Простри таван гланц или мат, които да изберат



От появата на съвременните материали и технологии стана много по-лесно и по-евтино да се ремонтира таванът. Въпреки това, при избора на опъвам таван, трябва да обърнете специално внимание на няколко от неговите сортове - лъскаво и матово покритие. Основната разлика в този случай ще бъде материалът, както и начина, по който се обработва.
матови и гланцови опънати тавани

Каква е разликата между опънати тавани?

На пазара мати и лъскави опънати тавани се предлагат в широк диапазон, така че за да се направи правилният избор, те трябва да бъдат сравнени.
Независимо от материала, използван за направата на платното до таванната структура, резултатът от работата ще бъде същият:
  • Повърхността ще бъде гладка и гладка, което веднага придава на помещението специално привличане;
  • Специалната технология за обработка прави и двете матов таван за опъване, а гланцовият таван е устойчив на влага, което им позволява да бъдат инсталирани в помещения, където са необходими скъпи материали, например в банята, в кухнята;
  • независимо от сорта, двата тавана действат като допълнителен топлинен и звукоизолиращ слой и колкото по-голяма е дебелината на конструкцията, толкова по-високо е нейното качество (да се чете:Звукоизолация на опънат таван") -
опънати тавани лъскави или матови
  • важно е, че таванът за протягане, гланц или мат, напълно скрива електрическите комуникации, извършвани на тавана. Този имот е много ценен в ремонта на частни дървени къщи и апартаменти от стария тип. Важно е да поставите конструкцията на правилната височина;
  • монтирането на такъв таван е възможно във всички помещения, дори при висока влажност, независимо дали става въпрос за стая или басейн. Използването на антистатичен материал позволява постигането на безупречно качество на покритието, което не събира прах и не се мокри;
  • инсталирането на оборудване за опъване се извършва достатъчно бързо, без голямо количество отломки;
  • оптималната цена на ремонтните работи (почти в същия диапазон като гипсовите структури) позволява използването на тази технология за хора със средни доходи;
  • сглобяването може да се извърши без помощта на специалисти, но липсата на практически умения е изпълнена с увреждане на платното, неправилно облицовка на шева;
  • Преди да започнете инсталацията, трябва да вземете предвид някои от недостатъците. Така че таванът ще бъде по-нисък, което е причината за намаляване на обема на помещението. Ето защо, не се препоръчва да се инсталира опънат таван гланц или мат, ако апартаментът е с ниски тавани;
  • опъвам тавани не е трудно да се повредят, с корекция, като правило, е невъзможно.
  • матови и гланцови опънати тавани
    По-долу е дадено подробно описание на таваните с лъскава и матова повърхност и снимка, при която ясно се демонстрира образуването на различни дефекти.

    Характеристики на гланцови опънати тавани

    Много начинаещи, избора на материал, отделяме голямо внимание на своята цветова схема и съвпадение вътрешно пространство, но тези критерии са от второстепенно значение, що се отнася до основните характеристики на лъскава таван, тоест, така че на повърхността веднага различен от всеки друг.
    Те включват:
    • външна привлекателност и лукс, поради което стаята е силно трансформирана;
    • с помощта на самолет, можете да постигнете ефекта на отражение обем, тоест, всички детайли на интериора на стаята, ще се отразят на тавана, което ще позволи постигането на визуално увеличаване на пространството. За собствениците на едностайни и малки апартаменти тази декорация ще бъде най-оптималната опция.
    опъвам таван лъскав или матиран какво да избере
    За да се увеличи визуално експертите препоръчват използването на бели дрехи, които са подходящи за това по-добре от всеки друг. За да се постигне значително разширяване на района може да бъде с правилния избор и подреждане на тела.
    В допълнение, опънати тавани са гланц или мат перфектно комбинирани един с друг и могат да бъдат комбинирани според дизайна на дизайнера. Ако имате намерение да показвате цифри, за тях е по-добре да поставите лъскава плат, която е по-подходяща за игра със сянка и подчертаване на нюанси.

    Бял блясък за монтаж на напрегнати структури

    При измерване и избор на повърхностната структура за производство на опънат таван, експертите препоръчват бял гланц лист, който се дължи на неговите специални свойства:
    • таванът отлично отразява светлината, без да я променя или изкривява;
    • Бялото е неутрален цвят, който ще се вмести оптимално във всяка ситуация.
    • благодарение на това покритие се усеща атмосфера на лекота и визуално по-голяма площ;
    • изпълнението на такава декорация ще струва по-малко от многоцветните опции;
    • Стаята става както празнична, така и официална.
    Мат опъвам тавани, подробно във видеото:

    Различни матови опънати тавани

    За матово покритие има определен консерватизъм, който добавя твърдост към стаята. Разграничаването от друга повърхност е достатъчно проста за някои свойства:
    • заглушен отблясък - светлината се отразява без изкривяване на повърхността. При проектирането на тавана матиран предлага широка гама от цветове, но е препоръчително да слушате и съвети от психолози, които твърдят, че дневната, кухнята и офиса е по-добре да издаде в нюанси на жълто и оранжево. Наличието на такива цветя насърчава стимулирането на психическата активност, както и даването на тържественост на ситуацията (да се чете:Бял матов разтегателен таван - достойнство").
    опънати тавани лъскави или матирани какво да изберем
  • има и разлика в текстурата, т.е. таванът може да бъде мат и груб. Във втория случай се постига почти пълна имитация на таванското покритие с традиционни материали, което е показател за консерватизма на собственика на апартамента. Не се препоръчва използването на жълти и ярки нюанси, които психологически увеличават умората. Прочетете също: "Това, което отличава матовия таван от сатен".
  • Характеристики на матово покритие

    За начинаещи, които не разбират какво трябва да бъде таванът на стрелата - гланц или матов, важно е да знаете, че в последния случай повърхността е различна:
    • висока плътност;
    • ясна цветна емисия независимо от избрания цвят;
    • запазва правилното възприятие за стила на интериора;
    • изглежда чудесно, когато се монтира в правоъгълна стая;
    • Препоръчва се като допълнителен дизайн на стая с ексклузивни мебели, може да се комбинира с мазилка. Прочетете също: "Звукоизолиран таван в апартамента под окачения таван".
    опъвам таван гланц или мат какво е по-добре
    Накратко, при избора на опънат таван, важно е не само желанието, но и характеристиките на помещението, в което ще се извършва инсталацията.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Мат опъвам таван основните предимстваМат опъвам таван основните предимства
    Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    » » Простри таван гланц или мат, които да изберат
    © 2021 BggeHat.com