LED осветителни тела за опънати тавани



Оборудването опънати тавани включва организиране на подходящо осветление в стаята. В този случай ще бъдат подходящи не само традиционните полилеи, но и други технологии, например вграденото осветление. Изборът на светлинни устройства изисква не само съответствието им с дизайна на помещението, но и наличието на технически характеристики, подходящи за материалите, използвани за тавана. Оптимална опция в този случай ще бъдат LED светлини за опънати тавани, които се представят днес в голям диапазон.
LED таван светлина
Ако се поръчва инсталация за окачен таван в специализирана фирма, клиентът се уведомява за неприложимостта на тавана плат, чието производство използва PVC фолио за използване при високи температури. Въз основа на това може да се заключи, че не е възможно да се монтират лампи с обикновени лампи с нажежаема жичка или халогенни източници на светлина върху такъв таван. По време на работа те произвеждат топлина, която е изпълнена със силно нагряване на материала, загуба на оригинален цвят и деформация. Ето защо в този случай е по-добре да използвате диодни лампи.

Какво отличава LED лампите от традиционните източници на светлина

Както бе споменато по-рано, че е възможно да се монтира на LED лампите в окачения таван в хола, който също отговаря на изискванията на естетиката и да направи уютен хол и спалня, офис и детска стая, кухня и трапезария.
Основните предимства на тези устройства включват:
  1. Дългосрочна експлоатация - експлоатационен живот LED лампи за опънати тавани надвишава стократно работния капацитет на лампите с нажежаема жичка.
  2. Икономиката на електроенергията, която се проявява в отсъствието на елементи, които изискват отопление. Ако сравним тези лампи с конвенционалните, тогава ще има забележимо намаляване на потреблението на енергия.
  3. Голяма селекция от цветове. На рафтовете се предлагат лампи с обикновена светлина, но има и такива, които ще свети с цветни лъчи.
LED осветление в окачен таван
  • LED устройствата са лишени от ефекта на трептене, което има благоприятен ефект върху зрението - очите са по-малко напрегнати и не се уморяват.
  • С една дума, светодиодните светлини за опънати тавани, независимо от компактния размер, са в състояние да създадат еднакво осветление, подходящо както за работа, така и за приятно прекарване (повече: "Петна за опъвам таван - модерен интериор").

    LED светлини: сортове и функции

    Производителите, ангажирани в производството и доставката на светлинна техника, предлагат много интересни модели. За да не се бъркате между разнообразието от принадлежности, е необходимо да ги разберете по-подробно.
    В зависимост от местоположението на лампите осветителните тела са:
    • с вътрешни елементи;
    • с външни елементи.
    опъвам таван с LED
    В първия случай се осигурява насочен поток от светлина посредством осветително тяло, което създава специален визуален ефект. Изборът на такива устройства трябва да се подхожда много внимателно, включително да се наблюдават ограниченията, наложени от тавана на разтягане с LED за температурата и мощността на устройството. Светилниците се предлагат както с матово, така и с гланцово покритие.
    Експертите препоръчват да се даде предпочитание на приспособленията с външна инсталация LED лампи за опънати тавани, Тъй като те не предават топлина поради специалната си структура, запазвайки целостта на платното.
    Що се отнася до дизайна, сред осветителните тела има много модели с декоративно стъкло и кристални елементи.
    LED осветителни тела за опънати тавани
    Когато създавате осветление в жилищен район, препоръчително е да използвате лампи от двете групи рационално. Така че, за доставката на насочена светлина, устройствата с инсталирана лампа навътре са подходящи, за тези с дифузно осветление, тези с лампа, в която е инсталирана извън структурата, представена в снимката, са най-подходящи.

    Как е възможно да се организира осветление при монтаж на опънат таван

    Избирайки правилната опция за подреждане на осветлението в стая с таван, най-важното е да се помни ограничението на топлинния ефект върху материала. В случай на използване на лампа, която излъчва топлина от 60 градуса, платното започва да се огъва, появяват се бръчки, цветът и текстурата се променят. Няма други важни изисквания при избора на осветително тяло.
    Осветление на опънат таван, пример за видео:

    Монтиране на класически полилей

    За много почитатели на традиционната декорация LED осветителните тела за опънати тавани ще бъдат най-добрият вариант, защото вместо конвенционалните лампи с повишена топлинна мощност ще се използват модерни модели. Трябва да се отбележи, че основата за монтиране на устройството не е филм, а таван от бетонна плоча.

    Използване на вградени осветителни тела

    В много удобни апартаменти от старото оформление, височината на таваните не позволява да се монтират обемисти полилеи, така че окачените тавани в повечето случаи са оборудвани вградени осветителни тела за опънати тавани.
    Светодиодни тавани на тавана
    Технологиите за осветление, използвани преди производството на диоди, излъчващи светлина, не отговаряха на изискванията за опъващи конструкции, но благодарение на подобряването на процеса се появяват лампи, които са подходящи за нивото на топлината и характеристиките на крепежни елементи за напрегнати структури.
    Инсталирането на такива устройства не изисква специални умения, а дълготрайните крушки допринасят за факта, че те трябва да бъдат променени след дълъг период от време.

    Характеристики на LED ленти

    Ние предлагаме LED осветителни тела за опънати тавани сега не само в обичайната форма за всички, но и под формата на ленти, които могат да се инсталират както в целия таван, така и в отделните елементи. В този случай се отбелязва не само ефективността, но и функционалността на устройството.
    LED осветление в окачен таван
    Има и много варианти - не е само бяла светодиодна лента-жълта светлина, но техните вариации в цвета и светлинен власт. Монтирането на такова осветление е много бързо, не изисква допълнително оборудване.
    Накратко, сравнителен анализ на различни методи за осветление и устройства за него показа, че използването на LED лампи ще бъде най-ефективният начин. Лесно се инсталират, не излъчват топлина, спестяват енергия и осигуряват удобна среда за зрението.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Полилеи под напрегнати тавани - осветително тялоПолилеи под напрегнати тавани - осветително тяло
    Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
    Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
    Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
    Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
    LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
    Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
    Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
    Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    » » LED осветителни тела за опънати тавани
    © 2021 BggeHat.com