Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни



Достъпността на цените и неоспоримата практичност станаха причината, поради която таванът в банята на пластмасовите панели като опция за довършване през последните години е все по-популярен. Той ще служи надеждно за дълъг период от време. Пластмасовите панели за повърхността на тавана, изобразени на снимката, са непретенциозни при работа и издържат на висока влажност. Техният монтаж не изисква никакви предварителни ремонти или допълнителни хидроизолации.
пластмасови тавани в банята снимка
Пластмасовите панели за тавана на банята са херметически затворени, не позволяват влагата и не я натрупват. Зад тях можете да скриете оформлението на тръбите, окабеляването, вентилационните канали, така че повърхността на тавана да придобие естетически вид и да позволи използването на оригинални дизайнерски решения.
Такъв дизайн може да бъде на много нива, както и многоцветни комбинирани.

Монтиране на рамката на пластмасовия таван

За да направите красив таван в банята на пластмасовите панели, трябва да имате на ваше разположение:
  • перфоратор (свредло);
  • раници за метал;
  • равнище;
  • остър нож;
  • самобръчкови винтове с пресови шайби;
  • тапи;
  • метален UD профил 2,5 x 2,5 сантиметра и CD-профил 2,5x 6,0 сантиметра;
  • окачване на тавана или стартиране на рейка;
  • суспензии.
пластмасови тавани за банята
Монтажът на пластмасов таван в банята не принадлежи към сложни строителни работи, но е напълно възможно да го изпълните сами, тъй като не е необходимо наличието на богат опит. Технологията за инсталиране стъпка по стъпка ви позволява бързо и безпроблемно да се справите със задачата. Помощ в това може да видео материали по тази тема, които са достъпни в Интернет ресурси.
Първи етап - подготвителна. Преди да започнете да завършите повърхността на тавана с пластмасови панели, трябва да подготвите стая и да приложите необходимите маркировки. Препоръчително е да премахнете всички ненужни предмети от стаята, тъй като това може да повлияе на операцията. За да се маркира мястото на монтаж на рамката с помощта на ниво, се полагат линии по периметъра, според които се създава таван в банята от пластмасови панели. Ако на стените има плоски плочки, нивото обикновено не се използва, а е ориентирано към шевовете на облицовъчния материал.
Не забравяйте първо да помислите върху възможността за създаване на осветление в стаята и осветителни тела преди закупуване. Някои осветителни тела изискват монтиране на нов таван с 10 сантиметра по-нисък от основната повърхност на тавана.
монтаж на пластмасов таван в банята
Фаза втора - фиксиране на профила тавана на панелите в банята. Съгласно дължината на стените, профилът UD се изрязва с помощта на рулетка. В нея дюбелите се пробиват с отвори с тежест от 50 сантиметра. Тогава профилът е прикрепен към стената, а върху съществуващите марки се правят дупки, като по този начин се закрепват скобите. С помощта на дюбели профилът е здраво фиксиран. Експертите препоръчват използването на крепежни елементи, предназначени за бърз монтаж, които са изковани.
След това се изрязва CD-профил, базиран на дължината или ширината на стаята. Взема се предвид, че пластмасовите тавани за банята са направени по такъв начин, че панелите са фиксирани перпендикулярно на посоката на монтиране на профила. Между съседните лагерни профили разстоянието трябва да бъде най-малко 40 сантиметра. В същото време, стъпката за закрепване не трябва да бъде прекалено голяма, тъй като панелите под собственото им тегло ще се разклатят (прочетете:Как да се фиксират пластмасови панели на тавана").
Когато профилът по дължината надвишава 150 сантиметра, е необходимо да се даде твърдост на конструкцията. За закрепване към тавана използвайте метални окачвания. На местата, където профилът е поставен, той се навива с винтове. След като рамката е готова, преминете към монтаж на пластмасови панели на тавана.
таван в банята на монтаж пластмасови панели
Когато осветителното тяло използва не-точкови източници, а класически полилей или таванна лампа, се добавя допълнителен профил, в който се планира да се инсталира.

Монтаж на пластмасови панели

Преди да започнете с монтажа на панелите, по периметъра на тавана, с помощта на винтовете, прикрепете стартовата релса към релсата, а вместо това можете да използвате таванни первази. Водещият профил не винаги е препоръчително да се използва, така че остъклена керемида просто лепене на тавана корниз (филе) с течни нокти.
таван в банята на пластмасови панели със собствените си ръце
Пластмасови тавани в банята, снимки на които са поставени на обекта, започват да се монтират с факта, че панелите са нарязани според желания размер. След това единият край на елемента се вкарва в изходната релса и леко се огъва, закрепя втория край. Панелът е леко притиснат към стената и фиксиран с винтове, винаги с прес-шайбите.

Следващите елементи се монтират по подобен начин, като се придържат към предходните. Панелът трябва да влиза в една и съща дължина по цялата си дължина. Основното нещо е да не прекалявате в процеса на натискане, защото материалът на финала е крехък и може да бъде счупен.

Последният панел е изрязан с остър нож по дължината, поставен в стартовата релса и фиксиран. Не можете да го завиете.
Как да инсталирате тавана от пластмасови панели, подробно видео:

Монтаж на осветителни уреди

когато създавате пластмасов таван за банята, не забравяйте за разположението на осветлението в стаята. Окабеляване до местата на приспособленията се полага веднага след изграждането на рамката. Електрически проводник не трябва да се спасява, ако е необходимо, винаги е твърде късно да го отрежете. Желателно е окабеляването да е двойно изолирано и защитено с гофриран маркуч. Неговата работа трябва да бъде проверена незабавно.
По време на инсталационния процес таван от пластмасови панели На мястото на монтиране на лампите в довършителния материал изрежете отворите с правилния размер. Чрез тях тегли жици и инсталира осветителни тела. Като използвате свързващите клеми за окабеляване, свържете захранването към лампите и завийте крушките.
пластмасови тавани в банята
Reechnye тавани за баня пластмаса ви позволяват визуално да конвертирате пространството в стаята. За да направите това, трябва да поставите ламелите в определена посока. Възможно е да ги поставите дори на диагонал. Въпреки факта, че такова споразумение е рядко, резултатът е доста интересен.
Тъй като не е трудно да направите пластмасов таван в банята със собствените си ръце, собственикът на имота има възможност да спести пари и да се наслаждава на последвалото съзерцание за отлична работа. Разнообразието от цветови решения от пластмасови елементи ви позволява да преобразувате вътрешността на банята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванни панели за функциите на кухнятаТаванни панели за функциите на кухнята
Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкцииМонтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции
Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Как да направите таван в банята - видове покритияКак да направите таван в банята - видове покрития
Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
» » Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
© 2021 BggeHat.com