Простри тавани и недостатъци



Често се случва, че закупеният артикул след доставката е неизползваем. Ето защо хората са свикнали да опитват всичко чрез докосване, като изучават всички свойства и качества на закупените стоки. И това важи за абсолютното мнозинство в живота ни. Материалите за декорация на интериора не са изключение.
Напрежение таван предимства и недостатъци
Въпреки факта, че неблагоприятни опънати тавани и чиито достойнства са добре известни, се използват навсякъде, а не всяка стая може да се прилага този вид декорация. Поради това е целесъобразно да се съсредоточим върху слабостите на материала, за да разберем напълно къде може да се използва.
Този вид интериорна украса е позициониран като най-естетичен и издръжлив. Не е изненадващо, че мнозина искат да се уверят, че рекламните брошури не лъжат, а материалът е наистина безопасен за здравето и също така може да осигури висококачествен комфорт в къщата.

Stretch тавани: недостатъците на проблема

Преди да се направи описание на предимствата и недостатъците на опънатите тавани, трябва да се отбележи, че различните тъкани се различават по техните характеристики. И поради това, това, което е типично за лъскава PVC, може да не е присъщо на платното таван.
опънати тавани
Кърпите за опъване са разделени на две групи:
  • от PVC фолио;
  • плат.
Те имат напълно различни свойства и външен вид. Също така начинът на тяхната инсталация е различен. Следователно, проблемите, свързани с тяхната работа, се различават.

Недостатъци на опънати тавани на филма

Опънати тавани: недостатъци
  1. Филмовите тавани са изработени от поливинилхлориден филм. Той е с малка дебелина. Ето защо има съмнения относно силата му. Всъщност това е само въпрос на човешко възприятие, тъй като силата на такъв филм всъщност е много добра. Например, 1 кв.м. материалът може да издържи натоварване от 100 кг. Но по отношение на механичната стабилност, наистина има въпроси. Влиянието на остри предмети върху платното е вредно. Това е например, ако случайно ударите балон или чадър в тавана, повърхността може да се повреди.
пластмасови опънати тавани
  • PVC фолиото може да се използва само при определени температурни условия. Такива тавани не се монтират в неотопляеми помещения, чиято температура пада под 5 градуса. Освен това материалът е чувствителен към високи температури - може да се разтегне или дори да се стопи. Но не се страхувайте, такива високи температури обикновено не се появяват в жилищни райони, но източници на светлина може да причинят прегряване. Ето защо е необходимо да използвате специални дюзи около осветителните тела, да инсталирате лампи с определена мощност и полилеи с пластове с насоченост надолу (прочетете "Защо простиращият се таван виси: как да отстраните проблема").
  • Друг недостатък на PVC фолиото е, че когато декорирате големи помещения, ще трябва да използвате няколко платна, които са заварени заедно. Тази връзка е доста забележима, особено върху лъскавите тавани (вижте също:Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна").
    опънати тавани на достойнство
  • Също така такива тавани не могат да бъдат инсталирани самостоятелно. Това се дължи на специална техника за редактиране, която изисква както опит, така и специално оборудване (прочетете също: "Трябва да знаете - колко е падащият таван"). Фактът, че картината трябва да бъде правилно обособяването като не знаете качествата на филма и способността на материала да се простират, да го направи просто невъзможно, ако се опитате да направите всичко сами, има много висока степен на вероятност, че на тавана хлътването (повече ..: "Тавани за опъване на мастър клас: съвети за инсталиране").
  • Платнени тавани

    Въпреки факта, че такъв материал има много по-положителна обратна връзка от майстори и купувачи, таваните, направени с него, също имат своите недостатъци.
    Те включват:
    • По-скромен набор от текстури и цветни решения. Ако искате да получите по-светъл таван, това не означава, че ще трябва да използвате само PVC филм. Платният таван може да бъде боядисан много реалистично след монтажа.
    недостатъци на опънати тавани
  • Тъканните тавани са по-малко устойчиви на течове. Водата, която стига до тавана от най-горния етаж, няма да бъде задържана напълно, за разлика от PVC филма. И ефектът на влага върху такъв материал е много вредно. Но в същото време тъканта е много по-устойчива на шевове и остри предмети.
  • Тъканните тавани не могат да се почистват мокро, ако се използват препарати. Тези повърхности могат да се избършат само със суха или леко влажна кърпа.
  • Опънати тавани

    Подобно на други материали, опънати тавани имат същите предимства и недостатъци. Ако говорим за цената на картините, тогава независимо от вида, таваните ще бъдат доста скъпи. Това важи за качествените материали и услуги. Но в същото време такива тавани могат да продължат няколко десетилетия, което е много по-изгодно решение, отколкото да се рисува на всеки няколко години.
    Напрежение таван предимства и недостатъци
    За тези, които не могат да издържат на постоянството на таваните, експлоатационния живот на опънати тавани може да се превърне в най-голямото минус, което заедно с високата цена ще се превърне в фактор, който ще изплаши купувача.
    Недостатъци на опънати тавани, подробно за видеоклипа:

    заключение

    Ако разгледате по-подробно окачените тавани, предимствата и недостатъците на тези материали се появяват само в изключителни случаи, чиято вероятност е наистина малка. Най-високата цена се компенсира от дълъг експлоатационен живот, шевовете са почти невидими в действителност, както и някои механични нестабилност и не е проблем, тъй като е малко вероятно да се придържаме нож в тавана.
    Надяваме се, че сега познавате основните предимства и недостатъци на опънатите тавани.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
    Недостатъци на опъвам тавани, нека да разберемНедостатъци на опъвам тавани, нека да разберем
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Поражението върху опънати тавани е вярно и фантастикаПоражението върху опънати тавани е вярно и фантастика
    Предимства и недостатъци на платното таванПредимства и недостатъци на платното таван
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
    » » Простри тавани и недостатъци
    © 2021 BggeHat.com