Монтиране на фалшив таван от панели по поръчка



Таван панел висящи имат красив външен вид, достъпна цена и са лесно инсталирани. Как изглежда таванната структура на PVC панелите на снимката. С инсталирането си е наистина възможно да се управлява самостоятелно, просто трябва да следвате технологията точно (прочетете: "Как да направите фалшив таван от PVC панели").
панелни окачени тавани
За да се гарантира, че повърхността на тавана е надеждна и продължила дълго време, е добре да обърнете внимание на следното:
  • предната страна на панелите трябва да е плоска и гладка, когато има някакви нередности по него, тогава е по-добре да откажете покупката;
  • Колкото повече усилватели, толкова по-силен е материалът, в допълнение, дебелината на продуктите е не по-малко важна;
  • Стенните панели също са подходящи за декорация на тавани, но се нуждаят от подсилена рамка;
  • Ламинираните продукти имат широка гама от цветове, но когато ги купувате, препоръчваме да издърпате фолиото: ако се излезе без усилие, продуктите са с лошо качество.

Повърхностна маркировка

На този етап от работата се изисква нивото на водата. Това е важно за големи помещения, тъй като е трудно да се направи равно, красиво покритие на панели, ако рамката е изкривена.
Първо, върху стената се поставя знак, като се взема предвид разстоянието от долната точка на бъдещата структура на окачването. Тя трябва да бъде по-голяма от дебелината на металния или дървения профил, от който ще бъде сглобена рамката. Маркировката се прехвърля на всички ъгли на стаята, като се използва нивото на водата. Ако стените са завършени с керамични плочки, то нивото не е необходимо - можете да се ориентирате по шева между плочките.
панели за шарнирен таван
Между марките се провежда линия за контрол, затова се препоръчва да използвате choclain (боядисване). Неговата дължина обикновено е достатъчна дори за голяма стая. За да го използвате просто: трябва да издърпате нишката от един етикет в друг и рязко да го пуснете - на стената ще има приблизителна линия.
Монтирането на фалшив таван от панелите започва с монтаж на скелет. Първо, лентите U-образни окачвания се монтират върху грубата повърхност. Те са подходящи както за метални, така и за дървени профили. Разстоянието между окачването не трябва да надвишава 50-60 сантиметра. По отношение на избора на профили, след това за закрепване пластмасовите панели са подходящи и дървени и метални ленти (по-подробно: "Закрепване на PVC панели за таван"). Въпреки това, в среда с висока влажност и резките температурни промени (в банята, в кухнята) е по-добре да се направи метална рамка - тя не се деформира при такива условия (да се чете още:"Метален окачен таван: характеристики и видове").

Монтаж на метална рамка

В помещението, по протежение на неговия периметър, профилът UD се завинтва по такъв начин, че долният му ръб пада върху контролната линия. Разстоянието между крепежите е 40-50 сантиметра, в някои профили вече има отвори за монтаж на таванни панели, на която безопасно можете да навигирате.
Профилът на компактдиска е нарязан на желания размер - дължината му трябва да бъде 5 сантиметра по-малко от разстоянието между стените. Това ще ви позволи да го инсталирате без деформация. Разстоянието между профилите трябва да бъде 40-50 сантиметра. Ако използвате вдлъбнати тела, тогава стъпката за инсталиране е по-малка, в противен случай - още.
монтаж на окачен таван от панели със собствени ръце
Панелите за окачени тавани трябва да бъдат инсталирани точно и това не може да бъде постигнато, ако рамката е изтеглена криво. Ако голяма площ на помещението, в рамките, в центъра на тавана, прикрепен към профилите на UD с самонарезни винтове найлонови нишки. За да се гарантира, че не се изтеглят от профилите, всеки от тях се затяга с окачвачи, огъващи "ушите" под профила на компактдиска. След това изравнете равнината скелет за фалшив таван, излагайки всеки отделен профил.
Профилите са прикрепени към окачванията със специални малки винтове, същите крепежни елементи са свързани помежду си чрез CD и UD.

Монтаж на дървена рамка

Панелните окачени тавани могат да се монтират на дървена рамка. Що се отнася до разстоянията между профилите под панелни тавани, тогава те са точно същите като при създаването на метална рамка. Но ламелите могат да бъдат деформирани и в този случай те трябва да бъдат изравнени, за които при необходимост се добавят окачвания. Характеристиката на дървените рамки е, че не изискват поставянето на профил около периметъра на помещението.
таванно табло за окачване
Краищата на дървените релси са изложени по протежение на завършената линия, а центърът е подравнен с капака на капрона и конструктивното правило. Изключителните профили са монтирани близо до стената. пластмасови дюбели диаметър от 6 мм и 4.5 мм дебелина винтове често използвани за закрепване на закачалки и профилите на тавана и стените. Ако е необходимо, могат да се използват барабани и дюбели, но само ако те се доближават до материала, както доставят винтове и изпълнена с тънка пластмасова лошо.
При приключване на сглобяването на каркаса се извършва окабеляване. За да направите това, използвайте кабелен канал, който е гофриран пластмасов или метален маркуч, и го прикрепете към черен таван. Това се прави от съображения за сигурност: дори ако има късо съединение, панелите няма да се влошат.
Монтаж на окачен таван, подробности за видео:

Инсталиране на панели

След това започват да прикачват избраните панели към окачения таван. Инсталирайте метален L-профил, завинтвайте го с винтове и преса за миене. при монтаж на окачен таван Първият панел от стената е фиксиран точно с едни и същи винтове, ако в бъдеще се планира да се използва таванно окачване, което ще даде пълния външен вид на тавана. Те са усукани, така че не се виждат поради филето.
как да изберем панели за фалшив таван
На дървената рамка панелите за окачения таван са прикрепени по същия начин. Но вместо самобръчкови винтове монтаж на окачен таван препоръчително е да използвате скоби - те са запушени със скоби.
Пластмасовите панели дават възможност бързо и евтино да направите красив таван (повече:Закрепване на пластмасови панели към тавана"). За да се изгради трайна и надеждна, трябва да се обърне специално внимание на създаването на рамка, на която ще бъдат прикачени панел може да се направи от дърво си стая -. Тя е по-евтино, но в задните стаи се нуждаеше само от метална конструкция, дървен материал деформира с температурни колебания. и влажност. "Прочетете също:"Метални панели на тавана - оригинална новост".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталациятаКак да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталацията
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Панел таван функция и монтажПанел таван функция и монтаж
Окачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и простиОкачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и прости
Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
» » Монтиране на фалшив таван от панели по поръчка
© 2021 BggeHat.com