Окачените огледални тавани го правите сами



Огледалните системи за довършване на тавана изглеждат много атрактивни и могат да бъдат използвани в различни помещения: стаи, кухни, бани, зали и др. Ако погледнете снимката на окачения таван на огледалото, става ясно защо те са толкова популярни - с тях интериорът изглежда необичаен, мистериозен и шик.

огледална цена на тавана

Видове огледални окачени тавани

еднокомпонентна огледални тавани няма начин - те не могат да бъдат внесени в помещенията. Създайте такива структури от два вида: от плочи и от таванните огледални панели. Огледалните чинии за окачени тавани имат различна геометрична форма (под формата на квадратчета, правоъгълници, ромбове) и размери. След като инсталацията завърши, се постига много ефективна повърхност с малки шевове между плочите.
огледален фалшив таван купи

Пластмасовите панели за създаване на огледална повърхност ще бъдат много по-евтини. Те са изработени от полистирол и покрити със специален огледален филм. Тези панели могат да бъдат с гладка повърхност, оребрена, с квадратна структура. Възможностите са морето. Освен това, пластмасовите панели са гъвкави, така че да могат да отрежат неравномерни участъци от тавана.
Рафтовете и касетите са лесни за монтаж и лесно се грижат. Огледалните пръти са изработени от алуминий. Обикновено такива тавани се създават в офиси и помещения направете огледални тавани в баните. Преди да започнете да инсталирате фалшив таван, трябва внимателно да нагласите повърхността.

Простри тавани

Често в интериора и тавана на огледалото за опъване. В такива структурни решения огледална повърхност се дължи най-гланц PVC филм, който напълно отразява светлината и имитира огледалото, макар че, разбира се, окачени тавани изглеждат естествени.

огледални плочи за окачен таван
Човек може само да се зарадва, че не са необходими многобройни подготвителни работи, свързани с изравняването на повърхността. Също така, филмът е безопасен за здравето - това е екологично чист и не вреди в случай на колапс, въпреки че това не трябва да се случи - платното е много силна (виж също: Повредени опънати тавани: истина и фантастика).

Предимства на огледалните тавани

В допълнение към красивия външен вид, таванът на огледалото има и други предимства:
  • той прави стаята много по-визуално, което е особено приятно за собствениците на апартаменти в "Хрушчов" (вж. Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание) -

  • благодарение на отразяването на светлината стаята изглежда невероятно уютна -

  • в тавана можете да монтирате различни лампи - висящи и вдлъбнати -

  • от гледна точка на създаването на интериор, възможностите не са ограничени до обикновената плоска повърхност: възможно е да се направят многостепенни тавани, да се добавят ергономични ефекти, стъклото може да бъде различно по отношение на текстурата и цвета,

  • В огледалото фалшив таван в банята и другите стаи не се нуждаят от специални грижи - просто измийте като обикновен огледало.
предимствата на окачените тавани на огледалата

Монтаж на огледални полистиролови панели

Панелите могат да бъдат листови и навити. Материалът на листа не се нуждае от подготовка, а ролката трябва да бъде разопакована и разложена на равна повърхност (на пода) ден преди инсталацията. Ако е необходимо, панелът трябва да бъде изравнен с товар.
Монтирането на панелите е много проста. Те са импрегнирани отвътре със специално лепило и те просто се притискат към повърхността. Ако върху панелите няма лепило, трябва да си купите специална лепилна смес за огледалните повърхности.
Огледалните панели са покрити със защитно фолио, което може да бъде извадено само след като инсталацията е завършена. При отстраняване на покритието, панелът трябва да бъде плътно притиснат, така че въздушните мехурчета да не се образуват под залепения материал. На огледален таван на цените е доста ниска, но е необходимо да се вземе предвид, че използването на мощни халогенни лампи, или невъзможно, тъй като пластмасата се топи за вграждане осветителни тела.

Монтиране на огледални плочи с лепило

Плочите могат да бъдат залепени, но повърхността трябва да бъде напълно равномерна. За изравняване използвайте устойчив на влага материал - шперплат или гипсокартон. След това можете да продължите с директно залепване на плочите. За тази цел лепилото се използва от епоксидна смола или силиконова гума. Прилага се около периметъра и диагоналите на плочките. На повърхността на тавана елементите трябва да се притискат много плътно, така че да се залепват добре. Преди да продължите към следващата плочка, трябва да сте сигурни, че предходната се държи добре и не пада върху главата ви.

Закрепване на плочи с винтове

В този случай се нуждаете от свредло, отвертка, ролка с дълга дръжка и винтове. Закрепващите елементи трябва да бъдат метални, а не пластмасови. В ъглите на плочките трябва да пробивате дупки, след това да прикрепите гумените шайби към винтовете - те са длъжни да не надраскат повърхността на плочката. Тогава огледалата се прикрепват с винтове към тавана. За да защитите плочките сигурно, можете едновременно да използвате и двата начина на монтаж.

Армиронг инсталация на тавана

Огледално табло с окачен таван, монтирано както следва. Първо, като се използва нивото на конструкцията, позицията на конструкцията се поставя и ъглите на стените се монтират с винтове или дюбели. След това маркирайте и поставете закрепващите елементи. Между изготвен по таван паралелни линии (разстоянието трябва да е равна на дължината голям скок) обозначава местоположението на направляващи профили - те са отправната точка за крепежни елементи. На тези линии, с интервал от 0,6 метра, се монтират окачвания.
Чрез специалните дупки се закрепват водачите в тях, които впоследствие се поставят в същата равнина с ъглите на стените. При проектирането на водещите профили има дълги и тесни слотове, в които е необходимо да се монтират дълги и къси джъмпери, съответно. В резултат на това се формира решетка на тавана, в която се вкарват плочите.
Преди да закупите огледален фалшив таван, препоръчително е да обърнете внимание на характеристиките на видовете. Например, за баня е по-добре да изберете таван на табла, Armstrong е подходящ за офис помещения, магазини и за помещения, дизайнът на опънато огледало ще бъде най-добрият вариант. Не забравяйте да прочетете статията: Окачен таван в банята може да бъде направен сам.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране таван препоръки на професионалистиПроектиране таван препоръки на професионалисти
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Окачен таван в банята може да бъде направен самОкачен таван в банята може да бъде направен сам
Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
» » Окачените огледални тавани го правите сами
© 2021 BggeHat.com