Как да изберем таван в залата



Дневната е стая, в която се събира цялото семейство. Често се срещат с приятели, приемат гости. В тази стая човек прекарва много време, така че трябва да се подходи правилно. От голямо значение е интериорът на таваните на залата - общото възприятие на стаята зависи от него. Ако стаята е удобна за престой, семейството ще прекарва повече време заедно.
красиви тавани в залата
Какъв е таванът, който да се направи в залата, така че стаята може да предизвика възхищение? Всичко зависи от стила на интериора, защото таванът трябва да бъде приближен до него. Ако това е твърде изпъква, тогава стаята ще стане неудобно, губят комфорт.

Видове таванни системи

Най-простата таванна система е плоска повърхност, бели или цветни, покрити с плочки или тапети. По-сложни проекти са опънати и окачени тавани. Системите за опъване са филм или тъкан, изтеглени под припокриване. Окачените конструкции са най-често изработени от гипсокартон. Изборът на подходящия Декорация на тавана в залата, трябва да обърнете внимание на следните съвети.
таван за залата
Най-добрите декоративни свойства не са обикновени тавани, а сложни проекти. Това са фигурни и многостепенни опънати и окачени тавани за залата. Те могат да имат различен цвят и текстура. Направете дизайна още по-красив, можете да изберете правилното осветление. Фоновото осветление може напълно да промени външния вид не само на тавана, но и на цялата стая. В допълнение, многостепенните системи имат уникален дизайн благодарение на огромното разнообразие от форми, цветове и текстури. Ето защо за всяка стая можете да изберете правилния тип, на базата на интериорните и личните предпочитания.
Изборът на външния вид на тавана трябва да се фокусира върху цялостния стил на стаята. Дизайнът на тавани за зала е по-добре да се мисли, да се разработи интериор от всички помещения. В този случай тя ще изглежда хармонично и ще се превърне в неразделна част от стаята. Например, за хола в минималистичен стил ще задоволи просто гладка повърхност, а за стая в бляскав стил ултрамодерен нуждае от кой таван, украсен с различни детайли.
Ако няма възможност за инсталиране на опънати или окачени тавани в залата, изберете прост дизайн. Дори ако няма желание да се оборудвате с една грандиозна система или да отделите значителни суми, можете да направите красива повърхност (прочетете:Как да направите красив таван".) Така например, на тавана изглежда добре, залепени плочки разпространяват й диамант, с незначителни промени. - Така че на повърхността изглежда много оригинално, и е подходящ дори за богато стая.
как да направите таван в залата
Класическата украса на тавана в залата предполага украса с мазилка, което прави стаята по-луксозна и скъпа.

Съвети за декориране на тавани

Въпреки факта, че има много опции за дизайн, все още има някои препоръки, придържащи се към това, можете да дадете на стаята уникален вид.
Когато решавате как да направите таван в зала, не забравяйте за осветлението. Традиционната опция - инсталирането на полилей. Модерни осветителни тела служат не само за осветление, те могат да бъдат истинска декорация на интериора. През последните години все повече и повече популярни светлини. За разлика от полилея, те ви позволяват да създавате не само еднообразно осветление, но и да отделяте отделни зони на стаята. Също така, комбинираното осветление изглежда добре - в този случай има и прожектори и полилей на тавана.
цвета на тавана в залата
Комбинирайте в един дизайн и няколко вида материали. Например, те правят двоен таван за залата, създавайки гипсокартон около периметъра и изтегляйки платното на първо ниво. Комбинацията от структура на окачване и напрежение изглежда доста интересно. В полето, заобикалящо лъскавия плат, можете да зададете скрито фоново осветление - ефектът ще бъде просто зашеметяващ. Интересни дизайнерски решения могат да се видят на снимката.
Варианти на тавана декорация в залата, виж примери за видео:

Декорация на стая с ниски тавани

Що се каса за таван, който е по-добър за зала с ниска височина, на първо място е необходимо да се изоставят таванните системи, които отнемат ценни сантиметри. Например окачените конструкции заемат най-малко 10 сантиметра, така че при ниски стаи те не са подходящи.
окачени тавани за залата
Така че, висящи тавани в залата е по-добре да не се инсталира, ако височината на стаята оставя много да се желае. Но напрежението конструкция е подходяща, само се препоръчва да изберете лъскава плат - тя отразява светлината, а стаята ще изглежда по-висока.
От голямо значение е цветът на тавана в залата. Светлите нюанси също допринасят за визуално увеличаване на пространството, така че е желателно да ги използвате в ниските стаи. В идеалния случай е полезно да се използва бял цвят, но се счита за традиционен, така че не всички тези опции са интересни. Не само бял цвят, но и синьо, бежово ще се приближава - всички леки студени тонове визуално повдигат тавана. Повърхността може да бъде просто боядисана, залепена с плочки или тапети. Отличен ярък блясък. Но от наситени, тъмни цветове е заслужава да се отбележи - те ще, напротив, допълнително намаляване на стаята, и тя ще изглежда стегнато и неудобно. Такива тонове на тавана са подходящи само ако височината на помещението е повече от 3 метра.
интериора на таваните на залата
Невероятно ефектен вид на повърхността, която е поставена върху 3D тапет. Красивите тавани в залата могат да бъдат получени чрез правилно избиране на подходящо изображение. Тя не трябва да се откроява твърде много, защото е необходимо интериорът да изглежда хармонично, а не да крещи. Такова покритие ще изтрие границата между стените и тавана.
Таванът украса в залата може да бъде различен. Съвременните технологии предоставят изобилие от възможности за дизайн, което ви позволява да експериментирате смело с довършителни работи. Правилно избраната таванна структура може напълно да промени цялостното възприятие на стаята. За да изберете подходящ дизайн, си заслужава да видите снимката на красивите тавани в залата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Материали за довършване на таванаМатериали за довършване на тавана
Таванният дизайн в хола е хармонията на стилаТаванният дизайн в хола е хармонията на стила
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариантОпънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
» » Как да изберем таван в залата
© 2021 BggeHat.com