Stretch таван в банята - надежден и практичен



Простри тавани - един от най-интересните начини за довършителни работи. Разбира се, има много други възможности за монтиране на таванната повърхност, но експертите препоръчват тази опция за банята. Простри тавани в банята не само изглежда красива, но също така имат много други предимства в сравнение с други начини на довършителни работи.

Видове опънати тавани

Има два основни типа опънати тавани: плат и PVC. Последните са по-чести. Тъканните материали се използват по-рядко, тъй като те са трудни за поддръжка. В допълнение, те абсорбират влагата, така че подобни тавани в банята не са подходящи. Материалните материали могат да се използват освен в хола, но за банята, кухнята и другите помещения, които се характеризират с висока влажност, не са подходящи.
опънати тавани в банята
Тавани от PVC бельо не се страхуват от влага, те не са засегнати от мухъл, бактерии не се събират върху тях. Благодарение на здравата и гладка структура, прахът и мръсотията от повърхността им се отстраняват много лесно. Заслужава да се отбележи и широката гама от цветови решения за PVC платна. Можете да видите как изглеждат тези опънати тавани в снимката в банята.

Изберете стила и цвета на тавана

PVC платна са добри, тъй като можете да избирате не само цвета, но и дизайна, модела. Най-популярни са класическите бели тавани. Те са универсални и прилягат почти всеки интериор. Ако искате нещо по-нестандартно, трябва да обърнете внимание на опънати тавани за банята праскова или бежовия нюанс.
За банята, сините и сини платна също са добри. Ако изберете правилния сянка с плочките по стените, можете да получите интересен "морски" дизайн на стаята.
опъвам тавани снимка в банята
Лесно е да монтирате матирано или гланцова таван в банята. И двамата изглеждат красиви по свой начин. По този начин лъскавият таван има отразяващи свойства, поради което при избора му е целесъобразно да сте сигурни, че стените и пода са в хармония с него. Също така можете да видите снимката на опънати тавани в банята - това ще помогне да се реши изборът.
Наситените цветове на платна в някои интериор също изглеждат страхотно. От тях най-често се използват черни, тъмносини и тъмнокафяви цветови разтвори. Можете да видите, ако искате, тъй като тези опънати тавани за снимките в банята изглеждат.
Изборът на цвят и дизайн на опънатия таван зависи от:
  • личен вкус;
  • стил и модел на ВиК;
  • цвят на пода и стени;
  • вид керемиди.
опъвам тавани в банята снимка
Ако имате проблеми с избора на дизайн и цвят, можете да се консултирате с член на фирмата, която продава и инсталира опънати тавани. Изборът на опънати тъкани е невероятно голям, така че трябва да има вариант, който да съответства на вкуса на собствениците и интериора на стаята. За да улесните процеса на подбор, можете да видите опънатите тавани на снимката - снимката в банята ще ви помогне да намерите правилното решение.

Предимства на опънати тавани

Опънати тавани имат следните предимства.
Опънати тавани скриват комуникациите (проводници, тръби), както и дефекти на грубия таван. В допълнение, платното в продължение на много години запазва своя оригинален външен вид и няма да се налага да се променя скоро.
опънати тавани в банята
За банята е важно също така окачените тавани да не се страхуват от водата. Дори ако съседите са наводнени отгоре, нищо няма да се случи с самата платня и останалата част от ремонта, тъй като тя може да издържи тежестта на кладенеца и да предотврати изтичането му. За да се източи водата, материалът трябва да бъде леко обърнат. Но за да премахнете последствията от наводненията, е по-добре да поканите специалисти, защото без да имате опит в тази област, можете да разкъсате платното.

Монтаж на опънати тавани

Когато се монтират окачени тавани, няма силни повреди и прах.
В банята има инсталация за опъване на тавана, както следва:
  1. По периметъра на стаята се извършва монтаж на водещите профили.
  2. Осъществява се окабеляване за осветление.
  3. Листът се загрява с горещ пистолет и се фиксира.
  4. Когато ръбовете на материала вече са вмъкнати в каналите на водещия профил и са фиксирани, топлинният пистолет е изключен и лентата е издърпана заедно. Резултатът е плоска повърхност без изпъване.
  5. Инсталирано осветление (за окачени тавани, обикновено използвайте прожектори).
опънати тавани за снимки в банята
Опънати тавани в банята на стандартната площ са монтирани за 3-4 часа.
По този начин, тази възможност за довършване не само е красива, но и удобна. Той помага да се уверите колко привлекателен е разтегнатият таван в снимката на банята. Не е възможно да се инсталира независимо - това изисква топлинен пистолет. Сам да се справят с инсталацията също не е реалистично, дори и със специално оборудване. Поради това инсталирането на кърпа за опъване трябва да бъде поверено на експерти. Инсталацията отнема само няколко часа - това е голямо предимство на тези проекти. В края на краищата, за да направите таван от гипсокартон или дори просто да боядисвате повърхността, трябва да отделите много повече време, по-точно за няколко дни. Също така няма да има прах и мръсотия.
Монтаж на опънат таван в банята, подробно видео:

Съвети за грижата за опъвам таван

Позволява ви да видите как изглежда стръмен таван в снимката в банята. Запазва първоначалния си вид за дълго време, не изгаря под въздействието на слънчевата светлина. Свойствата на PVC обвивката остават непроменени при температури от 0 до +60 градуса. Някои производители произвеждат материали, които могат да издържат дори минус температурата, без да губят еластичност и еластичност - до -30 градуса!
Влажният въздух, характерен за баните, не оказва влияние върху състоянието на опънати тавани. PVC платното не абсорбира влагата, а кондензата не се събира на повърхността.
лъскави опънати тавани в банята
Грижата за тавана не е трудна. За да се отървете от прах, достатъчно е да изтриете плата с мека кърпа. За да премахнете сложните петна, можете да използвате специален инструмент - можете да го купите в строителен магазин. Слабо решение на амоняка също може да помогне. Грижата за опъвам таван е много проста, най-важното - да го предпази от остри предмети. Тогава ще запази първоначалния си вид за дълго време. Популярна статия: "Кой таван в банята е по-добър: правим избор".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви добри опънати таваниКакви добри опънати тавани
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Простри тавани и техните характеристикиПростри тавани и техните характеристики
Стените в банятаСтените в банята
Видове и видове опънати таваниВидове и видове опънати тавани
» » Stretch таван в банята - надежден и практичен
© 2021 BggeHat.com