Как да направите таван с вашите ръце?

За да инсталирате таван, не е необходимо да прибягвате до помощта на специалисти. Ако има поне малко познание, необходимо средство, тогава целият процес може да се извърши самостоятелно.

Основните правила за монтаж на опънати тавани

Използват се няколко метода за инсталиране на опънат таван:

1. Харпунът. Най-прости, достъпни, надеждни. Периметърът на лентата се закрепва към профила чрез гъвкава пластмасова плоча. Профилът може да бъде изработен от алуминий или PVC.
2. На плетене на една кука. Нанесете върху тъкани и за други методи вземете PVC филм.
3. Клин. Материалът се фиксира посредством клинове.
4. Shtapikovy. Платното е фиксирано под тавана със специални стъклени перли.

Тук инсталирането на опънати тавани по харпун метод е най-простият начин, с който няма да има трудности дори за начинаещи в ремонта. Заслужава си да я разгледаме по-подробно чрез примера на облицовка на таван в конвенционална стая със светлинно устройство в средата на помещението, без нагревателни тръби, закрепени в тавана.

• С този метод платното трябва да се подготви според размера на стаята. Можете да поканите zamerschika от компанията, която ще бъде поръчана материал. Или, независимо, да правите измервания и да ги съобщавате на продавача.

• На периметъра на готовия панел закрепете скобата-харпун. Дръжте кърпата в топла стая.

• Рамката за фиксиране на конструкцията може да бъде поставена на тавана, но най-често е монтирана върху стените. Около периметъра на стаята е закрепена багета. Можете да закупите този профил в специализиран магазин. Конфигурацията ще зависи пряко от начина на инсталиране. Ако плановете не разполагат с вградено осветление в тавана на опъна, поставете багета в най-ниската точка на основната повърхност.



• Маркирайте местата, където профилът е фиксиран върху останалите повърхности, като използвате лазерното ниво. Трябва да се обърне повече внимание на монтажа на конструкцията, тъй като нейното качество зависи от това колко дълго ще бъде таванът. Затегнете багета с винтове или дюбели.

• Стайната температура се повишава до 40 ° С. Филмът се разгъва и се закрепва към ъглите на стаята с помощта на кърпички.

• Загрявайте материала с нагревател до 60 градуса. Материалът ще започне да се увеличава, което ще му позволи да се разпространява в цялата равнина. Кърпата се разтяга, след като се охлади.

• Фиксирайте платното, започвайки от ръба, маркиран от производителя. Харпонът се вкарва в жлеба, докато щракне на място. Така че, те определят всички ъгли.

• Не забравяйте да отоплявате платното по време на инсталацията. След това преминете към закрепването на страните на платното. Процесът започва от средата на стената и се придвижва до ръба. След като фиксирате половината от кърпата към стената, трябва да се придвижите към противоположната стена, за да фиксирате равномерно материала.

• Такива движения се извършват, докато филмът се фиксира около периметъра.

• След като цялото платно е фиксирано, можете да отидете при търсенето на кука за полилеи. Те го намират с докосване, залепват около него пластмасов пръстен. Когато лепилото изсъхне, ще бъде възможно да се изреже материалът и да се махне куката. Сега можете да окачите осветителното тяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепванеМонтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
» » Как да направите таван с вашите ръце?
© 2021 BggeHat.com