Използване на предимствата на лампата

Най-съвършените крушки днес са LED лампи. Те са качествено по-добри от техните аналози във всички възможни параметри и характеристики.

Първото и най-очевидно предимство на тези лампи пред всички останали може да се нарече сравнително ниска консумация на енергия. Всичко се обяснява със специален и различен от други устройства LED лампи. Специалните полупроводникови кристали изпълняват ролята на източници на светлина в тях.

Спиралата, която се използва при класическите лампи с нажежаема жичка, консумира прекалено много енергия с оглед на характеристиките на устройството. Големите загуби на топлина се дължат на факта, че се използва стъклена крушка и за поддържане на необходимата температура на нагрятата спирала е необходима много електричество. От това следва, че основната енергия отива за генериране на топлина, а не за самоизлъчване на светлината.

За да запалите газа, който запълва луминесцентни лампи, осигурете сравнително високо зареждане на електрическото напрежение. Поради високите загуби на ток, когато дъгата е запалена, тези лампи също не могат да се конкурират ефективно.



LED лампи в Киев тук solarled.com.ua предвижда използването на източници на светлина като полупроводникови кристали. Те не изискват високо напрежение за добра работа и не могат да загреят до значителни високи температури. Поради тази причина няма загуба на електрическа енергия. В сравнение с другите видове осветление, енергийната ефективност на LED лампите е най-висока. Ако ги сравним с конвенционалните лампи с нажежаема жичка, LED лампите се възползват от гледна точка на икономическата ефективност около веднъж на десет години, а в сравнение с луминесцентни лампи в две.

Заслужава да се отбележи и заради справедливостта, че този тип осветление има най-дългия ресурс на своята работа. Светодиодните крушки имат множество диоди вътре в източника на светлина. Ако се случи, че някой от тях ще стане неизползваем, този факт няма да повлияе на функционирането на крушката и нейната яркост по никакъв начин. Тук, в случаите с лампи с нажежаема жичка, при които спиралата е източник на светлина и с луминесцентни тръби, ако някой елемент се провали, цялата лампа става неизползваема.

Кристалите с LED лампи не могат да се износят, особено защото принципът на светлинната емисия не предполага никакъв специфичен експлоатационен живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпросиИзбираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпроси
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
Модерни светодиодни осветителни тела за LCD мониториМодерни светодиодни осветителни тела за LCD монитори
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Принадлежности коларцПринадлежности коларц
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Предимства на уличното осветление на слънчев панелПредимства на уличното осветление на слънчев панел
» » Използване на предимствата на лампата
© 2021 BggeHat.com