Простри тавани и техните характеристики

Простри тавани и техните характеристики

Простри тавани са една от най-практичните, красиви и следователно популярни разновидности на окачени тавани. Те са плат (по правило PVC, но понякога използват текстилен плат), фиксирани върху пластмасов или алуминиев профил. Този дизайн е фиксиран върху багета, който се монтира около периметъра на помещението на ниво, малко по-ниско от таванното таванно ниво (разстоянието между тях трябва да бъде най-малко 3 см).

Днес се използват два метода за монтаж на опънати тавани. Първият вариант е харпунната система, при която първоначалният размер на таванната кърпа е около 7 пъти по-малък от площта на тавана. На ръбовете на такова плат направи силна и твърда граница, която се нарича харпун. Когато инсталирате листа, загряван с топлинен пистолет, след това се опъне и фиксира върху багета. Докато вторият вариант - клиновата система - предполага, че платното първоначално е покрито с по-голям размер от площта на тавана. След това, след загряване, също се захваща в багета, но в този случай се образуват остатъци, които са отрязани. Между другото и в двата случая се използва топлинен пистолет, така че по време на инсталацията температурата в стаята може да се повиши до 45 градуса. Това има отрицателно въздействие върху декоративните растения, по-добре е да ги приведете в друго помещение предварително.

Простиращите се тавани са матирани и гланцови. Последните се различават по структурата на лак, поради което височината на стаята визуално се увеличава. От друга страна матовата повърхност създава впечатление за идеално боядисан таван. И в това, а в друг случай клиентът има възможност да избере сянка от много богата палитра от 100 цвята. В допълнение, производителите предлагат и различни видове фактури. Например, тя може да бъде метална повърхност (между другото, е най-достъпен вариант), груба на пипане, "Велур" (това е по-скъп), или най-скъпата и уважаван вариант - "мрамор". Цената зависи обаче не само от текстурата, но и от ширината на платното.



Срокът на експлоатация на опънатия таван е средно 10-12 години. През това време таванът за разтягане не губи не само формата, но и цвета, тъй като не изгаря дори под въздействието на слънчевите лъчи.

Монтирането на опънат таван отнема само няколко часа. Ако обаче искате да го допълните със сложна осветителна система, това ще отнеме значително повече време.

Е, ако се интересувате от красиви фалшиви огради за вашата къща - посетете m-servicespb.ru. Само там ще намерите шикозни огради на разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многостепенен окачен таван и монтажМногостепенен окачен таван и монтаж
Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръцеКак да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
» » Простри тавани и техните характеристики
© 2021 BggeHat.com