Дизайн на тавани в спалнята интересни идеи



От дизайна на тавана зависи нивото на комфорт в стаята. таван дизайн в спалнята е важно за един цялостен възприятие на стаята, защото без значение колко може да е бил луксозен и изискан интериор, неуспешно изпълнение на тавана ще развали цялото впечатление от интериора ще направи ситуацията неудобно. Красив таван подобрява настроението и насърчава добрата почивка.
таван в малка спалня

Видове покрития

Сега изборът не се ограничава само до замазка и повърхностно боядисване - съвременните технологии позволяват значително разширяване на дизайнерските възможности.
В момента най-популярни са следните видове покрития:
  • кал,
  • боядисване;
  • залепване на плочки или тапети;
  • стелажни и касетни системи;
  • гипсокартонени конструкции;
  • напречни мрежи.
черен таван в спалнята
Обичайното замазване и боядисване сега е много рядко. Предимството им е ниската цена на работата, но времето за завършване отнема много. Преди да може да се промие или боядисва тавана, е необходимо да се изравнят, зацапят и покрият повърхността. В допълнение, проектирането на таваните в спалнята ще бъде твърде проста.
Лепенето на тапети е доста популярен вид декорация, което не изисква значително време и пари. Но след няколко години тапетите ще започнат да изостават от повърхността и те ще трябва да бъдат приложени отново.
Често в тавана се монтира правоъгълна или квадратна форма от експандиран полистирол. Тяхната повърхност може да бъде релефна или гладка. Също така панелите имитират различни материали, включително гипс, дърво, камък и др. В резултат на това получавате оригинални и красиви тавани за спалнята и на ниска цена (прочетете:Таванът в спалнята: което е по-добре да избирате"). Повърхността лесно се почиства с влажна кърпа.
спалня с черен таван
Рафтовите и касетъчните тавани са красиви декоративни, стилни и издръжливи. Огледалните панели могат да увеличат пространството. Такъв дизайн на тавана в малка спалня е идеален, защото благодарение на отразяването на светлината стаята изглежда визуално по-голяма. Панелите са прикрепени към специална рамка, монтирана на плочи. Техният недостатък е доста висока цена.
Структурите от гипсокартонени плоскости напълно маскират всички дефекти на грубата повърхност и покриват комуникациите (тръби, електрически проводници, вентилационни канали и др.). Гипсокартонът е универсален материал, той може да има всякаква форма. С помощта на този материал на тавана, можете да създадете много нива и криволинейни дизайни, невероятно въображение (прочетете статията: "Дизайн на тавана гипсокартон в спалнята: полезни препоръкиСамият гипсокартон е евтин, но таванът от него изглежда луксозен и богат.
Нарастваща популярност и опънати тавани. Платът за тях е изработен от PVC или специална тъкан. Таванът може да имитира различни повърхности, да има различна текстура: матова, полу-матова, лъскава, метална. В допълнение, производителите произвеждат широка гама от цветове - повече от сто. Простри таван в малка спалня трябва да бъде лъскава - това платно отразява светлината, и стаята изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. За зонирането помещенията често се съчетават с опънати тавани с гипсокартонени конструкции.
красиви тавани за спалнята
Оригиналното решение за спалнята - комбинирани таванни системи от няколко материала, например тъкани, гипсокартон, дърво, бамбук.
Таван опции в спалнята, погледнете видеото:

Съвети за дизайн

  1. При проектирането на дизайна е необходимо да се вземе предвид височината на помещението. Многопластовите тавани изглеждат добре само в стаи с височина над 2,5 метра. Освен това те заемат около 15 сантиметра височина. Но в същото време многостепенните дизайни могат да изглеждат много оригинални и дават неограничени възможности за реализиране на дизайнерските намерения (по-подробно:Какъв е таванът в спалнята: съвети за дизайнери").
  2. Таванният дизайн на спалнята с лошо естествено осветление трябва да бъде проста, в противен случай те ще бъдат като "бутане". Огледални и гланцови повърхности визуално увеличават стаята, правят я по-лека.
таван дизайн в идеите за спалнята
  • Цветът на тавана трябва да бъде в хармония с вътрешността на стаята. При избора на цветово решение, си струва да си припомним, че светлите цветове увеличават помещението, а тъмните, напротив, намаляват. Следователно, тъмният или черен таван в спалнята е подходящ само ако височината и площта на помещението са достатъчно големи.
  • Точковите светлини, трептещи като звезди, върху тъмен таван ще създадат ефекта на нощното небе. Този дизайн действа успокояващо, създава усещане за хармония и успокоение.
  • Ако няма желание да се намира в центъра на таван от гипсокартон полилей, но е необходимо да се създаде подходящо осветление, дизайнът е по-добре да се направи под формата на подкова, в краищата на които са насочени към прозореца. В този случай прожекторите са изградени около периметъра на подковото. В резултат на това стаята ще стане не само по-лека, но и по-висока.
  • Красиви тавани в спалнята ще получите, ако дизайните на две нива украсят в центъра на картината. Многоъгълният кръг се успокоява, добавя комфорт в стаята.
    Таванът в малката спалня се отличава
  • В голяма спалня асиметричният дизайн ще изглежда добре. В центъра на тавана можете да инсталирате полилей, а на второ ниво - прожектори. Също така е възможно да се изработи спалня с черен таван, ако височината на помещението е повече от 3 метра, а площта му е голяма. В този случай тя ще изглежда по-уютна.
  • Огледалата могат да се използват във всякакви помещения, независимо от тяхната площ и височината на стените. С тях всеки интериор ще стане изискан.
  • Любителите на романтиката трябва да обърнат внимание на шарнирните сенници, изработени от леки тъкани. Те са окачени на метална или дървена рамка, закрепена към тавана. Желателно е цветът на покрива да съвпадне с друг детайл от интериора.
  • как да се изработи таван за спалня
    опции декориране на таваните в спалнята има много. Правилният избор е доста труден, тъй като съвременният пазар предлага огромна гама от довършителни материали и таванни конструкции. Може би, в този труден въпрос ще помогне на снимката на успешния интериор.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
    Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
    Простри тавани в спалнята създават стилПростри тавани в спалнята създават стил
    Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
    Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
    » » Дизайн на тавани в спалнята интересни идеи
    © 2021 BggeHat.com