Как да изберем опъвам таван?

Обикновено изборът на опънат таван намалява до избора на оптимално съотношение качество и цена. Сравнително добра корелация на ценовите и качествените показатели показва продуктите на руските производители, но това се отнася само за белите матиращи тавани. Факт е, че гамата от местни продукти не е много разнообразна. Вложените опънати тавани имат по-разнообразна текстура и се предлагат в широк спектър от цветове. Най-качествените от вносни тавани са продуктите на фирми от Франция и Италия.

При избора на таван задължително трябва да се обърне внимание на текстурата на тавана на платно, защото това се отразява на функционалността и дизайна на тавана във всички стаи.

За традиционните решения е по-подходящ бял матов таван, защото идеално съответства на интериора, направен в класически стил, не създава отблясъци.

Платното разтягане таван е подобна в текстурата на сатен нещо като добре боядисани гипсокартон. Повърхността на такъв таван леко отразява светлината, така че стаята е равномерно поставена.

Такива опънати тавани отразяват светлината, така че стаята става по-лека и визуално се разширява. В случай, че такава лъскава материя е боядисана в тъмни и наситени тонове, може да се създаде усещане за дълбочина и голям обем. В случай, че лакираните тавани са боядисани в светли и пастелни цветове, стаята става лека и просторна.

Нюанси на тавана тип "металик" перфектно комбинирани с интериора, направени в стил на хай-тек. Структурата на такова платно може да има блясък или блясък. Този таван е идеален за зала, за учебна или за баня.



Има и платно, което имитира повърхността на звездното небе, създадено с помощта на структури от оптични влакна. Необходимият ефект се създава и с помощта на лаково преформатиране.

В допълнение към правилния избор на опъвам таван, трябва да го монтирате правилно. Независимо от факта, че много магазини освен таваните предлагат услуги за инсталирането му, някои основни точки все още си заслужава да знаят.

Въз основа на устройството, опънати тавани са разделени на безшевни тавани и PVC тавани.

Безшевните тъкани са изработени от полиестер, обработен с полиуретанов състав. Подобни картини по-евтини и могат да издържат на високи и ниски температури, както и тяхната разлика, обаче, безшевни тавани не може да толерира влага, когато е мокро те най-накрая да стане безполезна.

PVC фолиото са по-устойчиви на вода, но те изискват температура, а за монтаж е необходимо да се използва специално оборудване - топлинен пистолет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри таван гланц или мат, които да избератПростри таван гланц или мат, които да изберат
Как да изберем най-подходящия таван - ние решаваме заедноКак да изберем най-подходящия таван - ние решаваме заедно
Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
» » Как да изберем опъвам таван?
© 2021 BggeHat.com