Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце



Понастоящем опъните тавани са широко използвани в дизайна за различни цели. Разнообразието от цветови решения, здравина и надеждност осигуряват дълъг живот. Монтирането на опънати тавани с вашите ръце е възможно, при условие, че имате умението да правите такава работа и инструменти. Ако трябва да се монтира PVC филм, ще бъде необходим топлинен пистолет за нагряване на тъканта, както е на снимката.

Видове системи за окачени тавани

Системите за таванно стълбище, в зависимост от това, от какъв материал са направени, са разделени на следните типове:
  • филм поливинилхлорид;
  • плат.
Таваните от тъкан са изработени от материал, тъкан от полимерни влакна. След това се импрегнира с полиуретанови съединения. Ширината на ролката за тъкани може да бъде 3,1, 4,1 или 5,1 метра - по този начин лентите са достатъчно големи, за да не бъдат зашити.
монтаж на окачени тавани
Такива дизайни се наричат ​​безшевни тавани, сред техните предимства:
  • процесът на инсталиране на тъкани от опънати тавани е лесен и бърз;
  • те могат да бъдат монтирани в неотопляеми помещения, като павилиони, беседки, къщи за отдих;
  • за монтаж не се нуждае топлинна пистолет - се използва безопасна инсталация на опънати тавани.
Въпреки предимствата си, най-популярни са опъващите структури, за които се използва PVC фолио. Основната причина е цената: филмовите платове са много по-евтини от платформите.
В допълнение, винилови тавани се произвеждат в широк диапазон от цветове.
Сред предимствата на опънатите пластмасови системи за таван трябва да се отбележат следните:
  • разнообразие от цветове и нюанси;
  • можете да изберете лъскава повърхност;
  • способността за задържане на водата в случай на изтичане отгоре и по този начин има възможност да се спестят вътрешни елементи;
  • Незначително време за монтаж на опънати тавани поради простотата на монтажа;
  • лесна поддръжка с помощта на обичайните решения за топъл сапун.
Опънати тавани
Съществува и голям недостатък, който усложнява фиксирането на филма - необходимо е помещението да се затопли до 60-70 градуса. Следователно всички предмети от околната среда, които са противопоказани при висока температура, трябва да бъдат извадени от стаята. Отоплителното оборудване работи с газ, поради което е необходимо да спазвате правилата за безопасност, в противен случай може да възникнат експлозии по време на монтажа на опънати тавани (виж също "Простри тавани без нагряване: за и против").

Приблизително изчисляване на материалите за инсталиране

Например, как да изчислите необходимото количество материал, за да извършите инсталирането на опънати тавани със собствените си ръце, е направена стая с размери 4х4 метра. За да извършите изчисленията, трябва да изготвите план на стаята и възможно най-точно, за да отразите размера на стените. Сред параметрите диагоналите на тавана трябва да бъдат измерени и са посочени на чертежа. На ъглите върху него се обозначават латински букви - A, B, C, D, като се започне от долния ляв ъгъл. Размерите показват между тях. Фигурата също отразява местоположението на осветителните устройства.
Монтирането и монтажа на опънати тавани, използващи PVC фолио, осигурява закрепването на материала върху багета, използвайки харпуновата технология. На ръба на платното върху специално оборудване на производителя заварява гъвкава харпуна, докато профилът може да бъде алуминий или пластмаса. Тяхното качество е почти същото, но пластмасата струва по-малко. Броят на профилите се изчислява по периметъра. В този пример той е 4х4 = 16 метра. Но за да си купите багета, е необходимо с марж, тъй като ще изисква подрязване.
експлозии по време на монтажа на опънати тавани
Освен това, когато се правят окачени тавани: монтажът е завършен, по протежение на периметъра на стаята е необходимо да се постави декоративна перваза. Тя също ще трябва да купи 16 метра плюс малък запас. След това трябва да посетите офиса на фирмата, ангажирана с производството на опънати тавани. Там е необходимо да се постави поръчка за плат и пластмасови термо пръстени за тела. Тук също трябва да купувате лепило за тези елементи. Възможно е да има грешки при инсталирането на опънати тавани, така че да можете да прибягвате до услугите на професионалисти.
За да се монтира багета с стъпка от 30-40 сантиметра, ще са необходими пластмасови дюбели с размер 6х40 милиметра. Когато се монтират окачени тавани, монтирането на осветителни тела от собствените им ръце се извършва с помощта на прави алуминиеви окачвания с U-образна форма. За да поправите тежки полилеи, трябва да имате дебел шперплат или дървен лъч.

Инструменти и оборудване за монтаж

За да извършите инсталирането на опънат таван, ще ви трябва:
  • ниво сграда;
  • рулетка;
  • хартия нож;
  • choklayn;
  • Ударно електрическо свредло;
  • шпатула за тъканта;
  • Българска (метална хартия);
  • файлове (шкурка);
  • чук;
  • скоби "крокодили";
  • газ термичен пистолет за опънати тавани (изисква внимателно боравене, тъй като експлозиите от опънати тавани доведоха до злополуки). Ако е необходимо, такова оборудване може да се наеме.
Монтаж на опънати тавани, подробности за видео:

Процедура за монтаж на тавана

  1. Разположение на нивото на инсталация. На стените, използвайки нивото и маркировката, показваме мястото на конструкцията. Минималното ниво, при което таванът на PVC фолио може да бъде от повърхността на плочите - 3 сантиметра. Когато инсталирате осветителни тела, мрежата се снижава до тяхната височина. Планираната линия е закрепена с багет с електрическа бормашина, дюбели и винтове с монтажна стъпка от 7 до 15 сантиметра. В ъглите профилът не е свързан - връзките са направени по стените с интервал от 2 сантиметра.
процес на монтаж на опънати тавани
  • Закрепване на вградени части за осветителни тела. За да инсталирате полилея върху специалните елементи на тавана. С използването на анкери, прикрепени към базовите долната U-образна закачалки, и фиксирани към нея с винтове шперплат детайла, в които отвори са пробити през центъра на изхода окабеляване.
  • Закрепване на кърпа. Производителите му предоставят инструкции за инсталиране (прочетете:Монтаж на опънати тавани: инструкция за работа") Също така на платното началният ъгъл се обозначава от окачващите скоби, закрепени към багета в два противоположни ъгъла. газови оръдия за опънати тавани загрявайте стаята до 60 градуса през цялото време, докато материалът се изтегля. В резултат платното става еластично и лесно се сглобява. Напръскайте копието в профилния канал, докато чуете щракване. Първо, те определят ъглите, а след това само средата.
    сигурна инсталация на опънати тавани
  • Инсталиране на тела. На мястото на вградената част лепилото се фиксира с пластмасови топлоизолационни пръстени. Когато лепилото изсъхне, дупките се нарязват в пръстените, а полилеят се закрепва с винтове.
  • Монтаж на декоративен плинт. Тя се вкарва, за да покрие пролуката между стените и тавана.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Какво прави технологията за производство на опънати таваниКакво прави технологията за производство на опънати тавани
    Производство на технология за производство на опънати таваниПроизводство на технология за производство на опънати тавани
    Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
    Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
    Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
    Недостатъци на опъвам тавани, нека да разберемНедостатъци на опъвам тавани, нека да разберем
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    » » Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце
    © 2021 BggeHat.com