Пластмасов таван в репортажа на кухнята



За украса на тавани тавани, собственици на имоти често използват пластмасова облицовка. Пластмасовите панели на тавана в кухнята имат красив външен вид и евтина стойност. В резултат на това за сравнително малка сума пари можете да създадете таван, който ще преобрази вътрешността на стаята и ще направи невидими недостатъци в основния таван.

пластмасови тавани за кухня
Както се потвърждава от пластмасовия таван за кухнята на потребителите, лесно е да се грижите за повърхността, за която можете да използвате много от детергентите, които всяка домакиня има на разположение. Друго важно предимство на тези таванни конструкции е простото създаване на таванна повърхност от пластмасови ламели. Извършете инсталирането таван от PVC панели е напълно възможно само по себе си, за което са необходими някои строителни инструменти и материали.

Инструменти за създаване на пластмасов таван
  • Ниво на строеж, молив или маркер, рулетка, холцин.

  • Чук, телбод, клещи.

  • Отвертка или сонда с отвертка.

  • Ножици за работа върху метал, ако пластмасови тавани за кухня са монтирани върху стоманена рамка.

  • Резачка за дърво, нож с подменяеми остриета и ъгъл на строителството.

Материали за създаване на пластмасов таван

За да инсталирате такъв таван, капитанът на дома ще се нуждае от следните материали
  • PVC лъскави панели. Техните стандартни размери: ширина - 25 сантиметра - дължина - 60 см дебелина варира от 5 милиметра до 8.

  • Пластмасови L-образни профили за създаване на багети, ъгли отвътре и / или отвън, поливинилвинилови первази. Преди да закупите трябва да се отбележи, че пластмасовата тавана на кухнята най-често се инсталира без използването на пластмасови профили - място на съвместни панели с стените покрити пяна франзела.

  • Дюбелите са пластмасови, различни винтове с размер, метални конзоли за строителни скоби.

  • Също така, ако е необходимо, може да ви трябват стелажи от иглолистни дървета с дебелина от 20 до 25 милиметра с различни дължини. понякога завършване на тавана на кухнята Пластмасовите панели се изработват с профили CD (SD) и UD (UD), в този случай за тяхното закрепване е по-добре да се използват винтове.

  • Peshka е метално U-образно перфорирано закрепване, което се използва за монтаж на дървени стелажи.
снимка на пластмасови тавани в кухнята

Подготовка на основата за поддръжка

Преди началото на инсталацията е необходимо да се подготви основата за монтажа на рамката. Остават се остатъци от гипс и пълнежи от основното припокриване, както и влажните петна от плесента и причините за появата им. За да се създаде метална рамка по периметъра на бъдещата структура на тавана, се подготвят стени за инсталиране на UD профила.

Монтиране на рамката

Преди да започнете инсталирането на рамката, можете да видите снимката на пластмасовите тавани в кухнята, която показва реда на работа. Следваща по периметъра на нивото на стаята сграда маркира точката, в която линията ще премине в долната част на мястото на рамка, която се прилага към стената с choklayna, която е навита на макарата вдявам по-добре синьо.
пластмасов таван в кухнята
Ако панелът на тавана в кухнята трябва да бъде монтиран върху метална рамка, тогава UD профилите се завинтват към стената - долната им част трябва да съвпада с приложената линия. По-ниското ниво на багета от основното припокриване трябва да бъде на разстояние от 3 сантиметра - в противен случай профилите няма да се поберат. Върху U-образните крепежни елементи, които са монтирани в основата на припокриването с интервал от 40-50 сантиметра, са залепени дървени ламели или метални профили. В този случай, между U-образните скрепителни елементи, разстоянието не трябва да надвишава 60-70 сантиметра. За монтаж на дървени релси се използват винтове от дърво 25 мм, а при метални профили се изискват малки винтове (т.нар. "Бълхи"). Профилите са изложени на нивото, използвайки низ, опънат под тях.
Понякога при припокриване има инженерни комуникации, така че пластмасовите тавани няма да работят гладко - те трябва да бъдат скрити в кутия. Невъзможно е PVC панел за тавана в кухнята са разположени до отоплителните тръби, тъй като те могат да бъдат деформирани.

Монтаж на PVC панели на тавана

За да завършите създаването на пластмасов таван за кухнята, трябва да знаете дължината на панелите - тя трябва да бъде на половин сантиметър по-малко от разстоянието между противоположните страни (прочетете също: "Какво да направите тавана в кухнята: опции за устройството"). Първата лента, когато не използвате пластмасови профили, се закрепва с винтове към профилите на стената, така че местоположението им може по-късно да бъдат затворени пяна франзела. Останалите панели, различни от крайния елемент обезпечени следва, както обикновено. Понякога тавана на кухнята е с правоъгълна форми и покрития за изпълнение на тавана на кухнята с пластмасови панели, е необходимо да заобиколи издатината, например, тя може да бъде под формата на таблици - една от PVC панели или просто правят съкращения.

монтаж на пластмасови панели на тавана в кухнята
За да инсталирате последната лента пластмасова облицовка на тавана, Ще бъде необходимо да се измерва разстоянието между предпоследния елемент и стената няколко пъти, тъй като повърхността на стената е неравномерна. Измерванията се прехвърлят върху панела, след което се изрязват с нож за строителството. Последната лента е закрепена близо до стената към винтове, подобни на първата, по-нататък по периметъра на кухнята лепило багета. Отделни моменти на монтаж могат да се видят на снимката на пластмасови тавани в кухнята, разположена на обекта. Експертите ви съветват да използвате замазката, а не лепилото, когато монтирате багетите. Тя може да бъде запечатана с всички стави и места за свободно прилепване.
Пластмасовите тавани от PVC панели често се използват за декориране на подове в малки кухни, те са практични и удобни в ежедневието, тъй като грижата за тях е проста. В тях, както се вижда от пластмасовия таван в кухнята прегледи в Интернет, не се яде сажди и пари (прочетете също: Как да направите таван в кухнята).
Освен това, ако трябва да замените един от елементите на такава таванна конструкция, ще трябва да смените пластмасовите ленти само без да монтирате отново рамката. Най-основното нещо, когато създавате таван в кухнята, е вашето желание.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Панел таван функция и монтажПанел таван функция и монтаж
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
Рафтове от пластмасов таванРафтове от пластмасов таван
» » Пластмасов таван в репортажа на кухнята
© 2021 BggeHat.com