Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн



Докато правите дизайна на стаите, трябва да обърнете внимание на пода, тавана, стените, мебелите - дори и най-малките детайли засягат цялостното възприятие на стаята. Във връзка с това често възниква въпросът как да украсяваме тавана в спалнята, така че не само да хармонизира с останалата част от ситуацията, но и да украсява стаята. Красивата таванска повърхност може да превърне спалнята в уютна стая, която ще бъде удоволствие да се отпуснете.
На тавана е човек, който обръща внимание след пробуждането, така че е толкова важно да изглежда неподправен. За довършителни работи можете да използвате различни материали. Строежният пазар днес предлага широка гама от продукти, които могат да превърнат тавана в истинско произведение на изкуството. Успешните дизайнерски опции са масови. Спалня със силен таван изглежда добре, ако този цвят е налице и в други интериорни детайли. За да изберете опцията за довършване, си струва да видите снимката.
как да украсите тавана в спалнята
От голямо значение е цветът на тавана в спалнята. Дизайнерите и психолозите препоръчват да се даде предимство на пастелни тонове, които не създават емоционално напрежение, а напротив, допринасят за релаксация и пълна почивка.
Най-често срещаните видове покрития:
  • залепване на тапети;
  • боядисване;
  • кал,
  • системи за напрежение;
  • гипсокартонени конструкции.

Лепене на тапети

Този метод на декорация е един от най-простите. Декорацията на тавана в спалнята с тапети е популярна от десетилетия. Понастоящем техният избор е невероятно широк, така че можете да се отдадете на въображението си. Наскоро стана възможно да се използват тапети с 3D ефект - с тях таванът придобива луксозен външен вид.
Но не всяко припокриване може да бъде поставено с тапет. Този метод на декорация не е подходящ за стаи с косвени ъгли - трудно е да ги залепите идеално. Тавани в тези стаи са по-добре да се боядисват или просто да се промиват.
цвета на тавана в спалнята
Ако повърхността е неравномерна, тогава тапетът с контрастно изображение без симетрични детайли ще я скрие. Не забравяйте за цвета: например, кафявият таван в спалнята създава комфортна обстановка. Добре скрити малки недостатъци на плътни материали. Но монофоничните тапети са подходящи само за перфектно плоски тавани. Основното предимство на този метод на довършване е лекотата на работа и ниската цена на материалите.
Но има недостатъци. Това са:
  • крехкост - дори ако материалът и лепилото са висококачествени и технологията на работа е запазена до най-малките детайли, все пак в рамките на няколко години тапетът ще започне да се отдалечава от повърхността;
  • всеки тапет не може да устои на влагата, така че ако съседите са наводнени отгоре, те ще бъдат покрити с разводи и ще се хвърлят от тавана, поради което появата на цялата стая ще пострада.

Таванно промиване

Това е традиционният начин за повърхностно довършване. В съветско време това е най-честият метод за даване на декоративност на тавана.
Към добродетелите на избелването са:
  • ниска цена на материалите;
  • Простота на работа - само кофа, четка, вар и вестници ще бъдат необходими, за да предпази пода от пръски.
спалня със силен таван
Основните недостатъци са:
  • скромен и обикновен външен вид - ако искате нещо оригинално, че е необходимо да се вземат предвид други идеи за това как да се украсяват тавана в спалнята;
  • крехкост - след известно време повърхността ще изглежда неравномерно и варенето ще трябва да се остъргва заедно с мазилката.

Боядисване на тавана

Експертите препоръчват да се използва за боядисване на тавана боя на водна основа - това ще го направи мат. Но за такова решение е необходима абсолютно гладка повърхност. Предимствата и недостатъците на боядисването са същите като на изпичането, но боята попада в по-тънък слой, така че притокът ще се появи по-късно. В хода на работа се препоръчва да не се използва четка, а ролка.
В тавана дизайн в спалнята, вижте примерите на видеото:

Структури от гипсокартон

Използването на гипсокартон ви позволява да реализирате идеи за таван в спалнята. Използвайки го, не само можете да скриете неравностите на припокриването, но и да направите многоредов, криволинеен дизайн, който ще изглежда луксозен и скъп.
комбиниран таван в спалнята
Основните недостатъци на таваните от гипсокартон:
  • височината на помещението ще намалее с няколко сантиметра, а в случай на създаване на многоетажна конструкция - най-малко 10 сантиметра;
  • След наводнението сухите стени няма да изглеждат най-добре, така че ще трябва да бъдат рисувани отново.
Въпреки факта, че таваните от гипсокартон изглеждат луксозни, разходите за работа са доста достъпни за семейства със среден доход. Ако желаете, можете да направите комбиниран таван в спалнята, например комбиниране на гипсокартон и опъваща кърпа.

Простри тавани

Декорирането на тавана в спалнята с издърпайте кърпа ще отнеме около 5 сантиметра височина. Има различни цветове на платна, така че можете да изберете правилния нюанс във всеки интериор. В допълнение, на мостовете не се страхуват от влага, а в случай на теч ще задържа вода и по този начин се пести място и мебелни покрития (прочетете също: "Какъв е таванът в спалнята: съвети за дизайнери").
как да изберем дизайна на тавана в спалнята
Недостатъците на опънатите тавани включват:
  • значителна цена на платното и независимо, че няма да може да се инсталира, тъй като за работата е необходимо специално оборудване;
  • със силно пресоване или контакт с остър предмет, платното е повредено - най-често то трябва да бъде променено.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Простри тавани в спалнята създават стилПростри тавани в спалнята създават стил
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Ремонт на спалнятаРемонт на спалнята
Как да изберем мебели за спалнятаКак да изберем мебели за спалнята
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Спалня интериорСпалня интериор
» » Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
© 2021 BggeHat.com