Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики



Монтирането на опънати тавани в момента е достъпно за повечето хора. Опростеният дизайн и минималното необходимо оборудване ви позволяват да извършите сами инсталацията. Дори преди началото на работата трябва да се реши въпросът кои светлини в тавана stretch се поберат повече. Производителите доставят огромен брой осветителни уреди, затова е важно да знаете характеристиките на всеки от тях.

Видове лампи и тяхното описание

Всички осветителни тела могат условно да бъдат разделени на няколко групи, всяка от които може да се характеризира с проектиране и монтаж на продукта.
осветителни тела под окачения таван
Така че осветлението се извършва с помощта на:
  • висящи полилеи;
  • отгоре полилеи под опънати тавани;
  • вътрешни точкови устройства - това включва вградени осветителни тела в тавана на опъване на различни модели;
  • външни повратни точки;
  • декоративни елементи.

Как да изберем и инсталираме осветителни тела

Преди да се запознаете с лампите на всяка група, трябва да обърнете внимание на изискванията за устройствата за монтаж в таван за опъване. Органичните материали, включително маслените и маслените компоненти, се използват при производството на бельо за строителството. Основата на безшевен или тъканен таван е синтетично полиестерно влакно. Филмовите тавани са изработени от прахообразна PVC пластмаса и пластификатори. Тези свойства трябва да се вземат предвид при избора на осветителни тела под окачени тавани - тяхната мощност трябва да бъде минимална.
Голямо количество топлина ще се появи от мощни устройства, допринасяйки за прегряването им. Самата лампа по време на работа само около 25 се превръща в светлина, а останалата част отива към разпределението на топлината.
осветителни тела под окачени тавани
За дългосрочно ефективно функциониране на устройствата, ще се изисква добра вентилация под платното, в противен случай те ще се провалят. Образуването на излишна топлина също води до дефекти в материала за опъване, съседен на корпуса на източника на светлина.
Трябва да се има предвид, че вградените осветителни тела за окачени тавани не трябва да са повече от 50 W. Като оптимален вариант могат да се предлагат енергоспестяващи лампи, които също са снабдени с по-мощни светодиоди, но благодарение на специалното оборудване на производителя, охлаждането на жилището им се извършва своевременно.
Опънати тавани с вградени светлини
Устройства с вградени точки и въртящи се Петна за опъвам таван се фиксират по следния начин: първо, монтажната рамка на осветителното тяло е фиксирана към обичайния таван, а височината на продукта трябва да бъде регулирана. Освен това неговата подвижна част е сведена до дизайна на новия таван, след което кабелите са свързани и функционалността на системата е проверена (да се чете:На колко ще падне таванът при опънати тавани"). Това е последвано от монтирането на пръстена на протектора на място, където тялото влиза в контакт с мрежата След като материалът е опъната върху структурата под цялото осветление под окачен таван пръчка termokoltsa В края на лампата е монтиран и екзекутиран украса лампа (подробно: .."Простри тавани с фиксирани елементи").
Когато избирате полилеи, трябва да обърнете внимание на посоката на плафони и други източници на светлина, тъй като светлината не трябва да пада върху платното - това води до нейното обезцветяване.
Необходимо е също така да проверите декоративната чаша на полилея за наличие на бръчки и други дефекти, които могат да повредят PVC филма. За превенция се препоръчва да се почистват краищата на гнездото.
какви светлини в окачения таван
Закаченият полилей е фиксиран със стандартна кука. В бетонната плоча на тавана се пробива дупка, в която е поставена фитинга за куката на цялата конструкция. Веднага след като тъканта е добре опъната, точно както при вдлъбнати осветителни тела за опънати тавани, пластмасов термо пръстен трябва да бъде инсталиран под полилея. Веднага след като състава на лепилото изсъхне, платното се изрязва през вътрешния пръстен, след което жиците се свързват и полилеят се окачва.
Моля, обърнете внимание, че висящият и надводният полилей не трябва да се нагряват дори и след продължително включване.
Какви осветителни тела да изберете за опъвам таван, детайлите на видеото:

Схема на оборудването за въздушни полилеи

Към бетонната основа е закрепена структура от няколко U-образни окачвания под гипсокартонен таван и шперплат. В ъглите на листа от шперплат се монтират окачвания за самонарезни винтове, след което се огъват от L-образна структура (вижте също:Как да монтирате полилей на таван от бетон") В центъра на шперплата има отвор за проводниците, след което цялата монтирана част е фиксирана на тавана.
Веднага след като се монтира опъващата кърпа, под закрепената част се залепва защитен пръстен. Платът в пръстена се изрязва, след което монтажната плоча се закрепва към шперплата, към който ще се закрепи тялото на полилея.
осветителни тела при монтаж на опънати тавани
Като декоративен дизайн, таванните осветителни тела се монтират в таванния участък в няколко варианта:
  • под формата на звездно небе;
  • лентово осветление около периметъра на тавана;
  • Вътрешно осветление в комбинация с определен модел.
Подсветката "Звездно небе" може да бъде направена от LED лампи или оптично влакно и проектор. За сметка на такова stretch таван с прожектори ще бъде доста скъпо, но тя ще стане уникална по рода си. За да се изгради такава структура не се нуждае от много усилия, сравнително равномерно по тавана да се поставят стотици LED източници на светлина, които са свързани с проектора и отразява съзвездията и галактиките на тавана.
осветителни тела под опънати тавани, какво е по-добре
Осветлението по периметъра на тавана също не изисква специални усилия и се извършва с помощта на LED лента, закрепена към панела или гипсокартон. Важно изискване, когато работите с LED лента, е използването на трансформатор за стъпка надолу (прочетете повече: "Вградени гипсови лампи: оригинални и практични").
По-горе бяха описани препоръките, при които окачените тавани с вградени осветителни тела ще се окажат качествени и надеждни.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
» » Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
© 2021 BggeHat.com