Таванни лампи за офис - функции



Един от основните фактори за високата производителност на офис работниците са условията на тяхната работа. Особено важно е как правилно се извършва осветлението на офиса, за което се използват както изкуствени източници, така и естествена светлина. За правилния подбор на таванните устройства за офис пространство трябва да се имат предвид няколко важни принципа.

Какви са осветителните тела на тавана

Широкото разнообразие от продукти за осветление, които се доставят на съвременния пазар, изисква сериозен подход, така че преди да купите осветителни тела в офиса, трябва да спазвате основните правила.
LED осветление за офис
За помещения с високи тавани офисите с максимално разсейване на светлината са идеални. Ако, обаче, офис тавани ниско, е по-добре да спрете селекцията на осветителните тела, излъчващи директна или директна светлина. Интензивността на осветяването на работното място трябва да бъде в диапазона от 400-500 лукса, в коридорите и на стълбищата, достатъчно е 200-300 лукса.
В голям офис, за да се спестят разходи, е възможно да се инсталират устройства, които включват LED и флуоресцентни лампи, за разлика от традиционните лампи с нажежаема жичка, консумират значително по-малко електроенергия. Използването на високотемпературни халогенни лампи като офис осветление е непрактично.
осветителни тела за офиса
За да вземете LED лампата за офиса, трябва да имате предвид основните типове устройства, представени във формуляра:
  • вложени в окачения таван на сградите;
  • осветителни тела за осветление;
  • окачени конструкции.

Характеристики на вградени осветителни тела

По-голямата част от собствениците на офис се опитват да спестят колкото е възможно повече пространство, отказвайки всякакви допълнителни системи, така че осветителните тела в офиса ще бъдат най-добрият вариант. Най-често срещаната квадратна лампа, в която са монтирани флуоресцентни тръби. Благодарение на малките размери (600x600 мм) и корпуса на огледалото, светлинният поток е перфектно разпръснат, осигурявайки комфортна работа.
оборудване растерни принадлежности, предлагани на потребителите на ниска цена, не изисква специални умения и се изпълнява достатъчно бързо. Паралелната схема на свързване на такива устройства за осветление е много удобна - подробно е представена на снимката. Така че, ако една лампа не успее, офис осветлението ще остане същото. Дизайнът на окачения таван привлича строителите, тъй като всички проводници се отстраняват под него.
окачени лампи за офиси
Друга възможност за вграждане в таванните осветителни тела са точковите устройства. Това LED осветление на офиса изпълнява добре функцията на зониране на стаята. Тя може да бъде зона за почивка или място, което не се нуждае от интензивно осветление: коридори, стълбища, бани. За по-добър ефект тези лампи се препоръчват да бъдат допълнени LED таван панели.
Специална структура Светодиодни таванни осветителни тела ви позволява да намалите консумацията на енергия и да удължите живота си до няколко години. Ако сравним нивото на консумация на LED лампа и лампа с нажежаема жичка със същата светлинна емисия, индексите ще бъдат различни: 2 W и 60 W, съответно.
Много често офис LED осветление, монтиран на тавана лампи с икономия на енергия, която за цялата си ефективност опасно използвани живак в техния състав от 10 мг до 1 грам Таки същия начин подредени и промишлена LED лампа.
LED осветление на офис
Като основа за прожектори или очи, както окачени тавани, така и гипсокартон, пластмасови и алуминиеви панели са подходящи. От съображения за безопасност точковите устройства, използвани в опънати тавани, са избрани до 50 W. Аналог на такива осветителни тела са диодните системи, които, както и точковите, са свързани в паралелна верига.

Характеристики на осветителните тела

Основната разлика между таванните устройства на тавана е, че такива осветителни тела за кабинети за опънати тавани са прикрепени директно към основата без допълнително оборудване посредством закрепващите ленти, доставени с устройството.
Изборът на осветителни тела е доста голям - това са плафони, полилеи и петна. Последните са особено подходящи в случай на нужда в посока на промяна на светлинния поток. Ако таванните плафони и полилеите са монтирани в окачена гипскартон, плат или PVC таван, ще ви е необходима специална ипотечна част.
вдлъбнато осветление
Експертите препоръчват инсталирането на таванни лампи за офиса въз основа на редица предимства:
  • тялото е монтирано съвсем просто;
  • Може да се използват LED и флуоресцентни лампи;
  • възможността за инсталиране на насочен светлинен лъч или разпръснати от полярни или биполярни рефлектори;
  • Варианти с различни форми и цветове на осветителното тяло в съответствие с дизайна на офис пространството;
  • удобство за замяна на елементите на нишките.
Прикрепването на фалшив осветител към тавана е много проста. Монтажната лента е снабдена с отвор за тел и два отвора за дюбелите. Преди да свържете електрическия кабел към клемите, той трябва да бъде обработен. Светлинни промени в две равнини с помощта на въртящ се елемент.
LED таван светлини, погледнете видеото:

Използване на висящи лампи в офиса

Ако имате малък бюджет, можете да закупите условна офис осветителни тела и ги монтирайте към съществуващата софит върху куката на котва или декоративна верига, простираща се от рефлектора към куката. Дизайнът на такива бюджетни устройства не се различава от оригиналността, но има и предимства. Така че, поддръжката на осветителните тела ще струва много по-евтино от дизайнерските дизайни и тяхната конфигурация е възможна при всякакви лампи.
офис осветителни тела
Като друг вариант на бюджета са представени лампи с луминесцентни лампи. Това обаче таван висящи лампи за офиса няма да е подходящ за всички офиси, защото те имат малък недостатък - сложността на маскиране на проводниците, които доставят лампите. Благодарение на висящите елементи, естетиката на устройството е значително намалена, обаче, за помещения, декорирани в стила на 50-те и 60-те години, а напротив, те ще бъдат много подходящи.
С една дума, изборът на таван осветителни тела зависи не само от дизайна на тавана, но и от дизайна на офис пространството.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате таван осветителни телаКак да инсталирате таван осветителни тела
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Лумеметричен принцип на работа и приложениеЛумеметричен принцип на работа и приложение
Офис дизайнОфис дизайн
Характеристики на приложението на прожекторитеХарактеристики на приложението на прожекторите
» » Таванни лампи за офис - функции
© 2021 BggeHat.com