Бял матов разтегателен таван - достойнство



С фразата "опъвам таван", като правило, има изображение на цветна повърхност, блестящ блясък. Този вид покритие може да се види на много фото и видео презентации. Но бял матов таван е също доста популярен вариант за декорация на интериора.
бели матови опънати тавани
Много собственици, които изберат бял таван, се съмняват дали е целесъобразно да похарчат за скъпата плат, или по-добре да спрат на по-достъпни опции за покритие. За да разберете този проблем, трябва да запомните, че опънатите тавани са качествено различни от другите материали, не само с ненадминати декоративни елементи, но и с дълготрайност и отлични характеристики.
По-долу ще разгледаме по-отблизо предимствата на белите окачени тавани, а също така ще сравним матовите и гланцови повърхности.

Дизайнните предимства на белите опънати тавани

  1. Белият таван не привлича вниманието. Неговата повърхност се възприема от мозъка като неутрално пространство, съзерцанието на което не предизвиква силни емоции и затова действа като релаксираща. В допълнение, белият таван не отклонява вниманието от другите интериорни особености на стаята.
  2. бял матови опънати тавани имат класически оцветяване и текстура, познати на повечето хора. Те приличат на познати от детските бели тавани. Това е отлична възможност за тези, които не харесват внезапни промени.
опънати тавани бял гланц
  • Бялите тавани са най-подходящи за стаи с големи прозорци в стената, тъй като увеличават усещането за пространство и откритост.
  • За разлика от матовите, бялата гланцова опъвам тавани не изглежда толкова тежка. Отблясъците и отблясъците, създадени от неговата повърхност, правят стаята визуално по-просторна и елегантна. Такъв таван на пръв поглед изглежда като боядисана гланцова боя, но със сигурност има идеално равна повърхност, която не може да бъде получена чрез оцветяване.
  • Гланцовият филм има много по-голяма прозрачност. Ако планирате LED осветление на тавана на тавана, ще трябва да използвате гланц (прочетете също: "Как да измиете лъскавия таван").
  • В кои стаи има бели опънати тавани

    • В стая, декорирана в класически стил, бял матов таван ще изглежда повече от подходящ. Отразяващата лъскава светлина в комбинация със строгия интериор изглежда твърде леко. Така че за класиците - само матова повърхност.
    • За помещения, където основният източник на светлина е естествена дневна светлина, бели тавани обикновено работят по-добре от цветните тавани.
    бели матови опънати тавани
  • Беше избрана бяла матирана повърхност за тавана в стаята за бизнес преговори, както и в офис помещения. Строгите дискретни цветове подчертават сериозността на ситуацията и я налагат да работи.
  • Има случаи, когато е по-подходящо да имате няколко други опънати тавани - бял гланц. На първо място, тя се отнася до интериор, изпълнен в модерен минималистичен дизайн с елементи на конструктивизъм.
  • Гланцираните опънати тавани също могат да визуално увеличават височината на ниските стаи. Този ефект прави ниските стаи по-комфортни.
  • Бял таван частично компенсира липсата на светлина в слабо осветената стая. Повърхността на тъканта може да бъде едновременно гланц и матов. Ако не харесвате акцентите, по-добре е да изберете матирано таванче в комбинация с полилей в центъра на стаята или лъскава, украсена с прожектори.
  • Какво да търсите при избора на бял участък таван

    • За опънати тавани с гланцова повърхност се използва поливинилхлориден филм. За матирана, плетена тъкан от полиестерна основа се използва. В резултат на това повърхността на плетените тавани изглежда кадифена и филмът прилича на гладко гладко огледало.
    • Трябва да се помни, че филм тавани, като правило, имат заварени шев, който се вижда на готовия участък таван. Една от възможностите за маскиране е черно-бял участък, при който границите на цветята се намират на линията на шева.
    бял матиран окачен таван на достойнство
  • Тава матови тавани обикновено са безшевни. Това се дължи на факта, че ролките от трикотажни платове имат ширина до 5 метра и са подходящи за повечето модерни апартаменти.
  • Бял сатен таван може да се разглежда като междинен вариант между двата типа, описани по-горе. Както и лъскавия таван, тя отразява светлината. Но повърхността му не е огледална, не отразява лъчите под постоянен ъгъл, но равномерно ги разпръсква. Сатената се излива с перла. Изглежда красива и необичайна.
  • Понастоящем най-висококачествените лъскави покривни покрития се произвеждат от немски и френски производители. И в Швейцария те произвеждат най-добрите тъкани тавани с матова текстура.
  • Цената на матовото таванно напрежение е средно от един и половина до два пъти по-висока от цената на лъскавия винилов филм. Може би това е една от причините за по-ниската популярност на тъканите тавани.
  • Монтиране на бял участък таван, подробно за видео:

    Грижете се за белия таван

    Бял таван, подобно на останалите бели интериорни детайли, изисква поддържане на чистотата в стаята. За щастие, кърпата за разтягане може да се почиства с помощта на препарати, които ви позволяват да отстраните почти всякакъв вид мръсотия от повърхността им.
    Една лъскава повърхност често е достатъчно, за да ги избършете със суха кърпа от време на време. За грижата за тъканното покритие използвайте влажна кърпа или салфетка. Това позволява много години да се запази таванът в неговата оригинална форма. Прочетете също: "Stretch таван е лъскав или матиран: кой да избере".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Мат опъвам таван основните предимстваМат опъвам таван основните предимства
    Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
    Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Удължен таван с фотопечат - опции за дизайнУдължен таван с фотопечат - опции за дизайн
    Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
    Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
    Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    » » Бял матов разтегателен таван - достойнство
    © 2021 BggeHat.com