Дървени тавани панели естествено покритие



Дървото отдавна е спечелило любовта на потребителите: хората, построени от него, се припокривали преди векове. Въпреки пристигането на нови технологии на пазара естественият материал все още е популярен, особено модерността позволява да се монтират дървени панели за тавана без ненужни трудности.
дървени тавани панели

Какво е специално за модулите от дърво

Както всеки друг материал, героят на статия има редица отличителни характеристики:
  • Дървени панели на тавана са изключително естествена облицовка, без добавка на синтетични материали.
  • Дървото се откроява от всички материали, напълно хаотичен модел: вае си природа, а защото времената не са две еднакви снежинки, не може да бъде идентична с моделите на материала.
  • Таванът, изработен от дървени панели, е инсталиран от древни времена, така че това е истинска традиция, изпитана от векове опит.
  • Една от основните характеристики на материала е ясно изразената миризма на катран. Този аромат има отличен ефект върху здравето на човека.
  • Освен това, дървен таван със собствените си ръце Е отличен топлоизолатор с ниска цена, така че винаги ще има подходяща температура в стаята.
  • Тази облицовка е абсолютно антистатична, така че прахът няма да бъде привлечен от тавана, което ще предотврати развитието на респираторни заболявания и алергии.

Какви са дървените тавани

Преди да инсталирате тавана от дъските със собствените си ръце, трябва да разберете кои опции са на пазара сега:
  • Структурата може да бъде трипластова, облицована с външно ценно покритие.
  • Има опции, които приличат на универсални залепени клапи.
  • Има видове тавани, направени от иглолистни дървета. Такива опции обикновено приличат на панели от масивно дърво, предварително оцветени.
стенни панели дървени тавани
Разбира се, таванът на дървените плоскости ще бъде по-скъп, толкова по-рядко ще се използват видовете суровини. От друга страна, декоративните модули от масив от естествени дървесни видове не са подходящи за кухнята или банята, поради голямата влажност на помещенията.
Ако искате да намалите разходите малко, но в същото време да получите красив и естествен таван, тогава можете да обърнете внимание на модули, слепени вид. За да ги направи, избрани тънки слоеве от дърво, които са залепени един към друг перпендикулярно. В допълнение, тези ленти са създадени от фурнир, покрит с външен слой от скъпо дърво.
Можете да изберете изкуствено възрастово дърво, което веднага дава на помещението стабилност и аристокрация.
По този начин, тавани с дървени панели са много различни: масивните опциите ще даде таван пищността и изразяването, от друга страна, някои видове модули могат да направят дизайна елегантен и просторен.

От това е възможно да се покрият дървени панели

За да може таванът да продължи по-дълго и да изглежда по-привлекателен, се използват различни покрития и разтвори. Например, восък или акрилен лак се използва, за да придаде специален лак на скъпите дървени видове, както и да ги предпази от външни влияния.
дървени ламели на тавана
Освен това има следните видове дървени покрития:
  • Натискането е метод за нанасяне на шарки или шарки върху повърхността на модул с гореща преса. Ако искате да имате контур на тавана от любимата си снимка, тази опция ще ви помогне да реализирате мечтата си. След като изчертаете границите на изображението, ще трябва да го нарисувате. Натискането води до допълнителен страничен ефект: увеличава силата на модулите.
  • Ламинирането прави окачения таван от дървени ламели устойчив на външни стимули и също така предотвратява избледняването на панелите под въздействието на ултравиолетовите лъчи.
  • Вече споменатият лак и восък позволяват на дървото да не се страхува от влага и пара.
Дизайн опции, използващи дървени панели, вижте видеото:

Монтаж на дървени конструкции

Инсталирането на модулите на тавана не е трудно, тъй като те могат лесно да се коригират на всякакъв размер, защото дървото лесно се отрязва. Освен това, в него могат лесно да се монтират винтове за самозатягане.
Таванът от дървени стелажи може да се монтира по два начина:
  • Свържете модулите директно към повърхността на тавана, като използвате лепилни смеси.
  • Създайте рамка от метал или дървен материал, върху който да монтирате дърво, като използвате гвоздеи, винтове, скоби или скоби.
Първият вариант е по-лесен за изпълнение, но е за еднократна употреба, тъй като е почти невъзможно да се демонтират модулите, без да се увреди тяхната структура. Вторият вариант, от друга страна, ви позволява лесно да замените ламелите или бързо да разглобявате цялата конструкция.
таван от дървени панели
Преди да инсталирате модули от дърво, помнете тези факти:
  • Преди монтажа е необходимо да се позволи на летвите да лежат в помещението, в което ще се закрепи, в рамките на 24 часа, но по-добре от по-голямо време.
  • Инсталацията трябва да се извършва при стайна температура.
  • Таванът трябва да бъде гладък и сух, в противен случай ще има проблеми с гладкостта на конструкцията и мухъл.
Разбира се, ако използвате скъпи дървесни видове, не предприемайте сами работата, тъй като дървените ламели на тавана могат да бъдат монтирани неправилно. Изтрийте го - след това развалете материала, което ще доведе до допълнителни отпадъци или до грозния таван. По този начин е по-добре да се обърнете към професионалисти, които могат бързо и надеждно да създадат чист и очарователен дизайн.
Подобно на дървени стени, дървените тавани придават дух на традиция и усещане за комфорт на помещенията. Те имат отличен аромат, който оказва влияние върху човешкото тяло. В допълнение, дървените модули са практични и с правилна обработка, те също са издръжливи. Така че, ако искате да имате красив и елегантен таван, който да отговаря на всички стандарти, тогава е по-добре да не намерите нищо дърво, защото това е класика, доказана от векове.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красивоОблицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
МДФ панели за монтаж на таванни нюансиМДФ панели за монтаж на таванни нюанси
Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Таванни панели от дървоТаванни панели от дърво
Решетка таванРешетка таван
» » Дървени тавани панели естествено покритие
© 2021 BggeHat.com