Монтиране на таван панели трайно покритие



Един от най-евтините методи за довършване на основния под е монтирането на PVC таванни панели. Този вариант на дизайна се различава в своята простота на инсталиране и липсата на разходи, не само за пари, но и за време.
как да направите панели на тавана

Какви са PVC панелите?

Характеристиките на таваните, създадени с PVC панели, определят свойствата на материалите, които участват в процеса на тяхното производство. Плочите за фиксиране към тавана са изработени от пластмаса, обикновено изработени от поливинилхлорид. Таванни панели, изработени от пластмаса във форма, много приличаща на облицовка, на една от лицата по дължината им има трън, а от другата страна - на корито. Благодарение на този дизайн монтажът на таванните панели е бърз и резултатът е солидно, безшевно свързване на повърхностните елементи.
По външния вид и характеристиките на PVC панелите за тавани са:
  • бяло. Тяхната цена е ниска. Продуктът се произвежда от небоядисан поливинилхлорид и се инсталира основно в бани;
  • цветни - такива PVC продукти са боядисани в насипно състояние. На цена те са по-скъпи от белите плочки, но са достъпни за всички потребители;
  • текстурирана. Тези плочи имат индивидуална повърхностна структура, имитираща дърво или други естествени материали.
как да се фиксират панели на тавана
Ако възнамерявате да инсталирате панелите на тавана в жилищни помещения, експертите препоръчват използването на цветни или текстурирани продукти, тъй като абсолютно бяла повърхност, като например на снимката, изглежда незаинтересована.
Декорирането на тавана със стенни панели е нежелателно, тъй като те са много по-твърди и по-тежки.

Предимства на PVC тавани

Специалистите знаят как да правят панели на тавана, така че да изглеждат безупречно. Но тъй като работата по монтаж на пластмасови панели на тавана не се различава в сложността, тя може да бъде направена от всеки собственик, ако желаете.
Закрепването на панелите към тавана, според майсторите, се характеризира със следните значителни предимства:
  • практичност - тавани от PVC панели са по-устойчиви на редица външни влияния (сред които има по-висока влажност), отколкото много довършителни материали, така че те често се инсталират на места, където влагата може да достигне до тавана, например в баните;
  • устойчивост - този показател е свързан с устойчивостта на продуктите към външни влияния. Ако монтажът на таванните панели се извършва качествено и в съответствие с технологията, тогава конструкцията няма да изисква ремонт, замяна на елементите за дълго време, поддръжката ще се състои само в периодично почистване (измиване)
как да лепи панели на тавана
  • евтина цена. Използването на PVC продукти е отлична възможност за потребителите, които искат да ремонтират къща с минимални разходи;
  • проста инсталация. Окачените тавани от пластмаса са лесни за инсталиране, могат да се извършват сами, дори и да нямате умения да използвате инструменти. За сравнение - монтаж на промазани PVC платна - работа за професионалисти.
  • Монтаж на рамка за PVC панели

    Преди да инсталирате панелите на тавана със собствените си ръце, трябва да подготвите инструменти и материали за работа:
    • ниво на сградата с дължина повече от един метър;
    • удар - може да бъде заменен с ударна бормашина, ако е възможно материалът, от който се произвеждат таванът и стените;
    • отвертка за фиксиране на PVC панели към тавана;
    • квадрат;
    • Електрически мозайка или трион с малки зъби;
    • Поцинкован профил за създаване на основата на конструкцията (понякога с дървени греди);
    • крепежни елементи - 6 мм дюбели с пластмасова втулка и за монтаж на корпуса на самонарязващи се винтове;
    • метални закачалки.
    таванно покритие със стени панели
    Когато всичко това е готово, можете да започнете да фиксирате панелите до тавана. На първо място, те изграждат рамка. За целта маркирайте тавана и стените в стаята. Тази работа трябва да се направи качествено, тъй като строго хоризонталното разположение на рамката зависи от това колко добре ще изглежда повърхността на бъдещата структура.
    За да направите това:
    • Височината на помещението се измерва във всички ъгли и се избира най-малката от стойностите. На стената, която е с по-ниска височина, се поставят 5 см от тавана. В този случай, когато планирате инсталирането на вградени осветителни тела, вдлъбнатината е с размери 10-15 сантиметра;
    • на маркирания знак нивото е настроено и по него се изчертава хоризонтална линия по периметъра на стаята. Според него структурата на тавана ще бъде монтирана;
    • на линията (28 mm ED) се поставя стартов профил и през него се пробиват дупки с помощта на бормашина от 6 mm;
    • в подготвените канали вмъкват пластмасови дюбели, за да фиксират профила по периметъра, като запазват под контрол хоризонталното си разположение;
    • върху тавана монтирайте окачването и към тях заключващи се фиксира основния SD профил. Трябва да знаете как да фиксирате панелите на тавана правилно, на първо място, трябва да се осигури разстоянието между профилите, за да се създаде рамка, тя трябва да бъде 60-70 сантиметра. В големи помещения надлъжните профили трябва да бъдат съединени чрез напречни елементи, като се използват специални крепежи - "раци". В противен случай структурата на тавана няма да има необходимата твърдост и ще започне да "ходи".
    По подобен начин рамката се издига с помощта на дървени греди. Понякога дървена основа е по-предпочитана, тъй като е по-лесно да се прикрепят пластмасови панели към нея.
    Монтаж на пластмасови панели на тавана, вижте видеото:

    Редът за монтаж на пластмасови панели

    Закрепването на PVC панелите се извършва в следната последователност:
    • Първо, елементите се нарязват на необходимия размер с помощта на монтажен трион или трион;
    • панелите се поставят върху рамката, контролирайки нивото на тяхната хоризонтална (повече: "Как да направите тавана на PVC панели: финост на инсталацията");
    • Довършителният материал се закрепва с винтове на места, където той е в контакт с профила. На периметровите крепежни елементи се крие под пластмасовото формоване.
    закрепване на стенните панели към тавана
    В зависимост от масата и вида на довършителните плочи се използват различни крепежни елементи. Ако монтирате стенните панели на тавана, въпреки че това е нежелателно поради тяхната строгост и скованост, използвайте клеймери, можете да използвате скоби за рамката от дървени греди (прочетете също: "PVC плочки за таван: самостоятелно монтаж").
    Има начин да се слепят панелите на тавана, защото това включва състава на лепилото, който се нарича "течни нокти". При съединяването на елементите е необходимо да се оставят малки пролуки, което позволява покритието лесно да понася температурните промени и да не се деформира.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Свързване на подбора и монтажа на таванаСвързване на подбора и монтажа на тавана
    Таванни панели от пяна - характерниТаванни панели от пяна - характерни
    Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
    Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
    LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
    Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
    Фалшив таван със собствени ръцеФалшив таван със собствени ръце
    Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
    » » Монтиране на таван панели трайно покритие
    © 2021 BggeHat.com