Как да изберем таван за баня

Преди няколко десетилетия, когато пазарът на строителни материали беше много по-богат от модерните, имаше и няколко възможности за завършване на тавана в банята. Най-популярният метод е използването на боя, която има много недостатъци. Сред плюсовете е само, че боята е евтина и не намалява визуалното пространство. Но съвременният пазар на строителни материали предлага широка гама от материали за довършване на тавана на банята.

Видове тавани.

Най-оптималният вариант е окачен таван, който се състои от влагоустойчива гипскартон или таван с алуминиеви панели. Предимствата на такива проекти включват тяхната простота при инсталиране и демонтаж. Те са лесни за почистване с прости средства. Основният недостатък на тези тавани е тяхната висока цена.

Повишаване на тавана също са много популярни. Те имат широка цветова гама и са в състояние да придобият желаната форма.

Stretch таван наскоро е от значение не само за обикновени стаи, но и за бани. Състои се от трайни винилови и еластични материали. Благодарение на дизайна, цвета и текстурата, таванът за разтягане е в състояние да получи всякакви конфигурации, наклонени или във всякакви други равнини. В случай на "изтичане" от горните етажи (което често се случва в банята), устойчивата на филм конструкция може да издържи до 100 литра вода и въпреки това да запази оригиналния си вид. Смята се, че тази възможност за довършване на тавана в банята е най-практична, при липса на кондензация. Но, разбира се, такъв таван също струва много пари.

Малко остаряла, но и широко консумирана е завършването на тавана с плочки. Плочките са акустични, устойчиви на влага, хигиенични и характерни - могат да бъдат избрани от човек с различно ниво на просперитет.



Правила за довършване на тавана в банята.

При избора на довършителния материал трябва да разчитате на три основни критерия - устойчивост на влага, издръжливост и естетика.

На първо място, трябва да се изчисли периметъра на тавана за размера на стените, след това конструирайте рамката и инсталирайте електрическата инсталация.

След това таванът е директно подрязан. Основата за пиърсинг или окачен таван са металните и дървени ламели, които трябва да бъдат третирани със специален антисептик.

Ако основата е плоска, след това ламелите могат да бъдат закрепени директно към тавана, ако не - с помощта на закачалки.

Има много материали за ремонт и завършване на тавана, но за да направите правилния избор, трябва да вземете предвид всички недостатъци и предимства.

Е, ако се интересувате от работни дрехи Siznet - посетете siznet.ru. Само там можете да изберете и закупите качествени работни дрехи с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
Завършване на тавана в банята възможни опцииЗавършване на тавана в банята възможни опции
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Как да изберем таван за баня
© 2021 BggeHat.com