Проектиране таван препоръки на професионалисти



Невероятният интериор не може да бъде създаден, без да се обръща внимание на оригиналния таван. Ако по-рано в апартаментите имаше предимно боядисани и боядисани подове, днес често се инсталират различни окачвателни конструкции. Общият външен вид на интериора е силно повлиян от външния вид на тавана.
дизайнер таван снимка
Най-често има такива дизайнерски тавани:
  • напрежение;
  • SLR;
  • стъкло мат.
Как изглеждат тези видове таванни системи, можете да видите на снимката.

Простри тавани

Простиращите се тавани са най-бързият и най-ефективен начин за създаване на абсолютно гладка повърхност с желания цвят и текстура. Независимо от дизайна, размера, цвета и структурата на материала, те винаги изглеждат изключително привлекателни. Опънете таваните са идеални за декориране на всяка стая, като се започне от хола и кухнята в апартамента и завършва с банкетна зала в ресторанта. Често комбинираните системи се създават от плат и гипсокартон.
Опънати не се препоръчва да се инсталира на собствената си, защото те се нуждаят от специална скъпо оборудване, което също изисква спазването на правилата за безопасност (пистолет топлина се захранва от газова бутилка). В допълнение, в грешното инсталацията може да повреди скъп плат, а компанията няма да плати за замяната на продукти, инсталирани от неговите специалисти. Работниците ще определят вида на необходимата система за окачване, възможността да се скрият някои комуникации в зоната на тавана. Що се отнася до избора на текстура и цвета на материала, това зависи от желанията на клиента.
дизайнер таван функции
В момента инсталирането на опънати тавани предлага много компании. Всеки от тях има собствен каталог на изпълнени проекти, с които всеки клиент може да се запознае. Ако никой от тези проекти не отговаря на всички изисквания, дизайнерите на компанията могат да разработят дизайнерски тавани, като вземат предвид не само желанията на клиента, но и характеристиките на помещенията. Трябва да се има предвид, че специалистите ще вземат предвид всички изисквания на клиента, затова е не само възможно, но също така е необходимо да се вземе активно участие в разработването на проекта.

Огледални тавани

Такива таванни структури изглеждат много необичайни и напълно се вписват в много модерни интериорни решения и особено в стила на високите технологии (вижте също:Таван в стила на високите технологии - модерно решение".) В високи стаи, те изглеждат бона и малка стая визуално увеличава от отразяващ ефекта Що се апартаменти и къщи, тя е най-целесъобразно, тези тавани в коридори, кухни, коридори огледална повърхност отразява мебели, осветителни тела, декоративни елементи - .. Този спектакъл Но във всеки случай, не забравяйте, че дизайнът на тавана трябва да бъде подходящ за интериора на цялата стая.
Огледалните тавани могат да имат голямо разнообразие от дизайни. Специалистите могат да създават сложни многослойни конструкции от панели, като ги допълват с ефективна система за осветление. В допълнение, окачени системи формират zapotolochnoe пространство, което крие различни комуникации и електрически кабели.
огледални конструкции тавани
Напоследък компаниите започнаха да предлагат иновативни технологии, като например:
  • огледални тавани;
  • панели с чертежи;
  • панели с фасет.
Но тъй като тези технологии все още не са широко използвани, е по-добре тези тавани да бъдат поръчани от доверени компании, които клиентът вече е обработил или които са добре познати от познатите.

Армстронг тавани

Дизайнерските тавани на Armstrong са идеални, когато е необходимо нестандартно решение. Оригиналната система дава възможност да се създаде уникален уникален интериор (повече: "Таван Armstrong: структурни спецификации") Освен това дизайнът на Armstrong е идеален за високотехнологичен стил, благодарение на способността му да предлага футуристично настроение.
Когато използвате този дизайн, най-добре е да започнете да проектирате интериора от тавана, а вече да го вземете и останалата част от обзавеждането на стаята. Това важи и за други видове таванни конструкции - много по-лесно е да изберете вътрешността на помещението до тавана, отколкото обратното.
модерни тавани на дизайнер
Проектите на Армстронг също са привлекателни, защото могат да бъдат сглобени сами. Комплектът включва не само пластините, но и елементите, необходими за създаването на рамката (прочетете: "Тавани Armstrong: изчисление на материалите"). Ако, обаче, ще бъде необходимо, за да получат достъп до празнотата на тавана, това е достатъчно, за да се премахне един или повече плочки. По същия начин можете лесно да променяте разглезеното плочката на новия елемент.

Стъклени замръзнали тавани

Такива структури се състоят от стъклени плочки - декоративни елементи, които са обработени от пясъкоструйно оборудване. Понастоящем на клиента се предлагат различни цветови решения на тези продукти, така че можете да създавате както монофонични, така и многоцветни покривни тавани. Комбинираните конструкции се препоръчват за използване в големи помещения, например зали, зали за заведения за хранене.
дизайнерски стъклени тавани
Матираният таван от стъкло изисква специално осветление. Затова се погрижете за закупуването на грандиозни дизайнерски лампи. Осветителните устройства могат да бъдат направени в различни стилове. за светещ таван подходящи като точкови лампи, полилеи, луминесцентни лампи. Основното е, че те осигуряват светлината на структурата на тавана отвътре. За да се постигне това, лампите се монтират в тавана.

Най-новата технология за създаване на тавани

Съвременните технологии позволяват да се реализират такива оригинални решения:
  • Arch - материалът получава полукръгова форма, така че можете да промените геометрията на стаята;
  • рисуване на снимки и изображения;
  • вълна - материалът се пролива, наподобяващ вълна;
  • наклонена повърхност - платът е окачен под ъгъл;
  • стъпка - елементите на тавана приличат на стълба -
примерно таванни тавани
  • звездно небе - повърхността на тавана е покрита с разсейване на звезди, някои проектори ви позволяват да създавате движещи се изображения;
  • Конус - плавен преход на колоната към тавана;
  • светлинен окачен таван - лампите са разположени над полупрозрачното фолио;
  • светлина живопис - с помощта на оптични кабели изложени рисунки и модели, светещи в тъмнината.
  • Опции за таванно проектиране, видео примери:

    Препоръки за проектиране на тавана

    Дизайнерските тавани, разбира се, изглеждат невероятно привлекателни и необичайни. Но оригинала таван дизайн в апартамент Можете да развиете и себе си, ако знаете някои от нюансите.
    Таванът трябва да се доближава до вътрешността на цялата стая. Ето защо, когато избирате опцията за довършване, особено цвят, си струва да обърнете внимание на стила и нюанса на пода и стените. За тъмни стаи с ниска надморска височина се препоръчва да изберете светли пастелни цветове. Желателно е цветът на тавана да е бял. В идеалния случай струва си да се направи огледална повърхност - тя ще отразява обзавеждането и визуално ще увеличи помещението.
    препоръки за таван на дизайнерите
    С проектирането на тавана е необходимо да се определи преди закупуване на довършителни материали - това ще се изчисли точния им брой. Ако системата на тавана е трудна, препоръчително е да направите скица на хартия. Когато таванът трябва да бъде направен спешно, но няма материали или дори разработен дизайн, човек трябва да се обърне към специалисти. Те ще съветват решения, които не изискват много време и подготовка на грубата повърхност.
    За да може таванът да отговаря на изискванията за титлата "дизайнер", той трябва да бъде оборудван с оригинални осветителни тела. Използването на примитивни полилеи не се препоръчва стриктно - без значение колко красив и елегантен е таванът, модерното осветление ще го направи невинен и безличен. В момента производителите предлагат огромна гама продукти за осветление, произведени в различни стилове, от най-древните и завършващи със съвременни продукти. Изборът на лампите трябва да се подхожда много внимателно, защото те могат или да подчертаят индивидуалността и красотата на тавана, или да го направят изненадваща и скучна. Например, кристален полилей с лампи, симулиращи свещи, не е подходящ за високотехнологичен стил - вградените лампи ще бъдат по-подходящи.
    оригинални дизайнерски тавани
    Изящно изглеждащи тавани, украсени с мазилка. Въпреки факта, че старата формоване с модерен интериор, няма нищо общо, защото те са изработени от полиуретанова пяна или като украса е много подходящо в класическите двореца интериори. Такова мазилно фиксиране на тавана е много проста - изисква се само специално лепило, неговият тип зависи от материала, от който са направени елементите.
    За да придадете цялостен вид на тавана, използвайте декоративна перваза. Какъвто и да е таванът - гипсокартон, огледало, стреч или друго, в повечето случаи около периметъра, той е украсен с таванска багета. Тя отделя тавана от стените и прави стаята хармонична, пълна. Производителите предлагат широк избор от первази - широки, тесни, прости, с шарки, с елементи от мазилка. Широките продукти са подходящи за високи помещения, тесни елементи за ниски стаи. Що се отнася до дизайна, всичко зависи от стила - например, в класическия интериор ще бъде подходящ елегантен, шарени первази.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
    Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
    Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
    Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
    Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
    Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
    Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
    Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
    Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    » » Проектиране таван препоръки на професионалисти
    © 2021 BggeHat.com