Плюсове и минуси на опънати тавани

Плюсове и минуси на опънати таваниПростри тавани на вътрешния пазар са били продадени в продължение на няколко десетилетия. Те са спечелили своите клиенти чрез простота на инсталиране и уникални характеристики. Преди другите варианти на мебели, опънати тавани, изработени от поливинилхлорид, имат редица очевидни предимства.

достойнство

Важно предимство е разнообразието на видовете и цветовете. PVC платно върху текстурата може да бъде лакирано, матово и сатенено. В допълнение към текстурите, опънатите тавани се различават по отношение на възможността за цветни решения. Те могат да бъдат фотографирани от каталога, предоставен от инсталационната компания. Или всяка снимка, която харесвате, и дори снимка. За да направите това, производителят провежда тест, за да провери как моделът ще изглежда на платното. Има картини, които имитират например структурата на кадифе. Или ленени хамелеони, променящи нюансите на цвета в зависимост от осветлението. Има много опции за дизайн: звездни облаци от небето - капки дъжд и много други. Тези функции ви позволяват да проектирате всяка стая в оригинален, уникален стил.

Stretch таванът е покритие, устойчиво на влага. Лесно се мие, просто изтрийте повърхността на PVC фолиото с влажна гъба. Също така, благодарение на устойчивостта на влага, съседите от горе не могат да наводнят помещението, в което има таван за разтягане. Филмът може да носи тежест от 90-100 литра вода. Ако имаше пропаст, достатъчно е да поканите специалисти, които лесно ще облекчат тавана на водата. Освен това, PVC подобрява изолацията на помещението, благодарение на междинния слой между тавана на опън и основния. Благодарение на този въздушен слой можете да поставите допълнително осветление, да поставите лампи и дори да скриете окабеляването.



Безспорни предимства са тези фактори, които опъват тавани са огнеупорни, не избледняват на слънце, те никога няма да имат плесен или гъбички. Срокът на експлоатация на това покритие от тавани е не по-малък от десет години, което автоматично решава проблема с честите ремонти.

недостатъци

Недостатъците на виниловото покритие могат да се считат за факт, че е доста трудно да се инсталира такъв таван сам по себе си. За инсталиране е необходимо специално оборудване, така че най-добрият вариант е да се обадите на специалист по технически въпроси. Процесът на инсталиране обаче не отнема повече от един ден. И ако таванът е на едно ниво, тогава два-три часа са достатъчни.

Единственият значителен недостатък на PVC е уязвимостта към външни повреди. Това означава, че такъв таван е лесен за нарязване или пробиване. Разбира се, в този случай можете да поставите кръпка, но тя ще изглежда по-малко привлекателна.

Идеалният тип PVC покривно покритие не може да бъде наречен. Но плюсовете от опънати тавани са повече от минуси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Материал за опънати тавани - най-доброто решениеМатериал за опънати тавани - най-доброто решение
Изкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете вниманиеИзкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете внимание
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Плюсове и минуси на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com