Какво прави технологията за производство на опънати тавани



Таван структури до момента - правилният път към оригиналния стил.
Осъществяване на повърхността на тавана опъната платно (проба е показано на снимката) се отнася до метод за декоративни завършващи помещенията за всякакви цели, включително:
  • стаи в апартаменти и частни домакинства;
  • салони и басейни;
  • офиси;
  • образователни институции;
  • предучилищни институции и др.
от това, от което се състои таванният участък
Това се дължи на свойствата на материалите и компонентите, от които се състои таванния участък (по-подробно:Stretch таван: какво е това?"). Изключенията са пространствата, в които постоянно се наблюдават високи температури (като сауни, парни бани, сауни), тъй като в интернет под влиянието на много горещ въздух е деформиран и като резултат може да се огънат. Също така, експертите не препоръчват да се инсталира на такива системи в помещенията, където през зимата няма отопление.

Видове тъкани за разтягане

За да разберете предимствата на този тип покритие, трябва да знаете какво правят опънатите тавани.
Тъканите за таванни конструкции се произвеждат в два варианта:
  • от филм от поливинил хлорид;
  • от безшевна тъкан.
състав на опънати тавани
Недвусмислено е да се каже кой материал е най-добър, тъй като всеки от тях е предназначен за специфични цели и специфични условия на работа. Изборът на този вариант се определя от функцията, която е поверена на структурата на тавана.

Положителни качества на опънати тавани

Предимствата на структурите за напрежение са:
  • трайност - бельото и аксесоарите, които се състоят от таванния таван, са надеждни и много издръжливи, те могат да задържат теглото на водата, което е дори 100 килограма;
  • устойчивост на влага - материалът за повърхностна обработка се обработва със специални съединения, което елиминира възможността за изтичане -
от това, което опъвам тавани
  • екологична съвместимост - спално бельо и компоненти, от които се изработват опънати тавани (по-подробно:Какви опънати тавани са по-екологични"), са безопасни за здравето, без мирис и не предизвикват алергични реакции (вижте също:"Миризмата от опънати тавани - колко се държи");
  • практичност - инсталирането на таванната система не изисква постоянна грижа за нея;
  • добра звукова абсорбция и топлоизолация - таваните предотвратяват появата на течения и по този начин изолират стаята;
  • предоставяне на гаранции - Много фирми-производителки даде своите продукти гаранционен период от 10 и повече години, но по много начини, които ще служат като тавани, в зависимост от техните работни условия. Прочетете също: "На колко ще падне таванът при опънати тавани".
  • Stretch таван с PVC филм

    Покривните тавани, направени от PVC фолио, включват тъкан, изработена от този материал - това е тяхната видима част. За производството на платното се използва PVC фолио, което се опакова в ролки. Тя може да бъде направена с лъскава повърхност с широчина 1,3, 1,5 и 1,8 м и матова с ширина 1,5, 2,0 и 2,7 метра. Специалистите препоръчват да се даде предимство на материал с размери не по-големи от 1,8 метра, тъй като при увеличаване на ширината филмът губи качеството на повърхността.
    стречинг таван снимка
    Популярността на различни видове структури, зависи от това, което е направено от окачен таван: от PVC плат е инсталирана в 90 случая, а в структурата на системата отчита 10 на вътрешния пазар. От създаването на PVC панели, е необходимо да се заваряват отделните сегменти, е необходимо да се отбележи присъствието на техните повърхностни конци, те са наистина почти невидим, като прави и тънък (прочетете също: "Как се опъвам тавани").
    Разнообразието от цветове на стачки тип таван - около 150 нюанса, както и разнообразието на текстури (мат, гланц, перла, и т.н.) ви позволява да създадете интериорно решение в съответствие с желанията на клиентите. Системата за протягане, изработена от поливинилхлорид, може да бъде многоетажна и да има най-оригиналните геометрични форми.
    Цената на таванната конструкция също зависи от това, от което са изработени опънатите тавани: цената за продукт, изработен от PVC, е по-ниска от тази на тъканната структура.

    Системи за опъване на плат

    Повърхността на тъканта, която е част от опънати тавани, е покрита с полиуретаново съединение. Полиестерната тъкан ви позволява да правите безшевни таванни повърхности, тъй като широчината на ролките може да бъде от 5 до 5,5 метра. също опънати тавани от плат много по-силни, отколкото от PVC фолио, имат по-голяма дебелина и следователно те са по-тежки.
    удължен таван, изработен от текстилна снимка
    Изборът на декорация на тъканта на тавана се характеризира с по-малко разнообразие от текстури и цветни решения. Прочетете също: "Плат за тавана в апартамента"Но предимството им е, че могат да бъдат боядисани и фотографирани с помощта на голям формат цветен принтер. Stretch таван, изработен от плат въздушните проходи: те казват, че той "диша". За разлика от тях PVC таваните са херметически затворени, което обяснява способността им да задържат вода в резултат на наводнението по вина на съседи от горния етаж.

    Характеристики на производството на тъкани за опъване

    Вътрешните производители на платна са се научили да произвеждат добри продукти, които не са по-ниски от чуждите аналози по много критерии. Но трябва да се отбележи, че крайният резултат, който ще бъде получен, зависи от качеството на това, от което се състои окачения таван.
    Особено внимание в процеса производство на опънати тавани се дава на заварения шев, осигуряващ якостта на панела, тъй като той трябва да е еластичен и да издържа на значително тегло - около 100 килограма. Необходимо е мястото на заваряване на парчета от материал да не е забележимо. Понастоящем модерното оборудване ви позволява да направите почти незабележими заваръчни шевове.
    Какво правят опънати тавани, вижте видеоклипа:

    Технология на производството на опънати тавани

    Процесът на създаване на опънати тавани се състои от няколко етапа:
    1. Това се прави чрез рязане на тъканта за специфични размери на помещението.
    2. Заваряване на филмови сегменти на специални HDTV машини за опънати тавани.
    3. По периметъра на панела се заварява закрепването за монтаж под формата на харпун.
    4. Крайният продукт е опакован за транспортиране.
    Всеки етап от производството на опънати тавани за различни видове филми може да се различава. В процеса производство на опънати тавани и при опаковането е необходимо да се изключи възможността едно парче от лъскава плат да се слее с лице в лице с друга.
    Когато се произвежда тъкан за разтягане, необходимо е да се спазва определен температурен режим в производствената зала - въздухът трябва да е най-малко 5 ° C топъл. Тъй като филмът получава необратими щети при по-ниска температура. Прочетете също: "Договор за опънати тавани: проба".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
    Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
    Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
    Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
    Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Поражението върху опънати тавани е вярно и фантастикаПоражението върху опънати тавани е вярно и фантастика
    Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
    » » Какво прави технологията за производство на опънати тавани
    © 2021 BggeHat.com