рамката към плочите на капиталовото припокриване. Когато интерстициалното пространство е по-малко от 10 сантиметра, експертите съветват да монтират окачванията на пластините, а за по-голямо разстояние между тавана и нивото на тавана, най-добрият избор са окачването на пружинните пръти;
  • Закрепващи елементи (дюбели или винтове);
  • вградено осветление.
  • Инструменти за изграждане на рафтове

    За да монтирате окачен таван от алуминий, ще са ви необходими следните инструменти:
    • ниво и лента - те са необходими за маркиране;
    • бормашина или перфоратор - с тяхна помощ правят дупки за крепежни елементи;
    • отвертка - необходимо е да се свържат елементите на рамката;
    • ножици за метал - ще са необходими за подстригване на стелажи.
    Монтаж на алуминиев таван, подробно видео инструкция:

    Оформление на фалшив таван

    Монтирането на алуминиев таван започва, след като всичко необходимо за извършване на работа е подготвена. Да направя таван на багажника, На първо място, трябва да направите оценка, за да определите нивото на таванната структура. Минималното разстояние от основното припокриване трябва да бъде 3,5 - 4 сантиметра, максималната вдлъбнатина ограничава дължината на окачването. Съгласно установеното ниво по периметъра на помещението се изчертава линия, която ще се превърне в определяща референтна точка за монтирането на окачена таванна система. Когато маркировката е направена, проверете линията с ниво и наблюдавайте разстоянието между нея и подовата настилка на интервали от един до един и половина метра.
    монтаж на окачен таван от алуминий
    След това трябва да направите маркер върху повърхността на плочите. В зависимост от броя на траверсите за инсталиране на рамката, ще трябва да приложите съответния брой линии. Разстоянието между гребена и стената трябва да бъде 40 - 50 сантиметра, а между съседните фиксиращи гуми - 100 - 120 сантиметра. Такава стъпка на закрепване на стълбовете осигурява структурата с необходимата твърдост. Когато маркировката завърши, рамката се монтира и алуминиевите тавани се монтират.

    Монтаж на системата за таванни стелажи

    Сглобяването на рамката за тавана на стелажа се извършва на етапи.
    1. На първия етап, около периметъра на стаята, стартовият профил се монтира на маркираните маркировки. За да направите това, той се прилага върху хоризонтална линия и дупки се пробиват в шината и стената от перфоратора. Направете това не сама, а с помощник: един чифт ръце е необходим за фиксиране на профила, а вторият - за тренировка.
    2. В подготвените отвори поставете пластмасови дюбели. След това фиксирайте профила и ги запушете със специални винтове, предназначени за експресна инсталация. Стъпалото за фиксиране е 50 сантиметра.
    алуминиеви окачени тавани
  • Когато профилът е здраво фиксиран, окачването за монтиране на траверси се монтира на тавана.
  • На този етап събирайте повърхността на таванната конструкция, за която:
    - Преди монтажа на монтажната релса, всяка алуминиева лента се настройва на правилния размер. За да направите това, на прекъсващия панел се прави рязане на линията за рязане с леко назъбване, като се използва шкурка или нож.

    Тогава краищата на лентата се нарязват с ножица над метала и излишъкът от материала се прекъсва -

    - Подготвеният панел се повдига и счупва прикрепващото приспособление, което е на ход. В същото време краищата на релсите образуват начален профил -
    - между главните панели са монтирани междинни вложки -
    - последният рейк е нарязан не само по дължината, но и по дължината. Дори ако се движи от спирала, тя ще стане дори след като я фиксира в направляващия профил.
    окачени тавани от алуминий
  • Монтажът се извършва чрез монтиране на интегрираните осветителни тела и свързването им. За осветление на устройствата в ламелите, направете подходящи отвори.
  • Таванната конструкция на таблата, подобно на тавана от алуминиева касета, е наистина лесна за монтаж, основното е внимателно да се проучи съответната информация и инструкции от производителя (да се чете:Монтиране на тавана таван от собствените ръце: описание на процеса").
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
    Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
    Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
    Материали за довършване на таванаМатериали за довършване на тавана
    Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
    Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Алуминиев таван за баня - идеаленАлуминиев таван за баня - идеален
    Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    » » Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
    © 2021 BggeHat.com