Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант



Дизайн опции таван повърхност има много, но таваните заемат голяма част от вътрешния пазар, тъй като те се различават по естетическа привлекателност, трайност, лесна поддръжка, лесен монтаж и достъпна за голяма част от потребителите стойност.
опъвам тавани разстояние от тавана
Но таван структури по време на инсталация "ям" височината на стаята. Ето защо собствениците на недвижими имоти се интересуват предимно от следващия момент: ако инсталирате таванно разстояние от тавана, както трябва. Ако като осветително тяло е избран полилей, структурата на тавана се снижава с 4 сантиметра (повече: "На колко пада таванът").

Възможност за инсталиране на системи за опъване

Този тип завършващо припокриване предполага, че минималното разстояние на тавана на опън от основата трябва да бъде най-малко 3 сантиметра. Разтегленият PVC филм или тъкан плат има много малка дебелина. За сравнение, трябва да се отбележи, че например окачените тавани заемат най-малко 10 сантиметра от височината на помещението.
разстояние таван разстояние до тавана
Експерти смятат, че оптималният избор за интериорния дизайн на стаята е таванът на филма, както е показано на снимката, особено когато височината на тавана не надвишава 2,5 метра.
Този вид вътрешна декорация е препоръчително да предпочитате, ако:
  • основното припокриване има значителни неравности или изкривявания, когато няма желание да се промива или боядисва или няма финансова възможност да се поръча опъваща структура;
  • ремонтът се извършва в апартамент с нисък таван. Малка височина може да се намери в сгради от старо строителство и в "Хрушчов". Многостепенната структура в тях е неподходяща, тъй като ще бъде неудобно за човек да живее;
  • случаи на изтичане от съседи отгоре не са необичайни. Системата за качествено напрежение, изработена от PVC платно, няма да позволи на водата да разваля обзавеждането. Филмът ще се размине под натоварването на натрупаната вода, която внимателно се източва;
  • монтаж на PVC филм се извършва в кухнята или балкона - там е най-често таванът става мръсен. Почиствайте го с конвенционални препарати, които не съдържат абразивни компоненти.
каква е минималното разстояние на тавана на разтягане
Когато таванът е избран за завършване на тавана, трябва да се вземе предвид разстоянието от тавана до пода. Често твърде високите тавани пречат на усещането за комфорт, в този случай дизайнът се снижава до желаното ниво.
В случай, че височината на помещението позволява, направете двустепенна комбинирана таванна система. На периметъра на стените се фиксира специален профил и към нея се прикрепва тъкан или поливинилхлоридна тъкан.
опъвам тавани какво разстояние от тавана
Ако окачените тавани са монтирани - разстоянието от тавана зависи най-вече от вида на осветителните устройства, трябва да се вземе предвид техният размер. При избора на лампи и полилеи разглеждайте целта на стаята.

Когато стаята е с ниски тавани

В случаите, когато таваните са ниски, е необходимо да се вземат предвид такива моменти:
  • мембраните могат да имат огледална повърхност и, както е известно, визуално увеличава пространството в помещението;
  • колкото по-лек е сянката на платното, толкова по-висок е таванът, така че дизайнерите често използват тази техника;
  • ако опъващият лист трябва да бъде повдигнат възможно най-близо до основното припокриване, те трябва да изберат малък размер,
как да изберем разстоянието между тавана и минималното разстояние
  • когато пространството между тавана трябва да бъде минимално, използвайте клин или щапел метод за фиксиране на материала, тогава можете да постигнете разстояние от 3 сантиметра между двата тавана. С опция за монтиране на харпун се изисква разстояние от 5 сантиметра или повече;
  • разстоянието може да бъде по-голямо от 1 сантиметър, но след това осветителните тела се монтират по стените или избират различен тип осветление.
  • Инсталиране на опъвам таван, подробно за видео:

    Монтажни характеристики

    Преди да се пристъпи към инсталационната работа, те със сигурност правят подробна схема на проектиране, опитвайки се да използват всеки допълнителен сантиметър в малки апартаменти. Неравните етажи в присъствието на съвременни строителни материали нямат смисъл да се ремонтират, използвайки стари методи на довършителни работи. Разтягане кърпа, фиксирани на специален профил, значително улеснява процеса на декориране на стаята, прави повърхността на тавана стилен и оригинален. Естетично атрактивният дизайн на тавана дава на помещението представителен външен вид, без да е необходимо усилие за изравняването му.
    Преди да фиксирате багета, по периметъра на помещението е необходимо да измервате височината на стената във всеки ъгъл, обикновено разликата е няколко сантиметра. Използва се ниво, за предпочитане трябва да е лазер. После по стените с помощта на острието (нишките в синьо) маркирайте очертанията. Приложената линия е ръководство за фиксиране на профила.
    stretch таван как да се определи разстоянието до тавана
    Преди да направите опънат таван, първо се определя разстоянието до тавана. Можете да монтирате конструкцията на тавана със собствените си ръце, но тази работа трябва да бъде поверена на майсторите. Тогава повърхността на тавана ще бъде напълно плоска и ще продължи дълго време, а освен това производителите дават гаранция от около 10 години. Ако се обърнете към дизайнера, професионалистът ще ви посъветва как да завършите по-добре помещението, по-специално таванната повърхност, така че да изглежда модерно.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Окачен таван в банята може да бъде направен самОкачен таван в банята може да бъде направен сам
    Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
    Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтажПоставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
    Как да инсталирате технологии за окачени тавани технологияКак да инсталирате технологии за окачени тавани технология
    Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
    Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
    Монтаж на осветителни тела в опънат таванМонтаж на осветителни тела в опънат таван
    От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
    » » Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
    © 2021 BggeHat.com