Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър



Кухнята, от една страна, е място за готвене, така че има повишено замърсяване на въздуха и влажност, а от друга - семейство се събира на тази маса, за да яде или да пие чаша чай. Ето защо, облицовката на кухнята трябва не само да бъде функционална, но и да допринася за създаването на уютна атмосфера. Подобни изисквания важат и за покритието на тавана. Какви опънати тавани в кухнята са по-приемливи и защо - тази статия е посветена на тези въпроси.
опънати тавани за кухнята снимка

Предимства на опънати PVC тавани

Сред многото предимства на винилните опънати тавани, трябва да се отбележи, че висока степен на защита срещу редица проблеми. Такива системи за таван:
  • огнеупорни - не се запалват и не поддържат изгаряне -

  • водонепроницаеми - способни да издържат на голямо количество вода, те не пропускат пара. Ако по вина на съседите се случи наводнение, помещенията не са застрашени от повторна ревизия. След като водата се изпомпва, платното ще вземе оригиналната си форма -

  • устойчиви на плесен, гъбички и корозия,

  • не пляскайте и не се забивайте,

  • са увеличили звукоизолацията.
Проектиране на опънати тавани в кухнята се различава в разнообразието от интериорни решения и има много възможности за внедряване на идеи. ПВЦ таваните се монтират лесно и бързо и преди да бъдат инсталирани, не е необходима подготвителна работа за подравняване на основното припокриване. Също така, след като инсталацията е завършена, няма почти никакви остатъци - ако сравните метода за създаване на опънати тавани с други видове довършителни работи, то може да се нарече без отпадъци.

опъвам тавани в цените на кухнята
модерен Системите с протегляне са абсолютно безобидни за хората, те не миришат, не отделят токсични вещества, не събират прах и филмите за тях се произвеждат от екологични материали и отговарят на европейските санитарни и пожароопасни стандарти

Недостатъци на опънати PVC тавани

Недостатъкът е уязвимостта на ножа към механичните повреди. Тя не може да бъде инсталирана самостоятелно, защото това изисква наличието на пистолет за газ, по-специално. Цената на топлинното устройство е много по-висока от цената на монтажните услуги за таванни конструкции.

Видове и характеристики на опънати тавани

Една от най-често срещаните опции за създаване на таванни структури, които не представляват особен проблем в бъдещата експлоатация, се счита за лъскава опъвам таван в кухнята - тя се прави с помощта на винилови филми (така наречените PVC тавани). Тяхната популярност е свързана с практичност - те не са податливи на изпарение, състоящи се от сажди, които се смесват с частици прах и се утаяват на повърхността на тавана. За производството на винилови листове се използват PVC ленти с широчина от един до пет метра, които са заварени един към друг на HDTV. Предимството на такива системи таван в тяхната водоустойчивост, която за такива помещения е огромен плюс.

проектиране на опънати тавани в кухнята
Характеристика на лъскаво платно в огледалната си повърхност, способна да отразява вътрешността на стаята, чрез която визуалното възприятие на пространството се променя - стаята изглежда по-голяма и по-просторна (вижте също:Какъв е таванът в кухнята?") За да видите това, можете да видите опънати тавани за кухненските снимки на сайта.
Подобна версия на таванната конструкция е идеалното решение за малки апартаменти (Хрушчов). Цветовите опции за опънати тавани в кухненската лъскава повърхност влияят върху тяхното разнообразие, докато огледалният ефект не зависи от избрания цвят и нюанс.
Най-големият липсата на опънати тавани е ясно видим шев на повърхността на платното, но се вижда само при създаване на системи за напрежение в просторни кухни. Мястото на съединението от PVC ленти отсъства, ако се изпълнява многоетажна конструкция, тъй като монтажът се извършва на малки сегменти.
Stretch таван в кухня мат условно се отнася до класическата форма на декорация, защото тя изглежда като шпакловка повърхност. На такова платно няма огледален ефект, така че вътрешността на стаята не се отразява в него. Освен това не се виждат шевове, благодарение на тази функция се използва за създаване на опънати тавани на едно ниво.

опънати тавани в кухнята
Външно (виж тавани в снимките на кухнята.) Сатен PVC плат много подобен непрозрачен, но тяхната структура не е груб - в резултат на което те напълно отразяват светлина радиация и има ослепителна бяла повърхност, която се комбинира с всеки нюанс, преобладаващи в интериора. Благодарение на белия таван кухнята изглежда по-голяма, отколкото е всъщност. Тя не забелязва следи от заваряване на панелите, така че сантиметрови PVC платна се използват при подреждането на единични напречни структури (виж също:Какъв е таванния таван от сатен: свойства").
Обикновено, художествени тавани в кухнята са направени под формата на небето с облаци или звезди, птици реещи се във височина - всичко това може да се види в раздел "Опънати кухненски тавани снимки", които се представят на сайта. Избраното изображение се прилага с цветен широкоформатен принтер, използващ специално мастило. Ако картината трябва да бъде поставен върху повърхността на голям размер таван участък, отпечатан модел под формата на фрагменти на различни ленти, след което те са заварени в един платно на HD машини.
От горепосочените системи за тавани за кухни, според експерти, най-подходящият дизайн с лъскави картини, защото те визуално разширяват пространството и не се нуждаят от специални грижи. Монтирайте окачените тавани в кухненските принадлежности, както вградените, така и окачените тавани.

опънати тавани за кухнята

Грижа за PVC опънати тавани

Виниловото платно може да се измие, което не може да се каже за окачени конструкции от гипсокартон. Можете да използвате почти всеки детергент, използван от домакинята, освен тези, които съдържат абразивни частици, които могат да развалят повърхността. Обикновено за опънати PVC тавани ще бъде достатъчно да избършете с влажна гъба или кърпа.
Ако аварията на винил плат по време на довършителните работи е лепило, експертите съветват да го премахнете със слаб разтвор на оцет или детергенти фея. За да се предотврати грес, тавана трябва да бъде най-малко веднъж месечно, за да избършете с гъба, напоена с препарат за миене на съдове, и избършете петната със суха кърпа.
На опънатите тавани в кухнята цените са съставени от много фактори, но предвид тяхната практичност такива системи са разумен избор.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Какви опънати тавани са по-добре плат или PVCКакви опънати тавани са по-добре плат или PVC
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Таван в кухнята избор на най-добрия вариантТаван в кухнята избор на най-добрия вариант
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър
© 2021 BggeHat.com