Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж



Простиращите се тавани със сигурност са по-красиви, надеждни и издръжливи, отколкото повечето други покрития. Въпреки това, тяхната инсталация е доста сложна. Един от въпросите, възникващи в тяхното споразумение е как да се фиксира полилей на тавана на опъване? Тази точка трябва да се мисли преди началото на работата. В края на краищата, когато платното вече е опъната, неговата цялост не може да бъде нарушена.
как да фиксирате полилей към таван за опън
Да се ​​замислим как да оправим полилея на окачения таван. Също така разгледайте въпроса кои полилеи за такъв таван не са подходящи и как да изберете най-добрия вариант.

Изисквания за полилеи

Ако опънатият таван е изложен на прегряване дълго време, той може да се втвърди и да се напука. Трябва да имате предвид това при избора на лампа.
Как да изберем полилей, който е безопасен за облицовъчния материал?
  • Основата на осветителното тяло или декоративната чаша, съседни на тавана, трябва да има гладка повърхност без изпъкнали ръбове.
  • Ако искате да инсталирате полилей, основата му не трябва да бъде метална. Между основата на такава лампа и тавана е необходимо да поставите специален уплътнител от топлоизолационен материал (да се чете:Как да инсталирате полилей на опъвам таван").
опънати тавани
  • Лампите се използват най-добре за пестене на енергия. Те включват светодиоди и луминесцентни лампи. Те отделят относително малко количество топлина (повече:Как да изберем полилей за опъвам таван: бележки").
  • Лампите с нажежаема жичка, както и халогенните лампи, трябва да се намират в плафонд и да се намират на разстояние най-малко 15-20 см от платното.
  • Може би, вместо полилей, си струва да се разгледа възможността за инсталиране на няколко прожектори. Проучете в интернет фото таваните с такива светлини, както и с полилеи и изберете какво ви харесва повече.
  • Опции за монтаж

    Ако инсталирате опънати тавани, фиксирането на полилеи може да се извърши по няколко начина. Оптималната опция зависи от размерите и дизайните характеристики на осветителното тяло.
    как да се определи един таван полилей
    Най-добре е да си купите полилей преди да започнете инсталацията. И изберете инсталационната опция, която е най-подходяща за този полилей. Всички видове фиксиращи приспособления са подобни една на друга и се различават само по сложността на изпълнението (повече: "Как да монтирате полилей към тавана - методи").

    Закачен на куката

    • В повечето жилищни апартаменти куката за окачване на полилея вече е монтирана по време на строителството. Монтирането на полилея в таван с помощта на кука е лесна и лесна работа. Първо, уверете се, че сте доволни от местоположението му.
    • Обикновено, монтажната кука се намира в центъра на тавана. Уверете се, че височината му е подходяща за фиксиране на осветителното тяло върху кожуха (прочетете също: "Как да се мотае полилей на опъвам таван").
    • Ако искате да инсталирате полилея на друго място или да инсталирате няколко парчета, ще трябва да оборудвате самата кука. Не е трудно - пробийте дупка с перфоратор и закрепете монтажната кука с дюбел или котва.
    • Можете също така да поправите дървен блок на пода и да го закачите вече с куката.
    как да поправите полилей върху таван за разтягане
    Всички по-горе работа трябва да се направи преди инсталирането на тавана. Окабеляване също трябва да се полагат по време на инсталирането на покритието.

    Поставяне на полилей върху таван за разтягане - етапите на работа

    1. След като мрежата е опъната над профилната рамка, пластмасов термо пръстен се поставя срещу куката.
    2. Вътре в термо-пръстена се изрязва тънък нож с тънък нож.
    3. Електрически проводници се простират в този пръстен. През него лампата е спряна.
    4. След като полилеят е окачен, проводниците са насочени към държачите на лампата.
    5. Точката на закрепване се маскира от капака на лампата, който е монтиран така, че да докосва лентата за опъване.

    Монтаж върху монтажната платформа

    Много модерни полилеи имат закрепващ метален профил със специални щифтове, които се завинтват към тавана. Фурните се нарязват в основата на полилея, след което най-накрая се фиксират с гайки.
    Ако трябва да монтирате такъв осветител в опънат таван, приставката за полилей е прикрепена към дървена греда, която е закрепена към основния таван. В този случай е много важно точно да се изчисли дебелината на лентата. Той, заедно с фиксиращия профил, трябва идеално да се побере между бетонния основен таван и опънатия филм. В центъра на гредата трябва да има отвор за електрически проводници.
    как да монтирате полилей към тавана за опъване със собствените си ръце
    Дървен блок може да бъде заменен с плоча, направена от водоустойчив шперплат, закрепен върху метални крака. Във всеки случай, преди да фиксирате полилея на окачения таван, той е подсилен с термо-пръстен, в който е направен отворът. Чрез нея се закрепва монтажната плоча, върху която е поставена основата на лампата. Той е резбован на шипове, а след това завинтва с декоративни гайки (също:Прикрепване на тавана за опъване към тавана: инсталационна система").

    Закрепване на напречен профил

    Големите тежки полилеи с плоска основа обикновено са окачени на кръстообразна бара. За да монтирате такъв полилей на висящ лист, трябва да направите не един, а пет дупки - в центъра и по краищата на напречното сечение.
    1. Както и в предишната версия, към основния таван е прикрепен дървен лъч или монтажна платформа. Размерите му трябва да съответстват на размерите на напречната греда.
    2. След това в простиращото се платно се прави една голяма дупка в центъра и четири малки в местата на предстоящото закрепване на болтовете. Естествено, дупки се правят след монтиране на термични пръстени.
    3. Източникът на захранване води до централния отвор. С помощта на малки винтове завийте кръстообразна лента.
    4. Сега проводниците са свързани към осветителното тяло, а основата му е завинтена към пресечната точка и е фиксирана с помощта на декоративни гайки.
    Монтиране на полилея на окачения таван, пример за видео:

    данни

    Така че, ние разглобявахме три варианта за закрепване на полилеи за опънати тавани, започвайки от най-трудните и завършващи с най-трудните. Всяка от опциите е подходяща само за осветителни тела с определен дизайн. В този случай закрепването на всички полилеи се свежда до един от изброените типове.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да инсталирате полилей на методите за монтаж на таванаКак да инсталирате полилей на методите за монтаж на тавана
    Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
    Как да се мотае полилей върху таван инсталация функцииКак да се мотае полилей върху таван инсталация функции
    Таван полилеи за кухнятаТаван полилеи за кухнята
    Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепванеМонтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване
    Как да монтирате полилей към тавана - методиКак да монтирате полилей към тавана - методи
    Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
    Полилей с вентилатор - правилният изборПолилей с вентилатор - правилният избор
    Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
    LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
    » » Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
    © 2021 BggeHat.com