Изкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете внимание



Все повече и повече потребители днес използват опънати тавани за своите помещения поради тяхната простота на устройството, добри технически характеристики и естетически външен вид. Но не толкова отдавна се появи ново движение - художествено печат върху опънати тавани. Следващата дискусия се фокусира върху това как тя се прилага за такъв печат, който параметри трябва да се извършва чрез образа на тавана, и как да се отпечата на опънати тавани ще бъде в хармония с цялостния дизайн на помещението.
печатане върху опънати тавани

Как се прилага художествен печат върху опънати тавани?

Както знаете, популярен начин за декориране на такива елементи като опънати тавани е изкуството за отпечатване на фото образци, които винаги могат да бъдат намерени на различни строителни обекти и форуми. 
За оборудването на тавана с тази украса е обичайно да се използват следните съоръжения и материали:
  • Принтер с голям формат, способен да отпечатва чертеж с необходимата ширина. Стандартните принтери за тази цел са способни да произвеждат изображение с широчина до 3,2 метра. Понякога обаче има и проби, като максималната ширина на изображенията е 5 метра;
таван в арт деко стил
  • Трябва да се използват специални устойчиви мастила, наречени разтворители. Те си вършат добре работата, но основните им недостатъци са доста високи разходи и данъчно облагане при внос чрез митниците.
  • След като всички необходими материали са готови, остава само да се напълни платното за рисуване в принтера и да се изпрати изображението за отпечатване. Често потребителите, поставящи тавана на тавата за изкуство на тавана, срещат проблем, когато ширината на принтера не ви позволява да отпечатате напълно желаното изображение. Но за такива случаи има решение: чертежът може да бъде отпечатан на части, а след това да се залеят всичките му части от платното в една картина. 
    печатане върху опънати тавани
    За да украси стаята с арт печат, трябва да се помни, че не всеки производител на опънати тавани има в гамата на стоките си такова оборудване. Освен това трябва веднага да се разбере, че както закупуването на компоненти за принтер с голям формат, така и поддръжката му изисква много големи финансови разходи.

    Основните трудности при прилагането на художествено отпечатване на опънати тавани

    Прилагайки художествен отпечатък върху опънати тавани, често срещате проблеми в процеса на работа. 
    Основните трудности при прилагането на арт-печат върху опънати тавани са следните:
    1. Както споменахме по-рано, за да направите много голяма снимка, е необходимо да отпечатате части от изображението поотделно, а след това да заварявате листовете в едно. Това може да стане ръчно, така че всеки, дори и най-малкото несъответствие, причинени от разместване на изображението ще се разглежда като такъв печат, обикновено е с много висока резолюция, достигайки 1440 DPI (1440 точки на инч).
    стреч тавани фото печат
  • Друг проблем е притежанието на опънати тавани за опъване по време и след инсталацията. Стандартният таван има площ от 7 пъти по-малка от площта на стаята. Всяко отклонение по отношение на формата на фолиото и неговото разтягане се регулира посредством ниво.
  • В ситуации, при които чертеж се прилага върху тапет, е много важно да се спазва геометричната коректност, в противен случай изображението ще изглежда изкривено и деформирано.
  • Друг нюанс, който често се сблъсква с производители и клиенти, е несъответствието на цветните нюанси на монитора с реален образ на тавана.
  • Доста често, организиране на тавана в стил арт деко, производителят предлага на клиентите такава услуга като хидроизолация, същността на която се състои в прилагане на идентичен с предназначението изображението върху малко парче плат, въз основа на външния вид на които клиентът заключава, дали цветовете твърдят, която се нуждае. Тази опция е единственият и най-автентичните, или да разберете истинския цвят на изображението върху тавана на бъдещето няма да работи.
    Печат върху опънати тавани, гледайте видеото:

    Разходи за художествено отпечатване на опънати тавани

    Не е тайна, че опънатите тавани на фотографското отпечатване, на което се извършва професионално с използването на специално оборудване, струват значително повече от тавани с един цветен сянка. За да научите повече за конкретни цени за определени услуги, свързани с рисуване на изображения на опънати тавани, можете да се свържете с всяка фирма, която се занимава с такива услуги. Като опция можете просто да намерите информация в интернет за това колко са опънати тавани на небесното изкуство в изпълнението на тази или онази компания.

    Какво трябва да търся при избора на произведения на изкуството?

    1. Форматът на изображението. Изображението, приложено към тавана, трябва да има графичен формат "tiff" и да съответства на скала от 1: 1 в сравнение с реалния образ на тавана. Резолюцията му не трябва да бъде по-малка от 72 dpi, а цветната палитра трябва да е CMYK.
    2. Кърпа. Материалът за приложно изкуство може да бъде полупрозрачен или непрозрачен. За предпочитане е да се използват полупрозрачни повърхности, ако таванът зад тях е подсветлен, след това ще изглежда хармонично. В други случаи е по-добре да използвате матово платно, което не създава отблясъци и не отвлича вниманието от самия образ.
    3. Цветово доказателство. Не е полезно да спестяваме тази услуга, тъй като в случай, че това събитие не беше извършено по-рано, никой изпълнител няма да се ангажира да ремоделира работата, която не удовлетворява клиента.
    опънати тавани
    Така че, арт-печат върху тавана stretch - един изискан и хармоничен декор, който може да даде на всяка стая необичаен и стилен външен вид.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Протезиран таван с модел - декорация на апартаментПротезиран таван с модел - декорация на апартамент
    Удължен таван с фотопечат - опции за дизайнУдължен таван с фотопечат - опции за дизайн
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Какво представлява широкоформатен печат?Какво представлява широкоформатен печат?
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    Простри таваниПростри тавани
    » » Изкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете внимание
    © 2021 BggeHat.com