Красиви опънати тавани - опции за дизайн



В повечето случаи ремонтите започват, за да се промени стаята и да се даде нов, по-сложен външен вид. Важен аспект тук е работата с повърхността на тавана. В днешната статия ще говорим как да направим красиви опънати тавани. Някои съвети на този материал трябва да ви помогнат да решите избора на материал и дизайн, защото в самото начало на планирането за бъдещето на интериора има много възможности, въз основа на които основната идея е по-късно формирана. И ситуацията се влошава от присъствието на модерния пазар на огромен брой материали за украса на тавана. Тази статия не е предназначена да опише всеки един от тях, а просто се докосваме до въпроса как да създадем най-красивите опънати тавани.
форми на опънати тавани

осветление декорация

Цялото очарование на опънатите тавани е, че те ви позволяват да свирите със светлина. Правилно проектираното осветление може да превърне вашия кръгъл таван в истинско произведение на изкуството. Има няколко типа опънати тавани и тяхната лека декорация.

Красиви опънати тавани - звездно небе

Създава се с помощта на тъмен или черен филм. Същевременно върху самата платно се монтират осветителни тела с малки крушки или нишки от оптични влакна. Тези лампи могат да бъдат инсталирани в произволен ред, образувайки хаотично светлина на небето, и обратно, съгласно определен ред, спомага за създаването на отделни съзвездие. Денем такъв таван не е забележителна, но веднага след като слънцето излезе над хоризонта, тъй като има собствена звездно небе в стаята си. Има усещане, че сте на улицата.
кръгъл таван
Създаване на дизайн на тавана, трябва да използвате само висококачествени изделия и крушки, както в случая беше в лошо състояние е един от елементите, които трябва да се премахне цялата мрежа.

Странично осветление

Тази подсветка се извършва в комбинация с гипсокартон. В този случай е направена специална кутия около периметъра на стаята. В нея поставете лампата или лентата с LED.
опънати тавани модели
Този тип опънат таван с осветление Той подчертава идеално гладката повърхност на новия таван. Освен това, създаването на странично осветление може да се осъществи без дори и без инсталиране на кутията, просто чрез интегриране на прожекторите между различните нива на тавана.

"Скрито осветление"

Това осветление се създава с помощта на LED лента, която е монтирана над платното. В зависимост от предпочитанията на собственика, подсветката може да бъде еднаква за цялата повърхност или частична. Освен това можете да прилагате шаблони и модели за опъване на тавани. LED лентата има едно значително предимство - тя може да променя цвета, без да се налага да инсталирате няколко светодиода. Това означава, че само една лента може да пресъздаде целия спектър от цветове на дъгата. Успешно прибиране на интензивността и цвета, можете да направите стаята успокояваща и уютна.
опънати тавани в стила на Прованс

Осветяване на перфориран таван

Перфорираните филми за опънати тавани се появяват съвсем наскоро, но те вече са придобили огромна популярност. Такива платна със задно фолио имат специална светлина. Когато лампите са монтирани зад тавана, се създава специален ефект на прозрачност през малки дупки. Полученият ефект изглежда много оригинален.
Често, опънати тавани под ъгъл правят два слоя, т.е. над тях, да опъват друг лист полупрозрачен филм с контрастен цвят. По този начин светлината, преминаваща през филма, се оказва много мека и леко разпръсната.
най-красивите опънати тавани
Когато монтирате осветителната система, осветителните тела трябва да бъдат проверени преди напрежението на кърпата, тъй като в случай на дефект в някоя от тях, ще трябва да повторите отново цялата работа.

Видове опънати тавани

Ами самите тавани?
Има само два от видовете си, които се различават по материала:
  • Тавани от PVC фолио;
  • Платни тавани.
форми на опънати тавани
От своя страна, PVC тавани са разделени на три подтипа:
  • Матови опънати тавани в стила на Прованс - тяхната повърхност е леко груба и не отразява светлината;
  • лъскави опънати тавани високотехнологични - най-разпространеното платно. Таван в хай-тек стил има огледален ефект, който често се използва за визуално увеличаване на пространството, както и за игра със светлина;
  • сатен - среден вариант между матови и гланцови платна. Те имат гладка структура и леко осветяване.
За днес таваните на PVC филма са по-популярни.
Stretch тавани - различни опции, вижте видеото:

Какви са техните предимства?

  • Цената зависи малко от цвета на филма.
  • Широка гама от цветове (повече от 200 нюанса).
  • Изключителна еластичност на филма - той ви позволява лесно да поддържате дебелината на водата, когато наводнявате съседи от горе. По този начин се създава чанта, която може да издържи натоварване до 100 кг на 1 кв.м. След изпомпване на водата, филмът отново се връща в първоначалното си състояние.
  • На платното може да се прилага фотопечат, което ви позволява да създавате не само солидни тавани, но и реални картини. Най-честите изображения на морето и облаците.
  • Това платно е много лесно да се инсталира, грижи се за него е минимално.
  • Рамата на тавана се състои от специален профил, фиксиран на стената.
  • Възможността за създаване на всякакъв вид опънати тавани.
  • По време на монтажа на кърпата не се образуват прах и остатъци.
опъвам тавани модели снимка
Но си струва да си спомним, че това е опънат таван с шев. С правилния подход към работата можете да създадете невероятно красив таван в стила на Прованс, който ще ви зарадва от много години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
Простри таваниПростри тавани
Видове опънати таваниВидове опънати тавани
» » Красиви опънати тавани - опции за дизайн
© 2021 BggeHat.com