МДФ панели за монтаж на таванни нюанси



MDF панелите са довършителни материали за всички видове помещения. Днес таванът е украсен с панели от MDF.
Такива панели могат да бъдат от два типа:
  • Ламиниран.
  • Фурнирована.
Ламинираните панели съдържат горни декоративни слоеве от PVC. Като метод се използва студено ламиниране. В резултат на това покритието получава допълнителна защита от механични повреди, а самите ламинирани MDF тавани са лесни за почистване.
В фурнир панели има естествен фурнир - това са ценни дървени видове.
таван от MDF панели
Фурнир - най-финият слой от дърво, който се получава чрез рендосване или пилинг. Особеността на технологията на производство е, че в нея няма вредни фенолни съединения (смоли). За оцветяване се използват химически устойчиви бои, които придават декоративни свойства на панелите. Успоредно с това дървото придобива допълнителна сила. Таванът от MDF панелите е лесен за почистване, защото те запазват оригиналния си вид.
Въз основа на материала на тази статия ще научите за всички нюанси на работа с панелни тавани. Ще говорим за най-често срещаните грешки в процеса на работа. И за да имате представа за пълната картина, ви препоръчваме да се обърнете към визуални снимки и видео материали.

Монтиране на MDF панели на тавана

Преди да започнете довършителните работи, подгответе работен инструмент и закупите всичко дървени тавани панели.
  1. Монтаж на таван от панели mdf: инструменти

    - Молив.
    - Ниво на строителство.
    - Рулетка.
    - Бормашина (перфоратор).
    - Ножици за метал.
    - Отвертка.
таванно покритие с MDF панели
Необходими материали:

- MDF панели.
- Подложка за таван.
- Метален профил (поцинкована).
- Окачени елементи.
- Конектори.

  • Монтирайте рамката

    - Първото нещо, което трябва да направите, е да сглобите рамката от метални профили. Използвайки нивото на сградата, задайте маркерите по целия периметър на стаята. Уверете се, че разстоянието от тавана е най-малко 5 см. Когато приключите с оформлението, проверете местоположението на скритите кабели. За тази цел се нуждаете от специално устройство.

    внимание: Не пренебрегвайте този етап, защото той е пряко свързан със сигурността на бъдещите произведения.

    - Закрепете стартовия профил по целия периметър на стаята. В това можете да помогнете на дюбели или винтове. Етапът на фиксиране трябва да бъде 400 мм - опитайте се да се придържате стриктно към същото разстояние.
    - След това инсталирайте профила на тавана. Паралелно със стената, поставете го в стартовия профил. Стъпката на профила ще бъде от 400 до 600 mm.
    - Закрепване на профила на тавана към окачването на тавана. Използвайки двете страни на окачването, настройте профила с самонарезни винтове (повече: "Как правилно да фиксирате профила на тавана") По този начин ще се получи окачен таван от MDF панелите.
    за покриване на тавана на MDF
    важно: За да контролирате работата, използвайте нивото на сградата. Изпъкналите части на окачването могат да бъдат огънати нагоре или напълно елиминирани. Завийте винтовете в труднодостъпни места и използвайте ъглова приставка на отвертката.

    За всеки следващ профил се взема ново хоризонтално ниво - от предишната. По аналогия с описаната по-горе технология инсталирайте всички елементи. При необходимост - прекъснете излишните части на окачването. Ако дължината на профила е къса, използвайте съединители. Те допринасят за удължаването на профила и възможността за продължителна работа с тавана от MDF панелите.

    - Монтаж на дървени пръти. Техните функции включват изпълнението на MDF панели, закрепени към тавана. Използвайте отвертката и винтовете за самозатягане като крепежни елементи. Обърнете специално внимание на монтажа на крайните пръти. Тук е необходимо да оставите пролука от стената на около 5 см. Всички изчисления трябва да се извършат в съответствие с таванския перваз. Прочетете също: "Как да се фиксират панели на тавана".
    - Когато изчислявате разстоянието от една бара до друга, помислете за геометрията на MDF панелите. Но често оптималната дължина между решетките е около 40 см.
  • По този начин ние сме подготвили повърхност за фиксиране на MDF панелите към тавана.
    Монтаж на MDF панели, подробности за видео:

    Монтаж на MDF панели към тавана

    За да изпълните успешно цялата работа, вземете специални държачи от метал.
    По принцип алгоритъмът за редактиране ще бъде както следва:
    1. Закрепването на панелите се осъществява по технология с шипове. Преди всичко фиксирайте първия панел с винтове или пирони. Не се притеснявайте за откритостта на крепежните елементи - в бъдеще може да се скрие с помощта на таванна плоскост. Стъпалото за закрепване на панела е не повече от 200 мм.
    2. Следващият панел се вкарва в жлеба на предишния панел. Закрепете го отстрани на жлеба със специален глинен манометър.
    3. Kleimer е специален закрепващ елемент. Тя е предназначена да закрепи облицовката, както и MDF панелите на тавана. Kleimer е правоъгълна метална пластина, която има специални разфасовки и език. С помощта на последното устройство той е прикрепен към панела. Не се притеснявайте за чувствителността на корозиращия клинър. Производителят взе под внимание всичко - елементът има антикорозионни свойства и следователно може да се използва в помещения с висока влажност.
    закрепване на MDF панели към тавана
  • Ако панелът е твърде дълъг, съкратете го. Това ще ви помогне да електрически Jig трион с режещо острие. Когато инсталирате панели, предварително пробийте дупки за прожектори. Няма ограничения за това: можете да направите това на вече инсталиран панел или да пробиете дупки преди това монтаж на таванни панели. В завършените дупки инсталирайте източниците на спот осветление. Когато работите с халогенни крушки, не ги докосвайте с ръце - инструментите са разумни. Следните панели се инсталират по аналогия с описания по-горе метод.
  • Последният етап е инсталирането на декоративна перваза. По този начин давате естетическия дизайн и скривате оригиналните крепежни елементи.
  • Това е нашата статия за това как да отрежете тавана на MDF панели, сложи край. Разговаряхме за всички етапи на инсталационната работа. Успех!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Метални тавани за таван за изборМетални тавани за таван за избор
    Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
    Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
    Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
    Панели от PVCПанели от PVC
    Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?
    Дъски от частициДъски от частици
    Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
    Таванни панели от дървоТаванни панели от дърво
    Решетка таванРешетка таван
    » » МДФ панели за монтаж на таванни нюанси
    © 2021 BggeHat.com