Простри тавани - какво е това описание на материала



Хората, които не са свързани с строителство, често объркват окачени тавани с опънати тавани, а някои хора не си представят кои опънати тавани са. Тази статия има за цел ясно да очертае тези понятия и да даде обща информация за това, как изглеждат опънати тавани.
описание на опъна тавани
Простри тавани - какво е това? Това е лента от PVC фолио, изрязана и пришита индивидуално за определено помещение. Благодарение на специалната инсталационна технология такива тавани могат да се монтират дори и в помещения с ниски тавани. Гаранцията за такива покрития се дава средно за 15 години.
Към днешна дата огромен брой опънати тавани се предлагат на пазара, така че дори и най-взискателният купувач ще може да си вземе нещо за себе си. И предвид постоянната борба на производителите, всяка година се разработват нови технологии, които оказват положително въздействие върху качеството на материала и цената му.

Опънати тавани - описание

Материалът, използван за монтаж на опънати тавани, ви позволява да създавате не само равномерно покритие, но многослойни композиции от фантастични форми. По този начин се открива безпрецедентно пространство за дизайнерска фантазия. Многослойни опънати тавани може да реши такива проблеми като скриване на комуникациите и разделяне на помещението във функционални области.
как изглежда стречният таван
Сред всички разнообразие от текстури за опънати тавани разграничават три основни:
  • мат;
  • лъскава;
  • сатен.
Производителите всяка година произвеждат някои новости, които имитират нощното небе, мрамор, метал или дърво. В допълнение, купувачът може да закупи полупрозрачен филм, който се използва за монтаж на вградени осветителни тела.
Благодарение на своята еластичност и възможността за създаване на многоетажни конструкции, опънати тавани превръщат една тъпа повърхност в нещо наистина красиво (повече: "Красиви опънати тавани").
Все по-популярни са таваните в стила на "звездно небе". Как изглежда таванът за опъване? Това е зашеметяващо.
как изглеждат опънати тавани
Такова завършване може да се извърши по три начина:
  • използвайки въглеродни влакна, което става забележимо на тъмно;
  • с помощта на кристални светлинни дифузори, които осветяват платното;
  • с помощта на диоди, поставени на повърхността на тавана. Такова осветление може лесно да се настройва с помощта на дистанционното управление.
Ако искате да инсталирате оригинален таван, ще ви заинтересува да научите за фотопечат. Благодарение на използването на специален принтер е възможно да се приложи изображението към повърхността на мрежата. Такива опънати тавани, чието описание вече сме дали в други предмети, са отлично решение за всеки интериор.
Отличителните черти на опънатите тавани включват тяхната универсалност. Такива покрития могат да бъдат инсталирани във всяка стая. Освен това, благодарение на хипоалергенността и екологосъобразността, таваните са популярни при проектирането на болници, детски градини, ресторанти, барове и др.

Съвети за опънати тавани

В апартаменти и частни къщи такива тавани могат да бъдат инсталирани във всяка стая. Единственото условие в същото време е хармонията на платното с общия стил на интериора. Stretch таван позволява не само визуално увеличаване на наличното пространство, но и ефективно скриване на неравномерността на таваните. В хола матовите повърхности изглеждат страхотно. За хола, чиито тавани са с малка височина, се препоръчва използването на гланцови опънати тавани, информация за тях е достъпна в мрежата.
елементи от опъвам таван
Заради неговата устойчивост на влага, PVC таван може да издържи голямо натоварване на вода (до 100 л / кв.м), Това означава, че дори ако съседите ще залеят върха на вас, тогава вашия апартамент няма да бъдат засегнати. Поради факта, че такива картини са лесни за почистване, те са лесни за употреба в банята и в кухнята.

Stretch таван - описание на цветовете

Изборът на цветова гама трябва да обърне внимание на факта, че различните цветове по свой начин засягат един човек. Така например червеният цвят и неговите нюанси стимулират работата на мозъка, но в същото време пространството ще изглежда по-малко. Синият цвят увеличава пространството, освен това носи хармония. Оранжевият цвят е идеален за малки стаи. Зелените нюанси не се препоръчват за офиси и дневни.
опъвам таван

Монтаж на опънати тавани

Инсталирането на опънат таван обикновено отнема около 5 часа. Скоростта на работа се влияе от характеристиките на избраната структура, както и от детайлите на самата стая. Въпреки лесния монтаж, инсталирането на PVC тавани е най-добре възложено на професионалисти, тъй като по време на работа ще е необходимо използването на специално оборудване. Освен това инсталирането на такива тавани на опънати тавани ще се появи навсякъде.
Монтаж на опъвам таван, подробно видео:
Първо, се прилага линия на хоризонта, като се използва нивото. След това, в зависимост от характеристиките на стаята, таванът отстъпва 3-5 см. След това към стената или тавана се прикрепва специален закрепващ елемент с харпун. След като инсталирате този профил, те започват да подготвят седалки за осветителни устройства. ПВЦ фолиото е окачено първо в ъглите. След това се загрява до 80 градуса със специален топлинен пистолет. Това ви позволява да разтегнете фолиото и да го оформите в специални елементи на тавана за опъване. След като инсталирате платното около периметъра, топлинният пистолет е изключен и в стаята има време за охлаждане. След това продължете да инсталирате осветителни устройства. Ако лампите са монтирани в самия плат, трябва да се използват специални пластмасови термични пръстени, за да се предпази материала от прегряване.
Сега знаете какви са опънатите тавани и как да ги инсталирате.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
Видове и видове опънати таваниВидове и видове опънати тавани
Простри таваниПростри тавани
» » Простри тавани - какво е това описание на материала
© 2021 BggeHat.com