Завършване на тавана в кухнята опции



Както знаете, завършването на тавана в кухнята е желателно да бъде трайно, висококачествено и привлекателно както на снимката. Когато избирате материал, трябва да вземете предвид характеристиките като устойчивост на влага и температурни промени, хигиена. Микроклимата в кухнята непрекъснато се променя, така че трябва да изберете да завършите тези материали, които няма да станат безполезни след няколко години.
завършване на тавана в кухнята опции

Завършване на тавана с равна повърхност

Ако стаята е почти напълно плосък таван, тогава можете да използвате различни завършва. За да подготвите повърхността, трябва само да премахнете старите покрития и шпакловки, малки неравности и пукнатини.
плосък таван в кухнята

Опциите са:

  1. Таванни плочки. Едно от най-добрите решения ще бъде керемида. Този материал е достъпен, лесен и удобен. Купувачите могат да изберат една керемида на почти всеки сянка, както и имитация на дърво и мрамор. Но за кухнята е по-добре да купувате не обикновени плочки, но покрити със специален защитен филм. Вярно е, че е невъзможно да се вмъкне на тавана със значителни разлики във височината, която често се среща в апартаментите. Не е радост и запалимост на материала.

  2. замазване. Въпреки факта, че днес съществуват нови, модерни опции за довършване на тавана в кухнята, обичайната замазка остава достатъчно популярна. Несъмнената му достоверност е евтиността и простотата на процеса. В случай че мазилката не е необходима, всеки човек може да я ремонтира независимо.

  3. Водоустойчива боя. Въпреки това, предишната версия на финала не е издръжлива. Например, необходимо е повърхността да се избелва отново приблизително на всеки шест месеца, тъй като покритието бързо става жълто. Ако боята се припокрива с водоустойчива боя, резултатът ще бъде по-трайни. Понякога трябва да рисувате тавана поради появата на жълти петна, в този случай първо трябва да покриете тези места с алкиден емайл с бял цвят, в противен случай жълтата светлина ще се появи отново.

  4. Други опции. В случай на равномерен таван, е възможно различно покритие на тавана в кухнята: вариантите учудват с разнообразието. Можете да направите напрежение или окачен таван, да подрежете дърво и т.н. Прочетете повече: "За да завърши тавана в кухнята: съвет от господарите".

Методи за довършване на неравномерни тавани

Завършването на тавана в кухнята при неравномерна повърхност е сложно, но много собственици на апартаменти трябва да се справят с това. За гладки повърхности е подходящ почти всеки материал и ако разликите във височината са значителни, изборът е значително ограничен. Въпреки това дори и много неравен таван може да бъде завършен с плочки - само това ще трябва да бъде изравнено, което ще отнеме много време и усилия.
стена и таван декорация на кухнята

Варианти на конструкциите

Окачена тавана. Много по-лесно е да инсталирате структура на опън или окачване. Това са тези опции за довършване на тавана в кухнята са най-приемливи.

Те имат много предимства:

  • не е необходимо да извършвате сложни мазилки;
  • възможно е да се инсталира топло- и шумоизолация;
  • можете да изложите незабележими във вътрешността на комуникацията (качулка, окабеляване и т.н.).
Освен това, окачени тавани за кухня може да се превърне в истинско създание на изкуството: многостепенните тавани имат отличен външен вид и са в състояние да разделят помещението на отделни зони - всичко зависи от намерението на дизайнера.
Видеото показва оригиналната версия на тавана в кухнята:
Системите на окачването обаче имат значителен недостатък: те не могат да се използват в стаи с ниски тавани. Ако височината е най-малко три метра, загубата от 10-20 см е напълно приемлива и не удря окото. И в случая, когато става дума за типични високи сгради, където височината на тавана все още не е толкова желана, тези две десетки сантиметра са просто критични.
Окачените конструкции могат да бъдат създадени от няколко типа материали:
  • PVC панели - практични и хигиенични - лесни за измиване, така че мръсотията да не се натрупва върху тях. Но не всички обичат да използват материали, чиято екологична природа е подозрителна. До известна степен, PVC в кухнята е по-добре да се избегне - не се препоръчва да се използва в помещения с висока температура на въздуха;
  • GCR - завършването на тавана с гипсокартон в кухнята ви позволява да осъществите всеки дизайн на дизайнера: не само можете да създадете дизайн на няколко нива, но и да използвате криволинейни и сводести тавани. С този материал, строителите и дизайнерите са много доволни от работата, защото с него можете да направите почти всичко. Неговият недостатък е хигроскопичността, но това може да се избегне, ако стаята е покрита с влагоустойчив материал - например, залепена с тапети от фибростъкло;
  • таван на багажника - се счита за отлична възможност за довършителни работи. Производство на летви от лек алуминий, покрити с различно цветно покритие. Техният недостатък, когато се използва в кухнята, е наличието на шевове, в които се натрупват мръсотия и сажди, но все пак, стелажен кухненски таван много популярни ..
Система за опъвам таван. Когато височината на таваните не позволява използването на окачени конструкции, можете да направите опънати тавани, които отнемат много по-малко от сантиметър близо до височината на стаята. Те са идеални за кухнята: не само могат да бъдат с различни цветове, но и да имат отлично представяне. Калъпът за опъване е лесен за инсталиране и може да се извърши дори ако ремонта вече е завършен. За да направите това, трябва само да инсталирате крепежни елементи около периметъра на стаята, много прах и отломки не се появяват.
Все още опънатите тавани са добри, защото могат да издържат на наводненията от съседите. За да се пробие платното, трябва да организирате истинско наводнение - един квадратен метър издържа на кубичен метър вода. След наводняване е достатъчно да повикате специалисти, за да източите водата и да прикрепите платното обратно. Основният недостатък на тези тавани е доста висока цена.
Опънати и окачени тавани също са добри, защото има възможност да се създаде интересно осветление. Завършването на стените и тавана на кухнята е трудно, преди всичко поради специалните изисквания към материалите. Ако ги изберете правилно, няма да се притеснявате за ремонтите в продължение на много години. Прочетете също: "Таван в кухнята - опции за дизайн".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Таван тава за тавана, изберете най-добритеТаван тава за тавана, изберете най-добрите
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
» » Завършване на тавана в кухнята опции
© 2021 BggeHat.com