Дизайнерски опънати тавани - творчески декор



Опънатите тавани са много красив материал с богати декоративни елементи. Платът от PVC изглежда чудесно сам по себе си и в комбинация с гипсокартонени конструкции. Модерният дизайн на опънати тавани също включва точкови и висулки.
дизайн на опънати тавани
Когато къщата е оборудвана с опънати тавани - дизайнът на всички стаи изглежда много по-привлекателен, поради факта, че гладката гладка повърхност се припокрива създава ефекта на лекота и лекота. Такива тавани изглеждат без тежести, сякаш плаващи в пространството.

Структура на повърхността на острието

В допълнение към факта, че опънатите тавани могат да се различават по цвят, структурата на PVC филма също има различна текстура.
  1. Протегнатата мат с матова повърхност е привлекателна, тъй като тя не създава отблясъци. Ако ще го направите опъвам таван в коридора - дизайнът, използващ матов филм, ще бъде оптимален. Това покритие е подходящо и за стаята, в която се намира домашното кино, както и за помещенията, предназначени за почивка и медитация.
опъвам тавани дизайн премия
  • Сатената е по-гладка в сравнение с матовата повърхност и започва да блести с ослепителни нюанси под светлината. Такива тавани разпръскват светлината, която пада върху тях, и могат да създадат топла уютна атмосфера, при условие, че те са правилно подбрани (виж:Прости тавани за спалнята: местоположението на осветителните тела").
  • Филм с лъскава повърхност е най-популярният материал. В интернет можете да намерите много снимки с гланцови тавани. Ефектът, който тези тавани настилка създават, е престижният дизайн на целия интериор. Благодарение на отразяващите свойства на повърхността, пространството на стаята визуално се разширява. Гланцовото платно може да се комбинира с винил или гипсокартон, създавайки многостепенни тавани.
  • Цветен разтвор

    Платната могат да бъдат не само монохромни, но и да се състоят от два или повече цвята. Многоцветният дизайн на опънати тавани за залата е несъмнено отлично решение. Единственото условие е използването на кърпи с идентична структура. Филм за многоцветни тавани се получава чрез свързване на няколко картини. По същия начин можете да го направите таван в коридора.
    опции за проектиране на опънати тавани
    • Свързването на различни цветове се извършва на специални машини, използващи високочестотен ток.
    • По време на инсталацията трябва да се уверите, че линията на границата на цветовете е ясна и не е подложена на деформация.
    • За да направите това, платното е предварително произведено в съответствие с конфигурацията на тавана и се използва харпун метод за закрепване.

    Stretch тавани - опции за проектиране

    1. Много хора избират таван с фотографско отпечатване върху платното. Това е много добър вариант. Трябва обаче да се помни, че таванът за протегляне ще продължи много години и затова трябва да изберете изображение, което да не ви безпокои през първите няколко месеца. Неутралните картини, като снимки на небето, пейзажите и дивата природа, са най-подходящи. Ако изберете дизайн опъвам таван за спалнята, такива естествени релаксиращи мотиви ще прилягат перфектно.
    дизайнерски опънати тавани
  • Друга възможност е многостепенните тавани. С помощта на широки профили се създават няколко нива. Те са покрити с филм с различни цветове и текстури. Тази технология ви позволява да създавате сложни дизайнерски опънати тавани.
  • Друг вариант на подреждане на тавана на няколко нива е използването на гипсокартон заедно с PVC бельо. От пластмасов гипсокартон можете да направите различни форми с извити ръбове. Такива тавани ще бъдат отлично решение както за детската стая, така и за дневната.
  • тела

    Важна част от тавана е осветление. Опънати тавани осигуряват широк спектър от възможности за инсталиране на различни осветителни тела.
    как да изберете опъвам таван дизайн
    • Проектирането на опънати тавани в стаята най-често включва наличието на един или повече полилеи в центъра на стаята. Те могат да бъдат допълнени с вградени светлини по периметъра на тавана.
    • Едно от най-ефективните дизайнерски решения е имитирането на звездното небе с помощта на много лампи, монтирани под платно (прочетете също: "Дизайнерски тавани: препоръки на професионалистиТакъв таван обикновено се създава в спалнята и в детската стая.
    • Повечето от възможностите за поставяне на лампи са осигурени от тавани на няколко нива. Те могат да бъдат инсталирани в различни осветителни устройства, които ще създадат разнообразни светлинни ефекти.
    Stretch тавани - различни опции, вижте видеото:

    заключение

    Няма смисъл да давате подробни съвети относно дизайнерските решения за опънати тавани, с изключение на най-често срещаните. В края на краищата декорът на жилището е творчески процес. Когато създавате дизайн, изразявате с Ваша помощ своята личност. Погледнете снимката на готовите тавани, оценявайте тяхната красота - и го направете по свой собствен начин.
    Ясно е например това таван в спалнята трябва да има приятно успокояващо оцветяване. И вече дизайнът на тавана, оформлението на фитингите, текстурата и специфичния цвят на материала ще бъдат избрани в съответствие с техните естетически предпочитания.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    » » Дизайнерски опънати тавани - творчески декор
    © 2021 BggeHat.com