Лампи за таван от гипскартон



Сега устройствата за осветление се използват не само по предназначение. С осветлението можете да трансформирате цялата стая. Дори най-простият едноетажен таван ще се превърне в истински шедьовър и ще привлече ентусиазирани погледи, ако компетентно подхождате на избора на осветително оборудване. Можете да използвате различни лампи в тавана на гипсовата плоскост, включително комбинация от няколко от видовете им. Но преди да започнете експерименти с осветление, няма да навредите да научите за характеристиките на селекцията и инсталирането на различни видове лампи.
лампа за устройства за тавани от гипсокартон

Проектиране на осветителни тела

Осветлението започва да се изследва по време на създаването на окачена гипсокартонова конструкция. Първо, окабеляването е поставено върху рамката, проводниците водят до местата, където ще бъдат инсталирани електрическите крушки в тавана на гипсокартон. Преди да оформите скелета, в листовете направете дупки за фитингите.
Недостатъкът на таваните от гипсокартон е, че след извършване на покритието достъпът до окабеляване ще бъде невъзможен. Да преобразим системата таванно осветление от гипсокартон или ремонт, гипсокартонът трябва да бъде премахнат. Ето защо, преди покриването на тавана, трябва да определите вида осветление (обща, точка, сложна) и с вида осветителни тела, подходящи за избраното решение. След това трябва да решите къде ще бъдат разположени осветителните устройства и да насочите проводниците към тези места.
крушки в гипсокартон таван
Някои видове осветление изискват специални условия. Например, LED ленти могат да бъдат инсталирани само в многостепенни таванни конструкции с частично отворена площ между нивата.
Допуска се използването на няколко вида инструменти едновременно. Например, прожектори и полилеи, или LED ленти с прожектори. Комбинациите могат да бъдат различни, така че няма да е трудно да излезете с интересно и ефективно осветление. Правилно избрана може да превърне стаята, да подчертае интериора, да направи стаята визуално по-голяма. Можете да видите опциите за осветление на снимката.

Светлини на място

Светещите лампи за гипсокартонени тавани са идеални. Много хора обикновено инсталират окачени тавани само за да използват прожектори за осветление. Те могат да бъдат разположени навсякъде по повърхността, така че възможностите за проектиране в този случай са много големи. Например, помещението е разделено на няколко функционални зони, подчертавайки едно от тях по-ясно, а другото - оставяйки се в полумрака. Голям брой лампи, контролирани от специален ключ, правят точково осветление на тавана по-функционални - например, можете да регулирате яркостта на блясъка на лампите, включването не на всички, а само на някои устройства.
лампи за тавани от гипсокартон
Прожекторите за тавани от гипсокартон са от два вида:
  • нерелевантни (фиксирани твърди);
  • Ротари (дава възможност да се промени ъгълът, по който се насочва потокът от светлина, като по този начин се подчертава точно тази част от стаята, която се нуждае от увеличено осветление).
Използвайте следните крушки за тавани от гипсокартон: флуоресцентни, LED, халогенни, обикновени лампи с нажежаема жичка (вижте:LED прожектори за тавани от гипсокартон").

Полилеите

Таван полилеи са традиционни осветителни тела, те могат да бъдат намерени в много апартаменти. И днес те са най-популярният източник на светлина. Инсталирайте ги в центъра на тавана. Има два начина за закрепване на полилеи.
лампи в тавана на гипсокартон
Компактни и леки устройства се закрепват през гипсокартон към специални вградени профили. Директно върху кожата, за да прикрепите полилей не може, защото материалът не може да издържи дори светлината не е твърде голяма маса. Ако искате да го прикачите към полилея на гипсокартон, е препоръчително да се избере най-лекият модел и опората се извършва с помощта на специални дюбели пеперуда, която ще разпределя натоварването на простора на листа.
Когато стаята е голяма и трябва да инсталирате тежък, обемен полилей, той трябва да бъде прикрепен към бетонната основа. За това се пробива гипсокартон и се прави в тавана отвор от 10 сантиметра дълбок. В нея вкарайте фиксираща котва с диаметър повече от 10 милиметра и прикрепете удължител. След това полилеят е фиксиран към тавана с помощта на тази фиба. Прочетете също: "Как да се мотае полилей на бетон таван".
Осветление гипсокартон таван, погледнете видео:

Светодиодна лента светлина

Често използвайте LED лампи за таван от гипсокартон. С това фоново осветление можете да получите интересни и красиви светлинни ефекти. Но трябва да се има предвид, че LED лентите не могат да служат като основен източник на осветление - лъчението им е твърде слабо, за да може да чете, шие и изпълнява всяка друга работа, изискваща интензивна светлина. Ако няма желание да инсталирате други табели на тавана, можете да поставите лампа в стаята.
електрически крушки за таван от гипсокартоново устройство
LED лентата има дълъг живот на работа и разнообразие от различни светлинни ефекти. От тях направете проста едноцветна таванна структура на тавана, както и движещи се вълни, плавни цветови преходи и дори цветна музика.
Ако лампите в тавана на гипсокартона са монтирани отвътре, изглежда, че светлината идва отвътре. Изглежда много интересно и необичайно. За да се направи ефектът колкото е възможно по-привлекателен, разстоянието от лентата, която е инсталирана на втория етаж на тавана до повърхността на първия етаж, трябва да бъде около 15 сантиметра. В този случай светлината се разпределя равномерно върху цялата повърхност. Ако разстоянието е по-малко, светлинният поток ще бъде разпределен неравномерно и ще изглежда, че таванът е покрит с цветни петна.
Едноцветните крушки за таван от гипсокартон могат да излъчват само един цвят, но интензитетът на светлината може да се регулира. Колкото по-висока е плътността на светодиодите на един работещ метър от лентата, толкова по-силен е нейният блясък. Но в същото време, колкото повече се намират на лентата, толкова по-скъпо е, като се има предвид дългият живот на електрическите крушки, това придобиване е доста изгодно. За свързването на LED лентата е необходим трансформатор.
как да изберем крушки за гипсокартон таван
Най-скъпите са многоцветните RGB ленти. За тях трябва да инсталирате специален контролен контролер. Такива ленти, свързани с това устройство, могат да създават светлинни ефекти от различни цветове. За да направите това, трябва само да въведете желаната програма в контролера и лентата ще започне да се възпроизвежда с всички цветове на дъгата, в зависимост от вкуса на собственика.
Гипсокартонните тавани могат да бъдат направени още по-красиви, ако се опитате да намерите подходящата опция за осветление. Сега няма нищо сложно в това - на пазара има разнообразие от устройства за осветяване, които могат да допълнят удобно интериора и да придадат изисканост на стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Ние сами правим таванна кутия от гипсокартонНие сами правим таванна кутия от гипсокартон
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
» » Лампи за таван от гипскартон
© 2021 BggeHat.com