Как да почистите опънати тавани



Системите за таванни стълби се появиха напоследък, но вече успяха да се установят добре. Все повече и повече хора инсталират такива структури в домовете си. Това е разбираемо, защото те са надеждни, красиви и издръжливи. Опънати тавани не се нуждаят от специални грижи - достатъчно е няколко пъти годишно да ги изтриете от прах, а след това премахнете мръсотията, за да запазите красивия им вид.
почистване на тавана
Въпреки, че те са направени от материали, които не привличат прах за себе си и не са засегнати от микроорганизми и мухъл, все още не боли да знае как да почисти опъна тавани. Таванът може да бъде оцветен, например, като неправилно отваря бутилката шампанско. Освен това платното може да изчезне след известно време. Ако опъващото устройство е инсталирано в кухнята, то ще трябва да се почиства често, защото ще събира мазнини и сажди.
Ето защо трябва да знаете как и как да почистите тавана на разтягане, за да не повредите повърхността и да постигнете добър резултат.

Как да изберем почистващо средство

Какво да почистите опъвам тавани - неотложен въпрос. За нормално почистване се препоръчва използването на мека кърпа без влакна, която не оставя малки повърхности на повърхността и течен препарат без реактивни вещества. Например, можете да използвате сапунена вода или течност за миене на съдове. Почистващото средство се избира въз основа на материала, от който е направен таванът и неговите текстури.
Ако повърхността е леко замърсена, има само няколко петна, които лесно се разтриват, тогава обикновено е достатъчно да я избършете със суха кърпа. Таванът на тъканите може да бъде изгласен с дълга мека купчина. Можете да повърхност и вакуум, само леко. Що се отнася до това как да се почистят stretch лъскав таван, а след това за тази цел, средствата, съдържащи алкохол (по-подробно:Просто изплакнете гланц на тавана"). Такъв състав може да се направи от себе си чрез смесване на амоняк и вода в съотношение 1: 9. За окачени тавани, установени специални нокти и спрейове за да го почистите от лепилото, която беше на него, например, по време на лепене на тапети, се препоръчва да се използва. Средства за миене на съдове TM Fairy. Ако това не помогне, трябва да се свържете с компанията, която е инсталирала таванната структура.
как да почистите гладкия таван на опън
Такива тавани са достатъчно здрави и здрави, така че не се страхувайте да ги повредите. Но, въпреки това, избират почистващи окачени тавани, необходимо е да се помни, че от шлифовъчни могат да навредят на платното в декоративни гледна точка, с други думи, за да го нулата, което прави ефектна лъскава повърхност в безлично матирана. За да се гарантира безопасността на продукта, е по-добре да се тестват неговите свойства върху остатъците от тъкани, останали след инсталирането.

Как да се грижим за опъна таван

По отношение на свойствата на материалите, от които се произвежда таванната система, можете да разберете от специалистите, които са я инсталирали. Те са добре известни с характеристиките, така че те ще могат да разберат как да почистват тавана за разтягане с различни видове замърсители. Почистването на кърпите за опъване има следните характеристики.
За да се създаде дизайн, обикновено се използва гладък филм с антистатични свойства, така че не се изисква честа поддръжка на повърхността. Можете да вакуумирате таваните не повече от веднъж в месеца и да се измивате със сапунен разтвор или друг почистващ препарат няколко пъти в годината (повече:Как да се грижим за таванния участък: важни точки") По време на мокро почистване трябва да бъде чист, но не прекалено се тревожи за покритието не е необходимо - добра кърпа, ако те също са правилно инсталирани, не се промъкват и толерират лек механичен стрес.
средства за почистване на опънати тавани
В някои случаи почистването на тавана трябва да се извършва по-често. Например, в банята на повърхността им, се натрупва конденз, а в кухнята - мазнини петна, сажди. Следователно в тези области трябва да се обърне по-голямо внимание на чистотата на тавана. Премахнете свежите петна е много по-лесно от старите (вижте също:Как да се грижим за опънати тавани").

Почистване на тавана с прахосмукачка

За да почистите повърхността на тавана с прахосмукачка, тя трябва да се носи с широка гладка дюза без купчина и да намали мощността до минимум, така че ножът да не е привлечен от нея по време на почистването. Ако обаче няма подходящо прикрепване към домакинския уред или няма възможност за регулиране на мощността, почистването трябва да се извърши по безпроблемен начин. С други думи, дюзата трябва да бъде на безопасно разстояние от повърхността на тавана. Що се отнася до всичко останало, почистването на повърхността на тавана с прахосмукачка не се различава от почистването на пода и на други повърхности.
Почистване на опъна таван, пример за видео:

Промийте опънати тавани

Уверете се, че знаете как да почистите опънати тавани и какво имате нужда за това. Повърхността се почиства най-лесно с кърпа от микрофибър или мека гъба, макар че за предпочитане е първата опция.
За да измиете повърхността, препаратът трябва да се разреди в топла вода, докато се образува пяна. В това решение, кърпа или гъба от микрофибър се навлажнява и кърпата внимателно се избърсва. След като повърхността е обработена с разтвор на детергент, тя се измива с чиста чиста вода и се избърсва с кърпа - това е необходимо, за да не останат петна върху тавана.
отколкото да почистите тавана на разтягането
Що се отнася до начина на почистване на гладкото напрежение таван, след това за това можете да използвате почистващ препарат за прозорци, който съдържа алкохол. Използва се в съответствие с инструкциите: напръскайте върху повърхността и избършете със салфетка или кърпа. Средствата за почистване на опънати тавани, съдържащи алкохол, отлично почистват и укрепват лъскавия блясък.
В начина на почистване на тавана, няма нищо сложно. Това не изисква специални скъпи перилни препарати, а самият процес на почистване не отнема много време. Ако обърнете внимание на тавана и го миете няколко пъти в годината, той ще запази привлекателен външен вид в продължение на много години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокърВъзможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър
Живот на опънати таваниЖивот на опънати тавани
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Как да разглобявате таван с вашите ръцеКак да разглобявате таван с вашите ръце
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Какви опънати тавани са по-добре плат или PVCКакви опънати тавани са по-добре плат или PVC
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
Опънати тавани плюсове и минусиОпънати тавани плюсове и минуси
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
» » Как да почистите опънати тавани
© 2021 BggeHat.com