Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере



Всяка стая ще изглежда непълна и неприятна, ако не направите красив таван. Модерните таванни конструкции позволяват реализирането на всякакви идеи на дизайнерите. Един от най-популярните видове декорация днес са опънати тавани. Те имат много предимства, между тях - отличен вид.
електрически крушки в стреч таван
Опънати тавани ви позволяват да прилагате различни видове осветление и дори да ги комбинирате помежду си. В допълнение към обикновените полилеи за куки, на таванните конструкции могат да се монтират и други видове осветителни тела, включително прожектори (вижте също:Замяна на полилей на тавана на разтягане"). Въпреки това, не всички лампи са подходящи за тавани. Трябва да се обърне специално внимание за електрическата крушка. Можете да инсталирате само с ниска мощност крушки в окачения таван, за да се избегне прегряване на мрежата.
Тъй като такива проекти са най-често инсталирани прожектори, трябва да разберете техните видове и характеристики на използване. В момента има четири вида прожектори. Те могат да работят с нажежаема жичка, халогенни, енергоспестяващи и LED лампи за опънати тавани. Как да търсите различни видове крушки, можете да видите снимката.

Лампи нажежавани

Осветителните тела, в които се използват лампи с нажежаема жичка, се отличават със своята ниска цена и лесна замяна. Често използвана лампа, огледало E-14. Мощността му е 40-60 вата. За да се постигне средно осветление, за всеки 2-3 "квадрата" на повърхността трябва да има една крушка. Ако е необходимо, такава електрическа крушка за опънат таван може лесно да се промени.
LED крушки за опънати тавани
Предимствата на лампите с нажежаема жичка включват:
  • ниска цена в сравнение с други видове;
  • лесно подмяна - те могат да бъдат развити и да се постави нов.
Недостатъците на лампите с нажежаема жичка са:
  • ограничения на мощността - не повече от 40 W (в някои случаи - 60 W), но ако инсталирате по-мощна лампа, платното може да се деформира поради прегряване;
  • котвата има значителни размери, поради което е необходимо да се разпределят 8-10 сантиметра, за да се намали тавана на опън.
Вградени електрически крушки в опънат таван
Основната причина за избора им е ниска цена.

Халогенни лампи

Халогенните лампи са отличен избор за опънати тавани. Те имат много предимства пред другите видове. Дълготрайните крушки изгодно ги отличават от другите видове осветителни тела за опънати тавани. Това е особено очевидно при сравняване на халогенните лампи с нажежаеми лампи.
Предимства на халогенните лампи:
  • красиво осветление на таванската конструкция (благодарение на собствената си наситена светлина, халогенните вградени електрически крушки в таванния участък могат да създадат цветни ефекти);
  • Възможност за подреждане на осветеността под желания ъгъл;
  • богат избор на цветове и форми на лампите;
  • максимална яркост на осветлението веднага след включването на лампите;
  • дълъг експлоатационен живот.
халогенни лампи
Недостатъците на халогенните лампи включват:
  • насочена светлина;
  • излъчване на светлина от един тип - топло жълто;
  • таванът се снижава с най-малко 7 сантиметра (в халогенните помещения не се препоръчва да се инсталират халогенни лампи).

Енергоспестяващи лампи

Енергоспестяващите крушки са много популярни. Основното им предимство е слабото разпределение на топлината, което ви позволява да не се притеснявате за прегряване на опънатия таван. Те също са много икономични - тяхното потребление на енергия е минимално.
енергоспестяващи електрически крушки
Енергоспестяващите електрически крушки за опънати тавани имат следните предимства:
  • спазването на европейските стандарти;
  • незначително разпределение на топлината, поради което прегряването на платното стане невъзможно (за сравнение, лампите с нажежаема жичка го отделят няколко пъти повече);
  • икономично потребление на електроенергия;
  • липса на осветление зад тавана (други видове лампи имат този ефект);
  • Не е необходимо да се намалява височината на конструкцията, тъй като размерът на осветителните тела е само 2 сантиметра. Но тази височина все още е необходима за инсталирането на самата платня, тъй като багета, прикрепена към стената и необходима за монтаж на тавана, е с размери 2,7 сантиметра.
енергоспестяваща крушка в предимствата на напрежението на тавана
Недостатъците на енергоспестяващите лампи включват:
  • липса на избор;
  • висока цена;
  • При пълен капацитет те не се включват незабавно - това ще отнеме време;
  • прост външен вид и само няколко варианта на оцветяване на ръба.
при монтаж на осветителното тяло в окачения таван с енергоспестяващи лампи, трябва да се има предвид, че ключът не трябва да има светодиод. В противен случай можете да наблюдавате трептенето на крушките, когато те са изключени. Често се смята, че този ефект възниква от липсата на заземяване или фаза на проникване до нула, но тези преценки са неправилни. Причината за това явление е, че ключът има светодиод.

LED крушки

Инсталирайте светодиодните крушки в таван, който препоръчват специалистите в тези стаи, които не могат да се похвалят с голяма площ. Те изглеждат добре в интериора на всяка стая, кухня или баня. популярност LED лампи за опънати тавани се обяснява с техните многобройни предимства: минимална консумация на енергия, издръжливост, лекота на инсталиране и поддръжка, високо качество. Вградените светодиоди лесно се монтират в тавана на стрелата, те са точни и имат слаба видимост. Освен това стабилното и равномерно осветление дава възможност да се създадат идеални условия както за работа, така и за свободното време.
Светодиодна крушка в неравностойно положение
Предимства на LED лампи:
  • дълъг експлоатационен живот - повече от 100 хиляди часа непрекъсната работа, което е сто пъти повече от времето на работа на конвенционалните лампи с нажежаема жичка;
  • естествен спектър на осветяване;
  • способността да регулирате контраста и посоката на светлината, по-голяма яснота на осветената област - с помощта им можете да осветявате точно зоната на стаята, от която се нуждаете;
  • Светодиодните крушки за опънати тавани са икономични. LED осветителни тела за опънати тавани консумират 70 по-малко електроенергия. Също така спестяванията са в отсъствието на големи разходи, свързани с подмяната на лампите. Тъй като те служат дълго време, често не се налага често заместване.
LED крушки
Що се отнася до недостатъците на светодиодните крушки, може да му се припише само значително количество топлина и доста високи разходи.

Съвети за монтиране на осветителни тела в окачения таван

Простри тавани с електрически крушки имат свои собствени характеристики. Преди всичко трябва да се обърне внимание на тяхната власт. Така че лампите с нажежаема жичка трябва да имат този параметър не повече от 40-60 W, а халогенните крушки - 30-35 W. Използването на по-мощни източници на светлина води до факта, че корпусът на осветителните тела е много горещ и това не оказва най-добро въздействие върху тавана на разтягане.
При инсталиране на осветителни устройства на ниво таванско строителство, на мястото на бъдещето Монтаж на осветителното тяло за опъвам таван поставете държача, който е прикрепен към тавана. Дизайнерските особености на държачите на базата зависят от размерите и видовете крушки.
Монтиране на осветително тяло за напрегнат таван, подробно видео:
Безспорното предимство на опънатите тавани е възможността за използване на отворени проводници под тях. Благодарение на това електрическата работа е много по-евтина и изборът на осветителни тела значително се увеличава (прочетете:Как да изберем лампи за опънати тавани").
Препоръчва се разположението на електрическите крушки да се регулира на опънати тавани по такъв начин, че на един или два "квадрата" на квадрата да има една. В този случай лампите трябва да бъдат поставени така, че цялата стая да е осветена. Ако желаете, можете да комбинирате различни видове осветителни тела, да експериментирате с осветление. Ако е избран правилно, той може напълно да промени вътрешността на стаята.
В момента изборът не е ограничен до една лампа с нажежаема жичка. Възможността за използване на няколко вида осветителни тела ви позволява да експериментирате с осветление, подчертавайки красотата не само на тавана, но и на целия интериор на стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
Основни съвети за инсталиране на таванни таваниОсновни съвети за инсталиране на таванни тавани
» » Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
© 2021 BggeHat.com