Офис тавани осветление видове и ползи



Внимателно проектираното осветление и инсталирането на висококачествени осветителни устройства допринасят за създаването на ефективна работна среда и нямат отрицателно въздействие върху здравето на служителите, работещи в офиса. Елементите за таван трябва да се подбират, като се вземат предвид наличните източници на естествен светлинен поток, офис пространство, наличие на мебели и местоположението на работните места. Когато се създава интериор, дизайнът на осветителното тяло и неговото местоположение върху офис таван. На снимката можете да видите примери за това, как трябва да се намира осветлението в офиса.
LED таван светлина за офис
Офис осветление означава изкуствени източници на светлина за големи площи, създавайки висока степен на осветеност.

Те като правило имат правоъгълна форма, рефлектор, няколко крушки и декоративна защитна мрежа. Тя може да бъде и таван-монтирана квадратна офис лампа. Основните критерии за избора им са: максимално осветление, приличен външен вид и ниска цена. Вярно е, че горната граница на цената, в зависимост от производителя, е в района на 8-10 хиляди рубли.

Какво представляват офис осветлението?

В съветската епоха беше използвана светлина за дневна светлина, която представлява тръба за изхвърляне на газ в продълговати обвивки. Те бяха окачени от тавана. Но такива лампи съдържат живак и, ако дори и един от тях се счупи, служителите могат да получат сериозно отравяне.
След това имаше тавански офис арматура "armstrong" и подобни източници на осветление, които не са окачени от тавана, но са вградени в окачени системи.
офис осветителни тела в таван
По време на ремонт на офис площи по-често, отколкото понастоящем е инсталиран таванни системи с използването на гипсови плоскости или mineralnovolokonnyh икономична класа, а в багажник окачен таван в зависимост от нуждите на определени интервали от време се монтират източници на светлина. Трябва да се отбележи, че луковиците в тях са не само познати тръби за отвеждане на газ, но и LED осветителни тела за тавани.
офис окачени тавани лампи
LED осветлението, въпреки скъпите си разходи, има редица предимства:
  • LED осветителните тела имат светлинна мощност, която е десет пъти по-висока от тази на лампите с нажежаема жичка и 40 пъти по-голяма от тази на енергоспестяващите крушки;
  • Електрическите разходи за осветление се намаляват с около 70;
  • Светодиодните лампи имат дълъг живот до 15 години и по време на работа не се нуждаят от ремонт и подмяна на елементи;
  • повишената им пожарна безопасност се дължи на факта, че те почти не се загрява по време на работа, така че тези устройства могат да се използват за дълго време, докато комбинация от запалими материали за стени и тавани;
  • отсъствието на стробоскопичен ефект (създаването на оптични илюзии) допринася за подобряване на работната среда;
  • Възможно е да се направи по-малко с броя на приспособленията, дължащи се на наличието на широкоъгълно дифузия на светлината в светодиодите;
  • офис осветителни тела LED "armstrong" и съответните аналози в състоянието, дори и с разликите в работното напрежение на електрическата мрежа от 2 или повече пъти, осигуряват надеждно осветление;
  • Няма пулсация, дори невидима, от която мозъкът се уморява.
таван светлина за офис
За светодиодните устройства трябва да използвате специални димери, предназначени за тях (конвенционалните устройства се препоръчват да не се използват от специалисти), те често се управляват с дистанционно управление.
Офис лампи таван луминисцентни производители произвеждат за ниски и високи тавани. Най-популярните източници на светлина са 4x18 W, които са предназначени за помещения, чиято височина не надвишава 3 метра. Ъгълът на разпределение на светлината в тези флуоресцентни осветителни тела е около 90 градуса, обикновено се инсталират в таваните "Armstrong". Следователно, дължината на тези осветителни устройства е около 600 милиметра. За помещения с по-високи тавани се изискват луминесцентни осветителни тела с по-малък ъгъл на разпределение на светлината.
таван светлина за офис

монтиране

Източници на окачени източници на светлина. Окачените тавани на офиси се монтират на окачвания под формата на стоманени поцинковани пръчки или за монтаж се използват PVC тръби, през които се полага електропровод. Надеждността на такава суспензия се осигурява от найлоновия кабел, опънат през тези тръби.
Редът на закрепването им към стоманобетонния под е както следва:
  • местата за закрепване са маркирани;
  • с помощта на перфориращи дупки са направени за задвижване на пластмасови дюбели в тях;
  • Окачените окачвания в осветителното тяло са фиксирани;
  • устройството е окачено по отношение на нивото, за тази цел има нишка върху стоманени окачвания или кабел на капрън е прикрепен към тялото;
  • Кабелът е свързан към кабелния канал (кутия) или към обувката в корпуса.
В офиса таван осветителни тела поставени на една и съща височина, те трябва да бъдат окачени в симетрични редове, както е на снимката, в противен случай помещението изглежда необуздано. В допълнение към естетичния компонент е необходимо да се осигури създаването на еднакво осветление.
инсталиране на офис осветление на тавана
Вградени източници на светлина. Осветителните тела с таванно осветление в офиса са много лесни за инсталиране, включително в популярните тавани "Armstrong". За това е необходимо да има съответна щайга върху окачената конструкция. Ето защо за такъв таван като "armstrong" има стандартни размери на плочките 59.5х59.5 сантиметра (прочетете също: "Вградени гипсови лампи: оригинални и практични").
Осветление на покрива. Широката гама модели позволява използването на различни видове източници на светлина, включително осветителни тела за офис флуоресцентни осветителни тела в помещения с различни размери. Такова осветително устройство с различен брой електрически крушки може да бъде инсталирано на всеки тип таван (виж: Улични таванни лампи: Избор на оптимално осветление).
Видеото показва интересна опция за подобряване на осветлението в офиса:
Таванните осветителни тела на таванните камери са проектирани да бъдат прикрепени към бетонни плочи и таванни конструкции от GKL. Те са фиксирани на повърхността на тавана с дюбели или котви. Осветителните тела за осветление също се произвеждат заедно с електромагнитни или електронни баласти и блокове за осигуряване на аварийна мощност. Прочетете също: "Таванни лампи за офис - функции".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Офис тавани типОфис тавани тип
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Офис мебелиОфис мебели
Модерни офис мебелиМодерни офис мебели
Как да изберем офис маси и столове?Как да изберем офис маси и столове?
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Как да изберем офис мебелиКак да изберем офис мебели
Офис мебели от ламелиоОфис мебели от ламелио
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
» » Офис тавани осветление видове и ползи
© 2021 BggeHat.com