Какво представляват опънатите тавани - класификация



Простиращите се тавани отдавна са твърдо закрепени в нашия живот и те не са нещо свръхестествено в дизайна на помещенията. Този метод на декорация на интериора се използва за създаване на ярък и необичаен стил, както и за опростяване на работата по подравняване на основната повърхност на тавана. Предимствата на този дизайн включват гъвкавостта и разнообразието от цветни решения, лесната инсталация и разнообразието от възможни възможности за инсталиране.
опънати тавани
Все по-често опънати тавани, чиито свойства ги правят безпрецедентен избор за ремонт, се използват за декориране на повърхности в частни апартаменти. Но, за съжаление, огромен брой печати и фактури може да доведе до някакъв вид объркване на купувача. Ето защо е толкова важно да знаете какви са опънатите тавани и каква е разликата им.
Класификацията на опънати тавани се извършва по няколко критерия.

Простри тавани

Ако сте видели каталог с различни тавани, вероятно сте обърнали внимание на факта, че един и същ цвят се използва на различни платна. Повърхностите са малко по-различни един от друг.
Чрез текстура опънати тавани се отличават с:
  • лъскав. Кърпа от този тип има характерен огледален образ. Такава повърхност е много елегантна и празнична. Благодарение на използването на такива тавани можете визуално да увеличите размера на пространството, така че лъскавото бельо често се използва за кухни и бани. В същото време използването на такива структури в детските стаи или спални трябва да се избягва, тъй като прекаленото отражение може да предизвика напрежение и емоционална тревога.
прозрачни опънати тавани
  • заскрежен тавани. Тази категория фактури е най-често срещана. Платното идеално имитира боядисаната повърхност. За разлика от гланцовите тавани, матката не отразява светлината. Освен това е много по-лесно да се грижим за тях, тъй като петна, мръсотия и пръстови отпечатъци са по-малко забележими на такава повърхност. Матираният таван е отличен заместител на стандартното замазка.
    аксесоари тавани stretch
  • атлаз таваните са частично напомнящи мат, но текстурата в този случай е различна. За такива картини се характеризира с особена кадифе. В допълнение, таваните значително по-добре отразяват светлината, което прави стаята по-просторна и лека. Има сатенени кърпи с имитация на велур и кадифена повърхност (вижте също:Това, което отличава матовия таван от сатен").
    различна опъвам тавани
  • Стрейт прозрачен таван. Тази текстура на тъканта за опънати тавани е рядка. Но в някои случаи акцентите, създадени чрез вмъквания прозрачен протяжен таван в многостепенните структури ще изглежда много необичайно. Особено зрелищно изглеждат прозрачни опънати тавани, когато се прилагат върху тяхната повърхност на декоративни снимки.
  • материал

    Какви са опънати тавани? Има два основни материала, използвани за създаване на опънати тавани (виж също:Какви са таваните: нека да разберем").

    PVC филм

    Този материал е най-популярен, тъй като е много по-евтин от неговите колеги (и в сравнение с напрежението и други тавани). В допълнение, PVC разтягане таван, чиято дебелина е много малка, се различава гъвкавост. Такива тавани могат да се използват в почти всяка стая, те не се страхуват от влага и пара. В случай на течове от покрива или горния етаж такъв таван ще ви спести целия апартамент, тъй като няма да пропусне просто водата. Същевременно водата, натрупана в оригиналния "балон", може лесно да бъде премахната и таванът изобщо няма да бъде засегнат.
    какви са опънати тавани
    Филмовите структури често имат заваръчни шевове, защото стандартната широчина на PVC фолиото е от 1,3 до 2 метра, което не е достатъчно за повечето стаи. Но благодарение на съвременната технология такива заварки остават почти невидими. Специалните опънати тавани на аксесоарите могат да правят безпроблемно (по-ефективно ефективно да скриват образуваните фуги).
    Какви са опънатите тавани, подробностите за видеоклипа:

    кърпа

    Таваните от тъкан са направени от специална полиестерна тъкан, която е импрегнирана с полиуретан. Той предпазва материала от проникване на пожар и влага. Такива тавани се наричат ​​безшевни, тъй като ширината на платното може да достигне 5 метра. Но в същото време платът има някои недостатъци. На първо място, това се отнася до ниската еластичност. Освен това, за да може такова платно да издържи на по-голям физически стрес, е необходима специална технология за редактиране. Но за разлика от това, инсталирането на плат плат не изисква използването на термични горелки. Освен това, таванът може да се монтира в помещения без отопление. И това е основната разлика между опънати тавани, изработени от плат и PVC.
    Сега знаете какво има опънати тавани и какви са техните различия.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Материал за опънати тавани - най-доброто решениеМатериал за опънати тавани - най-доброто решение
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    Видове и видове опънати таваниВидове и видове опънати тавани
    Простри таваниПростри тавани
    » » Какво представляват опънатите тавани - класификация
    © 2021 BggeHat.com