Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции



Изчезнали са дните, в които потребителят можеше само да се надява да промие собствения си таван. Сега можете да направите напрежение структура, гипсокартон, но ако трябва да спестите, таван каса под пластмасови панели е една от най-добрите опции. Тази опция е хубава от гледна точка на дизайна, но важното е, че все още не дава своя собствена евтиност, изглеждаща прилична във всяка стая.

Отличителни особености и предимства на пластмасовите модули

За производството на модули на този таван се използва PVC плат, който улавя умовете на производителите, след като е завладял строителния пазар. Други суровини се използват по-рядко, което говори за PVC като един от най-добрите материали.
Неговата изключителна популярност се обяснява с достойни технически характеристики: PVC е екологично безопасна, нетоксична, обслужва дълго време, освен това е надеждна. Много от предимствата на тази материя принуждават строителите да я прилагат по-често, когато таванът е облицован. Прочетете също: "Закрепване на PVC панели към тавана".
таванна подплата с пластмасови панели
Заедно с горните положителни качества си струва да се отбележи, че инсталацията таван от пластмасови панели е достъпна дори за начинаещи строители, тъй като инсталацията не изисква голям брой инструменти и умения.
Характеристики на пластмасови плочи
  • Модулите от PVC могат да бъдат както таван, така и стена. Последният е много по-тежък, така че не ги купувайте като алтернатива на по-лесните таванни модули.
  • Изборът на цветове е неограничен: можете да изберете панели за всеки вкус, цвят и желание. Този момент позволява да влезете пластмасови модули абсолютно във всеки интериор, тъй като те могат да бъдат вдигнати от нежни пастелни цветове, или да викат и да хванат очите. Всичко зависи само от настроението на интериора.
  • Както вече споменахме, гледането на тавана с пластмасови панели не изисква специални умения, така че това ще спести прилична сума, защото не трябва да се обърнете към строителните бригади за помощ.
  • Грижата за такъв материал не е трудна. Достатъчно е да изтриете тавана навреме и ще изглежда добре дори след дълъг период на работа.

Как да отрежете тавана с пластмасови панели

За да избегнете проблеми при инсталирането на панели, трябва да направите всичко стъпка по стъпка, не бързайте. Тогава ще дойде успех и в резултат ще се появи прекрасен и надежден таван.
Монтажът на пластмасови панели на тавана трябва да започне с правилната подготовка. Така че:
  • Струва си да си купите режещ инструмент, като трион или мозайка. Те са жизненоважни, тъй като модулите могат да бъдат по-дълги от необходимото, така че инструментът за скъсяване трябва винаги да е на разположение.
  • Необходимо е да се разбере какъв материал е направен от таванната повърхност. Зависи от това как ще се осъществи инсталирането на пластмасови панели на тавана. Например, ако повърхността е бетонна, тогава е необходим перфоратор, но за едно дърво ще има достатъчно и конвенционална тренировка.
монтаж на пластмасови панели на тавана
  • За да ускорите работата си, можете да получите добър набор от отвертки, тъй като трябва да завиете много неща.
  • Лигавицата на тавана с пластмасови панели изискват малки "подплатени" модули, но не се повреди структурата PVC, по-добре е да се ограничи чук, въпреки че може да е необходимо чук при монтиране на рамката (следва: "Как да направите тавана на PVC панели: финост на инсталацията").
  • Точността на измерванията е ключът към красивия таван. Така че трябва да получите ниво, лента и боя.
  • За да направите конструкцията на PVC модули по-добре прикрепена към тавана, ще е необходимо да използвате самонарезни винтове със скрита глава, телбод или нокти.
  • Като се има предвид, че таван работа - винаги работи на височина, след това задължителен елемент на ремонт ще бъде стълба, или гора.
  • След като сте се справили с инструментите, можете да започнете директно подготовката на тавана. Ако е необходимо, премахнете гъбичките и плесените, освен това ръждата също не трябва да се оставя като елемент на декор, рано или късно всичко това ще бъде върху рамката.
    Освен това е необходимо да маркирате повърхността на тавана, преди да направите таван от пластмасови панели. Това се прави по следния начин: на стените на стаята е необходимо да се изготви равномерна линия, която трябва да бъде под повърхността с 5 или 10 см, тъй като това пространство ще бъде поставено с окабеляване. За да се опрости процеса, заслужава да се отбележи нивото на линията в ъглите и след това да се изтегли линията за боядисване между тях.

    Следващият етап е инсталацията

    Подготовката на тавана е важна основа за бъдеща красота, но най-важното е директното монтиране на пластмасови панели на тавана. Не трябва да има грешки.
    Какво ще се изисква за едно малко произведение на изкуството у дома:
    • Първоначално трябва да инсталирате ръководство за пластмасовите модули. Тя трябва да бъде инсталирана точно по същата линия, която е получена при маркиране на повърхността. Монтирайте не е трудно, тъй като има специални дупки, които са направени от производителя на U-образния профил.
    таванна инсталация на пластмасови панели
  • Инсталирането на таван от пластмасови панели изисква инсталиране на закачалки, тъй като те скоро ще бъдат прикрепени към профила на окачването. Изхождайки от факта, че ширината на модулите не надвишава четвърт метър, този профил трябва да бъде монтиран на това разстояние.
  • За да може таванът да бъде равен, не криво, трябва постоянно да проверявате нивото, като дърпате конеца от едната страна на стаята към противоположната: ако фиксиране на пластмасови панели на тавана са на различни нива, тогава трябва незабавно да го поправите.
  • След инсталирането на рамката можете да преминете към последния етап от операцията "Как да направите таван с пластмасови панели", а именно инсталирането на PVC модули.
    Необходимо е да закрепите панелите в съответствие със следния алгоритъм:
    • Изберете посоката на модулите: навсякъде или в помещението.
    • Прикрепете панелите към рамката с помощта на самонарезни винтове. В случай на дървена рамка, можете да използвате сечер или нокти.
    • Пригответе окабеляването, като го извадите на необходимите места, преди таванът да е покрит с пластмасови панели. След това трябва да пробиете дупка в модулите, за да прекарате проводниците през тях.
    • Полагане на пластмасови панели на тавана може да се смята за завършена само след монтиране на бордюра на svezheprikreplennogo периметъра на тавана, което ще скрие малките фугите при съединенията на стените и модули, както и излишната лепило (повече "Как да се фиксира пластмасовите панели на тавана").
    Монтаж на пластмасови панели на тавана, подробни инструкции за видео:

    Как да изберем правилните PVC модули

    Подреждането на тавани от пластмасови панели може да бъде различно и поради това, за да се избере най-добрият вариант, трябва да се спазват следните препоръки:
    • PVC модулът трябва да бъде без пукнатини и нередности, които говорят за брака на партията.
    • Необходимо е да се знае броят на вътрешните ребра: колкото по-надеждни са, толкова повече са те. За по-голяма надеждност можете да опитате стенни модули, но те ще изискват по-силна рамка.
    как да направите таван с пластмасови панели
  • Когато избирате цвят, трябва да знаете, че някои модули са покрити с филм, който лесно излиза, затова най-добре е да се вмъкне и да се изтърка предварително бара. Това ще избегне тавана с плешиви петна.
  • Дървената рамка е по-лесна за монтиране, но влажността я отразява отрицателно, затова е по-добре да не се инсталира във водните помещения (вижте също:Таван на сандвич панели: прости и надеждни").
  • Заглавието "Ние правим тавана от пластмасови панели със собствените си ръце" приключва. Изборът на този дизайн ще ви позволи да се насладите на красив и гладък таван, като фотография или картина, която е лесна за грижа и за продължително използване (прочетете "Как да направим тавана дори: завършва").
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
    Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
    Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
    Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
    Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
    От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
    » » Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции
    © 2021 BggeHat.com