Монтаж на инструкции за опънати тавани за работа



Тези, които са решили да направят собствени опънати тавани - инструкциите за инсталиране ще помогнат да се разберат всички нюанси на тази работа. Незабавно трябва да се отбележи, че инсталирането на такива съоръжения не е лесна задача и за да се изпълни, необходимо е да има определени умения, подходящи инструменти и специално оборудване. Познаването на технологиите също е полезно, ако поканите строители - да следят работата си.
тренировъчна инсталация на опънати тавани
Опитът показва, че при създаването на тавани - монтажни характеристики дават възможност за самостоятелно инсталиране дизайн на плата, тъй като тя не изисква рязане и заваряване кърпа, също не се нуждаят от поставяне на лента на вмъкване му харпун. Освен това, няма нужда да се използва топлинен пистолет, както при работа с PVC филм.

Материали, инструменти и оборудване

В зависимост от вида на тавана, метода на закрепване (към тавана или стената), наличието на осветителни устройства, оборудване и инструменти за монтаж на опънати тавани може да се различава.
По отношение на материалите, ще ви трябва:
  • стелажна или таванна багета;
  • плат за повърхността на конструкцията;
  • закрепващи елементи - винтове и пластмасови дюбели;
  • термични пръстени (те са необходими за инсталиране на осветителни устройства и заобикаляне на елементите на отоплителните системи и други комуникации);
  • очила (подложки) за фиксиране на приспособления;
  • шкурка.
правила за инсталиране на опънати тавани
Комплект инструменти и оборудване за монтаж на опънати тавани се нуждаят от следното:
  • лента и молив;
  • ниво сграда;
  • за раздробяване на линията - холхин;
  • раници за метал;
  • строител нож;
  • отвертка плюс набор от примамки;
  • перфоратор плюс набор от свредла;
  • шпатула за тъканта;
  • митра кутия;
  • стълба;
  • устройство за разполагане на окабеляване;
  • термичен пистолет за опънати тавани плюс газов цилиндър (ако е прикрепен PVC филм).

Извършване на подготвителната работа

кога ще монтаж на опънати тавани - инструкцията не предвижда премахване на обзавеждане, но подове и стени, ако са след завършване, е необходимо да се покрие с пластмасова обвивка. От стаята трябва да отстраните растения и предмети, които са вредни за високите температури, но само ако трябва да се инсталира PVC филм.
Монтиране на опъвам таван, погледнете видеото:

Монтаж на таванни структури от филм

В началния етап правилата за инсталиране на опънати тавани от филм или тъкан са практически еднакви.
Монтажът на тавани от винилно фолио се извършва в следния ред:
  1. Използването на нивото определя най-ниската от ъглите на стаята. При инсталиране на вградените осветителни тела се прави отстъп от маркираната точка. Използвайки хоклин, периметърът на линията на опъване е отблъснат, той ще бъде водач за прикрепяне на багета към стената. Профилът е монтиран на тавана, ако е абсолютно равен и не е планирано инсталиране на осветителни устройства.
  2. Използвайки устройството за намиране на електрическо окабеляване, определете присъствието му в местата на прикрепващия профил, така че да не се повреди по време на работа.
инструмент за монтаж на опънати тавани
  • Багетата се фиксират върху стените, като се използват компоненти за монтаж на опънати тавани, като например дюбели и винтове с пресови шайби. Според инструкциите стъпката за фиксиране не трябва да е по-голяма от 7.5-8 сантиметра. В кръстопътя и в ъглите разстоянието от ръба на профила до мястото на закрепващия елемент не може да надвишава 2 сантиметра. Ако ъгълът е само 15-16 сантиметра, предишната багета се нарязва на дължина. За да се осигури плътността на прави и ъглови връзки, профилът се реже с помощта на стол, а ръбовете се обработват с шкурка. При инсталиране на опънати тавани - инструкцията осигурява проверка на здравината на закрепване на багета.
  • Следващата стъпка е инсталирането на фитинги (рафтове) за осветителните тела.
  • В ъглите и от всяка страна, преди монтирането на платното върху багетите, се монтират специални клипсове от 2-3 броя.
    опции за инсталиране на тавани
  • Филмът се вкарва в стаята, на входа се поставя топлинен пистолет и газовият цилиндър е оставен извън помещението, което се загрява за няколко минути. Когато работите с пистолет за газово отопление за опънати тавани задължително приток на чист въздух.
  • Кърпата се разгъва и закрепва в ъглите със скоби. Първо, материалът е фиксиран в ъгъла, който е най-близо до отоплителната тръба, след това в противоположния диагонал. След като фолиото е прикрепено към ъглите, то се фиксира на мястото на заваръчните шевове.
    Схема за монтаж на таванно укрепване
  • Суспендираното платно се нагрява с топлинен пистолет, прибиращ се от материала на разстояние най-малко 1,5 метра, докато стане еластичен и мек. За правилно фиксиране се използва схемата за монтаж на таван за опъване. Определянето на ръба на платното в багета започва от ъгъла, като се използва специална шпатула. По периметъра на филма има пластмасова харпуна, както е на снимката, която е прикрепена по време на производството на опънат таван върху специално оборудване. Наличието на бръчки и бръчки по повърхността на материала се елиминира чрез изпращане на поток горещ въздух към тях.
  • В последния етап връзката между стената и таванния участък е покрита с декоративна пластмасова вложка.
  • Монтиране на опънати тъкани тавани

    Методите за инсталиране на опънати тавани до голяма степен зависят от материала, от който се изработва тъканта за конструкцията. В същото време платформените системи също се фиксират върху багети на стена или таван. Той има различен профил, а технологията на монтаж е различна, защото тъканта не трябва да се нагрява преди затварянето да започне. Има и друга разлика - инсталационните работи започват от средата на всяка страна на платното, а не от ъглите, както при фиксирането на PVC филм. Платът е фиксиран в ъглите на последния завой.
    След завършване на инсталацията, излишъкът от материал се отрязва и видимият ръб е скрит в профила. За да инсталирате лампи в тапицирани платове, не залепвайте специални пръстени.
    Преди да започнете работа, препоръчително е да се подготвите за инсталиране на опънати тавани, като използвате информационни и видео материали, предоставени на интернет страници в Интернет. Прочетете също: "Сушилня за таван: инструкции за монтаж".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
    Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръцеКак да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце
    Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
    Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
    Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
    2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    » » Монтаж на инструкции за опънати тавани за работа
    © 2021 BggeHat.com