Простри тавани тип PVC и примери за употреба



Настоящата технология за създаване на опънати тавани е разработена във Франция през миналия век. В повечето случаи, когато се инсталира система за опъване на тавани, се използва PVC фолио, което обикновено се нарича PVC. Това е траен материал, а таваните от него не са покрити с паяжини и с течение на времето не образуват микрокрикове. Монтаж на опънати тавани PVC ви позволява да забравите какво е раздробена мазилка. Когато се използва в условия на оптимална стайна температура, този дизайн на пода ще притеснява собствениците, а не износени. Поради лекото му тегло, конструкцията не оказва натиск върху стените.
опънати тавани плат или PVC
Уплътнителни тъкани или PVC тавани се считат за най-модерния вид декорация, те често се използват в интериорния дизайн (виж снимката), освен че са бързо монтирани. Въпреки факта, че инсталационният процес изглежда прост, в действителност това не е така. За да се монтират PVC облицовки за опънати тавани, е необходимо специално оборудване и професионални умения, което показва необходимостта от включване на опитни майстори в работата. Предварително е необходимо да се направи правилно измервания на опъвам таван, според която платното е направено, в противен случай ще му бъдат изхабени пари.
опънати тавани pvc отзиви

Материали и крепежни елементи

Преди всичко, за да инсталирате структура на опън, е необходимо да купите редица материали и специални скрепителни елементи за работата или по-скоро:
  • PVC профил за опънати тавани (багет също се случва да бъде алуминий);
  • Поливинилхлоридна мрежа, която има харпунна система около нейния периметър;
  • дюбели и винтове за самозатягане за монтаж на багет;
  • декоративна вложка (капак) за покриване на монтажния процеп, който е оформен между повърхността на тъканта и стените.

Профил на PVC или алуминий

В зависимост от предназначението и начина на закрепване, алуминиеви и PVC багети за опънати тавани произвеждат следните видове:
  • подреден - е предназначен за монтаж на повърхността на стената по периметъра на помещението;
  • отгоре - Фиксира се директно към основното припокриване, също по периметъра;
  • свързващ профил Използва се, ако площта на тавана надхвърля 50 "квадрата", или има вероятност да се увисне платното. Благодарение на използването му е възможно да се създаде опъваща повърхност, състояща се от отделни секции.
опънати тавани PVC или плат
Експерти за създаване на такива сложни структури като куполи, вълни и др. Използват също специални профили и бум за опънати PVC тавани.
Влизане в мрежата на дребно профил за опъвам таван има, като правило, дължина от 250 сантиметра, нарязани на лентата в сегменти с необходимата дължина може да бъде български.

Платно от PVC и харпун

Продажбата на PVC за опънати тавани - един от основните елементи на строителството обикновено се извършва от компании, които също се специализират в тяхното инсталиране.
PVC тавани stretch
След като са направени измерванията, тъканта се прави чрез запояване на няколко сегмента от ролка с десен цвят или сянка. Ако се използва матово фолио, неговата ширина е 1,5 или 2,0 или 2,7 метра, а ако гланцът е 1,3 или 1,5 или 1,8 метра.
След слепването, шевовете остават върху повърхността на платното, но те са толкова тънки, че не е лесно да ги забележите. Най-скоро безшевен опънат таван направени с помощта на плат кърпа. Сега някои производители произвеждат PVC филми за опънати тавани, с които можете да довършите тавана с широчина до 3,5 метра. Като пример, Френски безшевни опънати тавани PVC, обаче, в повечето случаи те се произвеждат в Китай.
След производството площта на PVC фолиото е 5-15 по-малка от тази, получена по време на измерванията - е необходимо таванът на опън да има перфектно плоска повърхност.
Harpoon метод за монтаж, както е видно от отговорите на PVC тавани, сред най-надеждни и устойчиви, че да издържат на натоварване обтегната PVC плат и теглото на водата в случай на наводнение съседи в горната част. Както подсказва името му, основният елемент, използван в тази инсталационна система, е харпун под формата на гъвкава плоча, изработена от дебела и твърда PVC. Те са заварени около периметъра на платното, за да бъдат фиксирани по време на монтажа в профила на стената.

Технология на монтаж на опънати тавани

Процесът на инсталиране на системи за опъване започва с фиксиране на профила по периметъра на стените или припокриване на основата, след което се опъва PVC бельото и прикрепването му към багета.
Видеото показва основните моменти на монтаж на опънат PVC таван:
Последователността на работа е, както следва:
  1. На периметъра на помещението се извършва хоризонтална маркировка, според която профилът на системата за опъване е фиксиран.

  2. Плат с специални куки, окачени от тавана, а след това стаята се загрява с топлинен пистолет до около 60 градуса.

  3. Под влиянието на високата температура филмът става толкова еластичен, че може да се разтегли, като се постави заварено копие в багета със шпатула. Платното се изправя, а системата на харпуна я запазва надеждно върху конструкцията. След като стаята се охлади до първоначалната си температура, повърхността изглежда напълно плоска.

    монтаж на опънати тавани pvc

  4. В набор от харпуни, обикновено има ивици за затваряне на връзката със стената, която трябва да бъде прикрепена таван багет за опъвам тавани.

  5. Простиращите се PVC тавани или тъкани след работа се избърсват от прах или мръсотия, ако се появят по време на монтажа.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
Видове и видове опънати таваниВидове и видове опънати тавани
» » Простри тавани тип PVC и примери за употреба
© 2021 BggeHat.com