Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат



Простиращите се тавани са сравнително нова технология за декорация на интериора. Въпреки това, те са придобили голяма популярност и се използват както в жилищни помещения, така и в офиси. Удълженият таван се вписва перфектно във всеки интериор и сам по себе си има огромен декоративен потенциал.
ширина на опъна таван
В допълнение към красотата, опънати тавани имат и други предимства. Те са издръжливи, безопасни, лесни за грижи. Този тип покритие е силно устойчив на отрицателни ефекти. Поради тази характеристика, опънатите тавани траят по-дълго от повечето други довършителни материали. Така че, можете да правите ремонт много по-рядко.

Основната характеристика на опънати тавани

Основната разлика между опъна таван и други видове покрития е фактът, че повърхността на такъв таван се състои от едно парче плат. Самата тъкан за опънат таван може да бъде с различни цветове и да се различава по текстурата на материала. Това разнообразие ви позволява да олицетворявате всички идеи за дизайн.
ширина на опънати тавани
Конструкцията се състои от два основни елемента:
  1. профил, изработен от пластмаса или алуминий, който е прикрепен към стената по целия периметър на помещението (да се чете:Stretch таван: колко см от тавана");
  2. която е повърхността на тавана.
И ако профилите за окачване на окачени тавани по правило са стандартни, тогава самите платна са доста различни.

Сортове от кърпи

Тъканта за опъвам таван се различава от материала, от който е направен, както и текстура.
как да изберете опъвам таван
Платовете се произвеждат от два типа материали:
  • поливинилхлориден филм - шев и безшевна PVC плат;
  • тъкани на основата на полиестерни трикотажни платове със специално покритие.

Филмово бельо

Платките от PVC фолио са много разнообразни, така че те трябва да бъдат обсъдени по-подробно. Те се различават не само по цвят, но и по текстура. По този начин, платната са разделени на няколко вида.
лъскав. Тяхната повърхност изглежда лакирана. Такива тавани имат отразяващи способности и дават отблясъци. Дори и ултра лъскави платна се произвеждат, способни да отразяват почти 100 светлина, която се случва върху тях. Повърхността на тези филми е почти огледална в свойствата. Гланцираните тавани имат повече от 150 цвята и нюанси, което ви позволява да изберете правилната опция за всеки интериор.
лъскав таван за разтягане
заскрежен. Предимството на такива тавани е липсата на отблясъци. В същото време те отразяват светлината, както и лъскавите. Изглежда перфектно гладка боядисана повърхност. Матовите платна също се произвеждат в широка гама от цветове, но много от тях предлагат най-вече леки пастелни нюанси. Това се дължи на факта, че тъмните матирани платна не са много популярни.
атлаз. Това е отделно разнообразие от платна. Структурата на тяхната повърхност изглежда нещо средно между гланцовите и матираните тавани. Те не създават отблясъци, но те блестят с красив блясък от перли. Изработват се само леки нюанси на такива платове.
текстурирана стрела таван снимка
в строежа. Тяхната повърхност имитира текстурата на всеки материал. Ефектът се постига чрез прилагане на специален модел към матовото или гланцовото фолио. Таванът може да бъде оформена като различни материали: .. кожа, дърво, мозайка, плат, керамика, метал и др В мрежата можете да приложите пълноцветна снимка или рисунка. Най-популярните изображения на природата са небето, зелените листа, красивите пейзажи. Изображенията се прилагат чрез метод на широкоформатен печат или вакуум.

Опънати тавани за филм - размери на платното и други характеристики

Важна характеристика е ширината на опънатия таван. PVC филмът може да има широчина от 130 до 270 см. Размерът на стаята обикновено е по-голям, така че PVC лентите се подлагат на запояване. За тази операция се използва специално оборудване, така че шевът почти не се забелязва.
каква е дебелината на опъна таван
Филмовите фолиа имат няколко по-значими характеристики:
  • Дебелина на опъна таван - PVC филм има дебелина от 0,15 до 0,2 мм.
  • Тегло на квадратен метър филм - в зависимост от дебелината на около 180-250 грама.
  • Водонепропускливост - правилно заварени тъкани са напълно херметични.
  • Приемливо стайна температура, в който е инсталиран окачения таван - обичайните лента е предназначена за температури в диапазона от 5 до 50 ° С, не се препоръчва да се инсталира тавани за PVC ненагрят зимни вили.
  • Якост на опън -plenka издържа надлъжно натоварване от 12 N / mm² и напречната 10N / mm², без значение каква е ширината на плата на опънат таван.
  • Коефициент на устойчивост на светлина (съпротивление на острието за изгаряне) - при качествени филми тази стойност е от 6 до 10, колкото по-висок е коефициентът, толкова по-добре.

Платове

Тъканта за таванния участък има матова текстура и по-кратък цвят от PVC. Обхватът на такива картини обикновено се ограничава само от производството на пастелни нюанси.
как да изберете размера на плат
Поради факта, че ширината на опънати тавани от тъканта е от 310 до 510 см, в повечето случаи няма нужда да се заваряват платното. Тъканните тавани обикновено могат да бъдат направени безпроблемно.

Платнени опънати тавани - размери на платното и други параметри

Основните характеристики на тъканните листове включват:
  • Ширината на платното - стандартни размери - 310, 410 и 510 см.
  • Якост - кърпите от плат са много по-силни от филма, тяхната крайна якост е 50 daN / 5 cm. Почти е невъзможно случайно да се повреди такова платно.
  • Топлоустойчивост - материал за опънати тавани Може да издържа на температури от -35 до +50 оС. Възможността за поставяне на опънати тавани в неотопляеми помещения е друго предимство на тъканите.
  • Коефициентът на устойчивост на светлина е от 6 и повече.
Какъв материал да изберете: плат или PVC, погледнете видеото:

заключение

Препоръчва се характеристиките на различните видове тъкани за разтегляне да бъдат изследвани преди започване на ремонта, за да се избере оптималната опция, която отговаря на изискванията за технически характеристики на опънатия таван и подходящ за неговите декоративни характеристики за изпълнението на намерението за проектиране.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви опънати тавани са по-добре плат или PVCКакви опънати тавани са по-добре плат или PVC
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
© 2021 BggeHat.com