Фалшив таван със собствени ръце

Фалшив таван със собствени ръцеВсе по-често окачените тавани се използват в жилищни сгради. Това е не само красива, но и много функционална, защото в този дизайн можете да скриете електрическото окабеляване и някои други комуникации, а също така да не се налага да се справяте с дълго и мъчително подреждане.

Един от материалите, използвани при подреждането на окачен таван, е пластмасовите PVC панели. Този материал има следните предимства: ниско тегло, лесен транспорт, устойчивост на влага, широк избор на дизайн.

Преди да монтирате окачения таван от PVC панели, старото покритие трябва да бъде почистено от разпадащите се елементи и след това да бъде обработено с грунд и противогъбично импрегниране. Тогава окабеляването се инсталира, като се вземат предвид всички изводи за осветителните тела. При избора на самите лампи, обърнете внимание на тяхната мощност, която не трябва да надвишава разрешената за използване с тези панели, в противен случай панелът от PVC може да се стопи.

Тава облицовка

Най-добрият вариант за таванно окачване (особено ако се отнася до банята) ще бъде галванизираният метален профил, същият, използван за монтажа на GKL. Той е устойчив на промени в температурата и влажността.

Когато поставяте летвите, обърнете внимание на височината, която вътрешността на вградените осветителни тела заема.



Първо фиксирайте профила по периметъра на стените. Важно е да издържате на строга хоризонтална линия. За да направите това, използвайте нивото. За фиксиране се използват поцинковани винтове или дюбели. В допълнение към периметъра на помещението е необходимо също така да се монтират допълнителни профили, перпендикулярни на разположението на панелите, на разстояние 30-40 cm един от друг. Те трябва да бъдат фиксирани не само към периметъра, но и към потока, което се прави с помощта на специални прави закачалки, които трябва да бъдат разположени на разстояние 50-60 см един от друг.

За да сте сигурни, че ръбовете на панелите не са видими, трябва да използвате специален P-профил или декоративен ъгъл за PVC панели. П-профилът е прикрепен по периметъра на тавана, преди монтирането на панелите или панелите са прикрепени с вдлъбнатина от стената от 5 мм, а пролуката отгоре е покрита с декоративен ъгъл.

Монтаж на панела

Когато щайгата е напълно готова, можете да започнете да инсталирате самите PVC плоскости. Те имат специални ръбове, направени на принципа на гребена-гребен. Първият панел трябва да бъде монтиран от гребена до стената и да е фиксиран към щайгата с помощта на глина или специални метални пластини.

Следващите плочи се вмъкват от гребена в жлеба на предишната, както се изисква, се правят дупки за приспособленията. Можете да ги направите с корона на дърво с подходящ размер.

Последният панел по правило изисква надлъжно подрязване. След това се вкарва в жлеба на предпоследното и се навива в Р-профила. Ако приложите ъгъл, в този случай той е фиксиран към щайгата, а след това ъгълът е монтиран по целия периметър на тавана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталациятаКак да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталацията
Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
» » Фалшив таван със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com